Oud & Nieuw 2012: 12 iPhone-apps voor de jaarwisseling en daarna

Het is oudjaar, tijd om met apps de avond nog leuker te maken! In een overzicht geven we apps om goedkope champagne te vinden, rotjes te laten knallen, te stoppen met roken en e-cards te versturen. Allemaal apps om het nieuwe jaar goed in te luiden!
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gelukkig nieuwjaarOver een paar uur is het al zover: oudejaarsavond, tijd om samen met vrienden gezellig te gaan doen. Met de apps in onderstaand lijstje proberen we daarbij te helpen. Wat heb je nodig om last-minute nog wat drank en vuurwerk in te slaan, hoe zorg je voor knallende kurken en rotjes op je iPhone en wat gaat er morgenochtend gebeuren? Helaas konden we geen apps vinden die oliebollen voor je kan bakken (zelfs geen app met oliebollenrecepten!) maar alles wat je verder tijdens Oud & Nieuw nodig hebt is afgedekt met deze lijst iPhone-apps. Van je drankconsumptie registreren tot e-cards versturen.

Rotje

rotjeDe al langer bestaande app Rotje heeft dit jaar een update gekregen. Nieuw is de mogelijkheid om een rotje naar vrienden te gooien, via Facebook. Rotje 3.0 bevat ook een nieuw stuk vuurwerk: de nitraatbom, die je kunt vrijspelen.
Downloaden: Rotje (gratis)

Sterretjes

sterretjes-icoonSterretjes is de kindervariant op Rotje. Veilig en goedkoop, met afbeeldingen in HD-kwaliteit en vuurwerkgeluiden. Tijdens de jaarwisseling krijg je video’s van steden als Amsterdam, Rotterdam en New York te zien.
Downloaden: Sterretjes (gratis)

Drinklist

drinklist icoonDrinklist is een gratis app waarmee je kunt bijhouden hoeveel drank er is besteld. Zo weet je meteen hoeveel je gedronken hebt, maar je houdt ook bij hoeveel je hebt uitgegeven en wat jouw aandeel in de bestelde rondjes is.
Downloaden: Drinklist (gratis)

Vuurwerkzoeker

vuurwerkzoekerNog snel wat vuurwerk kopen? Vuurwerkzoeker toont adressen in Nederland, België en Duitsland op basis van je huidige locatie. Je kunt meteen vanuit de app bellen om te vragen tot hoe laat ze open zijn.
Downloaden: Vuurwerkzoeker (gratis)

iVuurwerk

ivuurwerk icooniVuurwerk is een app die we al eens op iPhoneclub hebben besproken. Deze app laat zien welke soorten vuurwerk er zoal in de winkel verkrijgbaar zijn en wat ze ongeveer kosten. Zo ga je goed voorbereid naar de winkel.
Downloaden: iVuurwerk (€0,79)

Supermarktwijngids 2012

wijngids 2012Voor veel mensen is oudjaar synoniem met flink zuipen. Kies dan wel een bruiswijn die door de strenge keuring van wijnexpert Nicolaas Klei is gekomen. De Supermarktwijngids laat zien welke champagne en andere bubbels de beste is.
Downloaden: Supermarktwijngids (€4,99)

Aanbieding Slijterij

aanbieding-slijterWie niet als een vrekkige Scrooge wil overkomen bij z’n vrienden koopt echte champagne. Gelukkig zijn er deze week veel champagne-aanbiedingen bij de slijters en supermarkten. Met deze app vergelijk je ze makkelijk.
Downloaden: Aanbieding Slijterij (gratis)

My Last Cigarette

my last cigaretteEr zijn heel wat stoppen-met-roken-apps in de App Store te krijgen. Deze wordt waarschijnlijk het meest gekocht: hij toont aan de hand van grafiekjes hoeveel geld je hebt bespaard en hoe het met je nicotinelevels, cravings en andere factoren zit.
Downloaden: My Last Cigarette (€0,79)

AfvallenRecepten

afvallenrecepten-icoonIn de App Store zijn heel wat apps te vinden die je helpen met afvallen. Jesse van der Velde, een gezondheidscoach op Amerikaanse grondslag (‘koop dit ebook en ik maak je gelukkig met mijn dagelijkse nieuwsbrief’) heeft een app uitgebracht met dieetrecepten.
Downloaden: AfvallenRecepten (gratis)

Intelli-Diet

intelli-dietIntelli-Diet is een app die momenteel in de aanbieding is. De app stelt op een ‘intelligente’ manier je dieet samen. Geef aan hoeveel gewicht je wilt verliezen en van welke voedingsmiddelen je houdt en Intelli-Diet vertelt wat je moet eten, op basis van wat je in huis hebt.
Downloaden: Intelli-Diet (tijdelijk €2,39)

Hundred PushUps

hundred pushupsHonderd push-ups per dag zorgen ervoor dat je na de feestdagen weer snel in vorm komt. Deze app past zich automatisch aan aan jouw fitheidsniveau. In workout-sessies van 15 tot 20 minuten per dag ben je weer snel in vorm.
Downloaden: Hundred PushUps (€2,39)

Saluti

saluti-cardsSaluti is een app die we niet hebben besproken in het lijstje met kerstkaartenapps (we wilden ons daar beperken tot 5 stuks). Nu komt de app wel erg goed uit, want behalve gedrukte kaarten kun je er ook last-minute ecards mee versturen.
Downloaden: Saluti (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2012, 11:41
Categorie Round-up
Onderwerpen nieuwjaar, oudjaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.