Reacties voor: Apple onthult Magic Keyboard, Magic Mouse 2 en Magic Trackpad 2

Apple onthult de Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 en het Magic Keyboard. Hierdoor krijgt de Mac toegang tot Force Touch, en is de tijd van het handmatig verwisselen van AA-batterijen voorgoed voorbij.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Ik moet mij inhouden als ik spreek over de getoonde prijzen. Het is gewoon absurd, hoe mooi ik de nieuwe producten ook vind. Want kom op.. Wie betaald er nou € 150,- voor een trackpad of € 120,- voor een ‘regulier’ toetsenbord?

    Het is een ruime verdubbeling van de oude prijzen.

  2. Waar zie je prijzen staan dan??

  3. Geen backlight keyboard..? 🙁

  4. Hahaha, die prijzen.

    Volgens mij denkt Apple dat we allemaal miljonairs zijn. Daarnaast hebben ze ook nog eens (schandalig) zeer ouderwetse 5400 RPM schijven in de iMacs, waardoor de bij alle prijzen je er nog eens minimaal een paar honderd euro bij op moet tellen om een fatsoenlijke machine te krijgen.

  5. Geweldig. Heb nu nog alle drie de dingen werkend. Maar bij een nieuwe MacBook ga eventueel ga ik wel kopen.

  6. @Michel: Gewoon op de website? (Mac > Accessoires -> Product X)

  7. Wat een absurde prijzen zeg…

  8. Echt belachelijke prijzen..!

  9. En toch, als dat keyboard backlight had zou ik hem gehaald hebben…

  10. Allmachtig. De prijzen gaan direct met om en nabij de 80% omhoog, en voor wat precies? Interne oplaadbare batterijen? Ik type elk cijfer op mijn numerieke deel in … dat is dus dan ook passé. Ik denk dat ik alvast een extra ‘eerste generatie’ bedraad toetsenbord ga halen, just in case.

  11. Inhoud van de verpakking o.a. Lightning-naar-USB-kabel. Lekker handig, een draadloos toetsenbord en muis met draad!? Wordt weer een lekker zooitje op je bureau. Ik ga wel drie maal per jaar naar de Lidl voor een pakje AA batterijen.

  12. @Nick Seamore: 24pak alkaline batterijen bij de Aldi, laatst 2,50 euro 😀

  13. Jaaaaaaa! Ok, €149 is wel echt outragious duur, maar ik wachtte hier al heel lang op. Dus…. BESTELD!

  14. Super mooie dingen! Vooral de force touch trackpad! Alleen omg wat een prijzen! Als het zo doorgaat, is Apple alleen nog maar betaalbaar voor miljonairs! Voor de iPhone 6s Plus heb ik ook nog eens flink voor moeten neerleggen bijvoorbeeld!

  15. Prima upgrades, gelijk alle 3 besteld 🙂

  16. Dit hebben we enkel te danken aan de euro, want in de USA zijn ze een stuk goedkoper…

    Magic Keyboard: $99 t.o.v. €119
    Magic Trackpad 2: $129 t.o.v. €149
    Magic Mouse 2: $79 t.o.v. €89

  17. Ik houd het gewoon lekker bij m’n toetsenbord aan een draadje. Zit tenminste een numeriek toestenbordje aan vast..

  18. OMG, in plaats van deze drie Apple dingetjes kan je een Tower PC kopen

  19. Origineel geplaatst door Robbin
    Prima upgrades, gelijk alle 3 besteld

    Euhm… waarom een muis EN een trackpad?

  20. @Tom van Zummeren: Haha! Topreactie! Niet zeiken, kopen! Ik heb thuis al deze zaken van de ‘vorige’ generatie en ben niet van plan deze goed werkende units te vervangen. Echter als er één ooit stuk gaat, zal ik zeker een nieuwe kopen. Ik ga zeker nooit een of ander zwart plastic toetsenbord/muis op mijn bureau zetten onder mijn iMac.

    Ik heb overigens ook een muis én trackpad. Normaal gebruik ik de Trackpad, maar als ik Pages/Numbers/Keynote gebruik, werk ik liever met een muis.

  21. Origineel geplaatst door Robbin
    Prima upgrades, gelijk alle 3 besteld

    Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Euhm… waarom een muis EN een trackpad?

    Omdat het samen geniaal werkt…
    Muis/Wacom tablet rechts, Trackpad links. Zo werk ik al jaren, ik ga er vanuit dat Robbin dat ook doet..
    Maar even slikken hoor die prijzen.. Damn!

    ps. wel mooie upgrade voor 27″ Retina trouwens die van 2629,00
    Het is nu 100% duidelijk waarom we de afgelopen weken zo slecht bevoorraad werden in de  shop in Alphen.. Nieuwe machines.. Leuk!

  22. Wow dacht ik toen ik de apparaatjes zag. En ook toen ik de prijzen zag. Toch was het gevoel heel anders … Wat is taal toch flexibel, de emoties die je in een drieletterwoordje kwijt kunt zijn haast onbegrensd 😕

    Tov gangbare prijzen voor de oude trackpad is dit een verhoging van 100% 😖 En met alleen de trackpad ben je er niet, het oude wireless keyboard sluit daar niet bij aan dus zou ook vervangen moeten worden à minimaal 70% meer dan voorheen.

    Sorry, maar dat wordt me toch echt te gortig. Ik weet best dat Apple niet de goedkoopste is, en ook nooit geweest. Maar de laatste tijd gaat het wel van kwaad tot erger… wat een afknapper 😭😭😭

    Het ontgaat me trouwens wat er nou zo magisch is aan dit toetsenbordje. Voorheen was dat synoniem met touch, maar nu… Iemand?

  23. OMG prijzen 🙁

    ik vind een design fout: opladen van Magic Mouse 2 gaat via de onderkant, dus men kan niet opladen en gebruiken tegelijkertijd.

  24. Ik vrees moest ge in een magic mouse gewone batterijen insteken dat die snel plat zouden zijn. Zou een ferme smak geld kosten denk ik.
    Ik heb nu de magic mouse 2 besteld.
    Toen ik de 1ste kocht moest ik er ook nog eens een oplader voor bijkopen en dan kwam ik duurder uit. Dus je komt nu met de magic mouse 2 toch goedkoper uit of ben ik nu zo mis? ;).

    Ik vind het net goed dat ik geen batterijen meer moet gaan vervangen.

  25. Wel leuk die reacties. Miljonairs genoeg hier want we bestellen t toch weer massaal.

    Hoe hard we ook klagen over de prijs; elke keer stijgt de verkoop van Apple

  26. Belachelijk duur!!! Wat is er aan de hand….

  27. Origineel geplaatst door HooijmansNL
    Geen backlight keyboard..?

    tja zeer spijtig en dan voor die meerprijs

  28. @Tom van Zummeren: Ik gebruik ook een Apple muis en het trackpad van m’n MacBook wisselend. Net wat prettiger dan het één of het ander.

  29. Hier zat ik al lang op te wachten en aangezien in toch nog een iPhone 6S plus 128GB wil halen met een hoesje en een dock en een time capsule nodig heb mag ik weer even 1979 euro naar Apple brengen

    En mensen de euro staat op 1,14 dus daar licht het niet waar het echt aan licht zijn de mee geleverde Lightningkabels die hebben ze ook pas weer verhoogd

    Ga even nu snel de bank en de auto omspitten opzoek naar kleingeld word weer maandje water en brood

  30. Van mij krijgen ze m’n geld niet bij Apple, tenzij ze m’n Mac pro van bluetooth 4.x kunnen voorzien

  31. Keyboard “schaarmechanisme”- toch niet dat cheapo keyboardje van de nieuwste MacBook ?

  32. Zit er in de Magic Trackpad2 een Apple TV4 verstopt? Zijn ongelofelijke prijzen voor niet bijzondere apparaten.
    Bij een iMac zit dus voor 200 euro aan randapparatuur 😕

  33. Het toetsenbord kost hier (Thailand) omgerekend 91 euro; trackpad 121 euro; en magic mouse 71 euro. Goedkoper dan in Nederland maar nog steeds aan de prijzige kant. Ik heb alle drie van de eerste generatie en het werkt nog perfect dus ik ga zeker niet upgraden.

  34. Betekent dit dat we de bluetooth van het toetsenbord kunnen uitschakelen en hem volledig met kabel kunnen gebruiken? Ben niet zo voor die bluetooth-straling.

  35. Snap alleen de foto niet bij het artikel. Zie de nieuwe Magic Mouse, toetsenbord en trackpad maar ook nog iets wat lijkt op een Airport expres?

  36. Wacht eens even. Ik zie in het snapchat verhaal van the verge dat het trackpad gigantisch is, iPad mini achtig, dat rechtvaardigd de prijs naar mijn idee.

  37. Het kopen van een Mac is tegenwoordig zo boeiend als het kopen van een wasmachine. Wachten totdat deze kapot gaat en dan ergeren over de absurde prijzen voor middelmatige hardware die je eigenlijk er niet aan wilt uitgeven. Het is niet meer met spanning afwachten en investeren in nieuwe technologie omdat je het wilt.

    €120 voor een volstrekt ordinair toetsenbord is waanzin. Mac OS X is de enige reden waarom ik überhaupt nog een Mac zou overwegen en dat voordeel is alleen te danken aan het werk dat Apple jaren geleden in de ontwikkeling stopte, niet die puinhoop die ze tegenwoordig OS X noemen. Het is niet om aan te zien wat er met dit bedrijf in de laatste paar jaar is gebeurd, zonde.

  38. In US lijkt het goedkoper dan hier maar vergeet niet dat daar de prijzen exclusief btw zijn. Hier inclusief. Tuurlijk dan is 149 euro voor trackpad nog best veel geld.

  39. Het ‘oude’ wireless toetsenbord is ook al verwijderd van de online Apple Store.

  40. Origineel geplaatst door Tevilnelg: Het kopen van een Mac is tegenwoordig zo boeiend als het kopen van een wa

    €120 voor een volstrekt ordinair toetsenbord is waanzin. Mac OS X is de enige reden waarom ik überhaupt nog een Mac zou overwegen en dat voordeel is alleen te danken aan het werk dat Apple jaren geleden in de ontwikkeling stopte, niet die puinhoop die ze tegenwoordig OS X noemen. Het is niet om aan te zien wat er met dit bedrijf in de laatste paar jaar is gebeurd, zonde.

    . Volledig mee eens ! Ik ben zelf overgestapt op een gewone pc met Mac os X. En heb een Android telefoon gekocht. Apple is hun touch verloren en vragen zoveel geld dar het niet meer leuk is…

  41. @Tevilnelg: Kan me een heel eind in je reactie vinden. Enige lichtpuntje is dat 10.11 eindelijk weer een bescheiden stapje de goeie kant op is – vwb performance iig…

    Origineel geplaatst door WvB22: Snap alleen de foto niet bij het artikel. Zie de nieuwe Magic Mouse, toetsenbord en trackpad maar ook nog iets wat lijkt op een Airport expres?

    Misschien wordt de nieuwe Mac Mini ‘per ongeluk’ zo gelekt? De kleurstelling klopt niet met de AE, de Apple TV zat vroeger in een even grote behuizing als de MacMini maar is ook ooit zo gekrompen. En niet te vergeten deelde de ‘oude’ mini veel hardware met MacBooks; als hij dat nu weer gaat doen met de 12″ kan hij héél veel krimpen – die wordt immers vooral gevuld met accu’s, het ‘moederbord’ meet minder dan 12x4cm – of in het vierkant minder dan 7×7, dat zou makkelijk in een 10x10cm behuizing passen. Voeg daarbij een fanless ontwerp dat door een alu behuizing net zo min als de 12″macbook een aparte heatsink nodig heeft, en je hebt een mogelijke verklaring. Bovendien een heel logische Apple device om met bluetooth HID’s te combineren 😏…

    Ik voel een nieuw gerucht aankomen, en jij staat aan de basis! 😄

  42. @Ferryman: De prijs is magic 🙂
    Mooi toetsenbord! En de oplaadbare batterijen `zijn echt nodig. Ik heb jaren geleden al mijn wireless toetsenbord en muis ergens in een hoek gesmeten en een nieuwe mét draad gekocht, omdat ik elke keer op heel lastige momenten ineens zonder stroom zat met die dingen.
    Prijs is wel te hoog. Het wordt tijd dat de Euro weer sterker wordt ten opzichte van de Dollar.

  43. @GastonM:
    De laatste keer dat ik keek was de euro meer waard dan de dollar :), dus we worden nog dubbel genaaid ook nog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.