apple-tv-zwart

‘Apple werkt aan online tv-dienst’

Apple wil concurreren met kabelproviders, aldus de laatste geruchten. Voor een vast bedrag per maand krijg je een programmabundel om naar te kijken.

apple-tv-zwartApple is in gesprek met televisiemakers over een televisiedienst, waarmee gebruikers online naar tv-series kunnen kijken. Dat vertelt Re/code. Met de tv-dienst zou Apple de grote kabelbedrijven passeren. Klanten krijgen de keuze uit programmabundels, die specifieker zijn dan het volledige aanbod van een provider.

Apple zou de aangeboden programma’s bij de makers kopen, waarna ze rechtstreeks aan klanten worden aangeboden. De plannen bevinden zich op het moment in een vroeg stadium: volgens de aangehaalde bronnen demonstreert Apple de tv-dienst nu aan een select aantal televisiebazen.

De nieuwe televisiedienst van Apple zou de concurrentie aangaan met traditionele televisie-abonnementen. Een bijzondere ontwikkeling, aangezien Apple vorig jaar juist in gesprek was met een grote kabelaanbieder over een nieuwe streamingdienst. Toen bleek al dat de Amerikaanse provider Comcast graag zelf de touwtjes in handen houdt.

De plannen van Apple bevinden zich in een vroeg stadium. Het is daarom nog onduidelijk hoeveel de tv-dienst zal kosten, wanneer hij verschijnt en of hij gelijk ook naar Nederland komt. We hebben hier immers nog steeds geen toegang tot tv-series op iTunes. Het is nog afwachten hoe de nieuwe Apple TV past bij de plannen. Volgens geruchten staat er een Apple TV 4 gepland voor 2015.

De berichten over Apple’s tv-dienst komen een dag nadat er nieuwe details over de plannen met muziekdienst Beats uitlekten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2015, 7:51
Categorie Geruchten
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.