Reacties voor: Apple onderzoekt problemen iOS 4 op iPhone 3G

Apple is op de hoogte van problemen met iOS 4 op de iPhone 3G en onderzoekt deze, zo werd tegen de Wall Street Journal gezegd.
Lees het complete artikel → Apple onderzoekt problemen iOS 4 op iPhone 3G

Reacties: 157 reacties

  1. Is dat downgraden ook zo simpel als het in het artikel staat vermeld?

  2. Ik heb de problemen gehad maar ze zijn als sneeuw voor de zon verdwenen na update 4.0.1
    Merkwaardig na clean installatie.

  3. Vooral de GPS fix met de Tomtom app heb ik zelf last van sinds iOS 4.. heel vervelend

  4. Kan er een artikel komen met hoe een downgrade uitgevoerd kan/moet worden? Ik heb het geprobeerd en het is mij niet gelukt, toestel bleef in een boot-loop steken.

  5. Downgraden is niet HEEL moeilijk nee.
    Ik heb het in de beta tijd van iOS4 een paar keer gedaan, google en je hebt zo de handleiding en bijbehorende software.

    Vind het zelf vooral jammer dat navigon voor geen meter meer wil werken op iOS4.
    Ik wacht 4.1 nog even af en anders terug naar 3.1.3 🙂
    En misschien dat ik het wel oplos met een iPhone 4.1 (de .1 versie wordt die met verbeterde antene 😉

  6. Het schijnt dat downgraden inderdaad zo simpel is als het er staat, ik wilde het gisteravond al proberen, maar dat word vanavond, mijn 3G met iOS 4 is ook reete traag.

    In plaats van update moet je shift (windows) of alt (Mac) herstel drukken en kan je de 3.1.3 software (die je zelf eerst gedonload hebt) selecteren om terug te zetten.

  7. @Leo Klepper:

    http://lifehacker.com/5572003/how-to-downgrade-your-iphone-3g%5Bs%5D-from-ios-4-to-ios-313

    Ik kan niet garanderen dat dit werkt, maar de eerste reacties zijn wel positief.
    Er wordt hier ook expliciet de bootloop genoemd en een methode aangedragen hoe daar uit te komen.
    Wie het nu al uit gaat proberen… laat a.u.b. even weten of het gelukt is:).
    Ik kom hier pas morgen aan toe als ik dan mijn iPhone 4 heb, anders wacht ik er nog even mee.

  8. Origineel geplaatst door Jos
    Ik heb de problemen gehad maar ze zijn als sneeuw voor de zon verdwenen na update 4.0.1 Merkwaardig na clean installatie.

    Idem hier

  9. Ik kan bevestigen dat het downgraden inderdaad kinderspel is. Ik heb volgende URL gebruikt: http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/how-to-downgrade-iphone-ios-4-to-os-3-1-3-704705?comments_pg=1#comments

    Je moet er alleen voor zorgen dat je contacts, foto’s en apps gesynced zijn voor je begint, want na de downgrade heb je een cleane telefoon. Daarna kan je alles opnieuw syncen naar je telefoon.

    Mijn 3G werkt alleszins weer flitsend.

  10. @boerke:
    Aanvankelijk leek het inderdaad verholpen in 4.0.1, maar ik heb soms onverklaarbare freezes van 20-30 seconden.
    Toetsenbord wat soms niet goed reageert etc.

  11. Origineel geplaatst door Alexander
    Het schijnt dat downgraden inderdaad zo simpel is als het er staat, ik wilde het gisteravond al proberen, maar dat word vanavond, mijn 3G met iOS 4 is ook reete traag.In plaats van update moet je shift (windows) of alt (Mac) herstel drukken en kan je de 3.1.3 software (die je zelf eerst gedonload hebt) selecteren om terug te zetten.

    Hoe zit het dan met je contacten etc. Ik heb ergens gelezen dat je je backup niet terug kunt zetten omdat de backup gemaakt is met IOS4. Iemand ervaring mee? ik heb geen zin om al mijn contacten en andere dingen weer opnieuw in te voeren.

  12. Hmm, inderdaad, mijn iPhone is retetraag geworden na de update. Wellicht kan iPhoneclub wat aandacht besteden aan het downgraden van de telefoon?

  13. Origineel geplaatst door Jos
    Ik heb de problemen gehad maar ze zijn als sneeuw voor de zon verdwenen na update 4.0.1Merkwaardig na clean installatie.

    Same here! Het enige puntje waar ik nog last van heb is een zwarte vlek over mn foto’s heen. Niet over alle foto’s maar over een select aantal. Als ik mn iPhone draai draait de vlek mee… Weird..

  14. Same here… doe af en toe twee keer hard reboot (home en reset knop tegelijk indrukken tot appletje verschijnt) dan gaat het een tijdje. Vooral na surfen op sites met veel foto’s wordt ie traag met lange pauzes tussen commando’s, alsof het memory volgelopen is…
    @ Willem: hopelijk is dat niet de volgende stap in het censuur verhaal van Steve…

  15. Mijn 3G was ook nagenoeg onbruikbaar, zowel met 4.0 als 4.0.1. Daarom eergisteren weer terug naar 3.1.3. Had ik veeeel eerder moeten doen!

    (gisteren trouwens een iPad gehaald, had ik ook eerder moeten doen 😉 )

  16. Volgens mij lost een clean installatie een heleboel op. En dan ook geen backup terugzetten, maar gewoon schoon opnieuw beginnen. Doe ik altijd, ben je weer even bezig met configureren maar heb je weer een (voor 3G begrippen) een snelle telefoon.

  17. … Inderdaad…, mocht je ons kunnen verwijzen naar die eenvoudige (veilige?) downgrade… HEEL graag…!!!

  18. De update naar 4.0 heeft er voor gezorgd dat ik geen WIFI meer heb. Alles geprobeerd, maar niets werkt.
    Thnx apple!

  19. Als je weer wat van je snelheid terug wil, dan moet je je Spotlight anders instellen.
    Hij staat nu ingesteld om van alles en nog wat te vinden op je telefoon.
    Wanneer je een aantal items uitvinkt, wordt hij een stuk sneller (niet de oude snelheid, maar werkbaar).

    Ga naar:
    Instellingen > Algemeen > Thuisknop > Spotlight-zoekactie

    Geef zelf aan wat je wel of niet gevonden wil hebben (misschien ben je het teveel gewend dat hij alles doorzoekt, dan wordt het lastig).
    Ik heb het ook gedaan, en heb weer iets meer begrip voor mijn telefoon.
    Wel wordt ‘ie nog loeiheet en krijgt hij minder makkelijk verbinding met 3G-netwerk.

    Probeer het maar en laat weten of je er wat aan hebt gehad!

  20. Ik snap er niets van. Eerste update naar 4.0 was schrikbarend zo snel als mijn telefoon ineens was. Ik moest op 3.1.3 echt zo vaak wachten op hick-ups, en ‘lags’, echt zeeer irritant. Ik was erg blij met de update. Toen ging ik jailbreaken om zelfs multitasking aan te zetten, maar dat beviel me niet. Herstel uitgevoerd, daarna weer een zeer trage iPhone (4.0)
    Upgrade naar 4.0.1, merkte -uiteraard: er waren daarin geen snelheids problemen aangepakt- geen verschil. Juist toen ik besloot om te downgraden, een paar dagen later, waren genoemde problemen weer weg. Ik snap er helemaal niets meer van, volgens mij heeft het met meerdere oorzaken te maken als welke firmware je gebruikt. Ik ben nu tevreden, mijn 3G op 4.0.1 is nu vlotter dan ie ooit was op 3.1.3. Absoluut zeker weten.

  21. Tja, hadden jullie maar een 3gs moeten kopen..? Just kidding. :p Mijn 3gs was ook trager als voorheen. Vooral de camera… Reed er een minder strakke auto met een strakke vrouw langs, verpeste de traagheid van ios4 me opname tijd.. 🙁 Wat me nog het meest stoorde was het feit dat sommige 3.xx apps simpel weg crashten.. Pas sinds 4.01 kan ik zeggen dat me iphone weer op het goede pad zit. Alsof ze even wat problemen had en daardoor minder productief was op het werk?

  22. Origineel geplaatst door Matthijs
    Volgens mij lost een clean installatie een heleboel op. En dan ook geen backup terugzetten, maar gewoon schoon opnieuw beginnen. Doe ik altijd, ben je weer even bezig met configureren maar heb je weer een (voor 3G begrippen) een snelle telefoon.

    Dit heb ik ook een paar keer toegepast, om het verschil te testen. Ik merkte daarbij echter nooit echt verschil. Wat hier vet nadeel aan is, is dat je je gameplay kwijt bent: je voortgang van alle games is weg. Dat wil ik niet meer.

  23. Ik ben blij dit le lezen.
    Ik wil graag downgradwn en zou erg graag een handleiding hebben.
    Bij voorbaat al dank!!

  24. Bij mij ook trager geworden op mijn 3G. Mail ook verschrikkelijk traag.En in plaats van mail verwijderen gaat mijn iphone het archieveren.
    Gebruik nu vaker mijn Ipad die doet het fantastiesch.

  25. Wat ik in het artikel met de snelheidsvergelijkin ook al zei, laat in Safari geen vensters open staan. Scheelt enorm. De 3G beschikt met 128MB simpelweg over te weinig geheugen.

  26. Origineel geplaatst door Johan
    Bij mij ook trager geworden op mijn 3G. Mail ook verschrikkelijk traag.En in plaats van mail verwijderen gaat mijn iphone het archieveren. Gebruik nu vaker mijn Ipad die doet het fantastiesch.

    Dat komt omdat je bijvoorbeeld gmail niet in hebt gesteld met de exchange mail, maar met de normale gmail instel functie. Als je hem met exchange instelt kan je ze verwijderen ipv archiveren.

  27. Ook mijn iPhone 3G is sinds ik er iOS 4 op heb geïnstalleerd enorm traag geworden. Had al meteen de indruk dat deze firmware niet zo geschikt is voor dit type toestel. Update 4.0.1 heeft bij mij in ieder geval geen verbetering opgeleverd. Hoop dat Apple er nog iets aan kan en gaat doen voor degene die mijn toestel binnenkort over gaat nemen. Hoop zelf morgen een iPhone 4 te bemachtigen.

  28. Met Ztoggle mutlitasking uitgezet waardoor het toestel weer op normale snelheid draait.

  29. Mijne is ook traag.
    Kan iemand een stappen plan maken hoe ik terug kan naar 3.x? (voor een niet jailbrake iPhone?

    Kan niet goed navigeren met Navigon na update naar 4.0 en 4.0.1

    Stefan

  30. “Je kunt overigens wel downgraden naar iOS 3.1.3 als er echt niet meer met je telefoon te werken valt”

    Je kunt in dat geval alleen geen backup van je iPhone gemaakt onder iOS4 terugzetten. Conlusie: je kunt wel terug naar 3.1.3 maar begint dan wel weer met een maagdelijke iPhone…

  31. Bij mij was het ook ontzettend traag geworden, van de week ook teruggegaan naar 3.1.3. En het verschil is zeer groot. De snelheid is weer helemaal terug.

    Ik heb het volgens de volgende methode gedaan ( vrij eenvoudig ) :

  32. Wat ik raar vind is dat ik hier maar één persoon met het dezelfde probleem als wat ik heb.

    Mijn WiFI is compleet gestopt met werken na de upgrade van 4.X, hij zoekt nog wel maar ziet geen enkel netwerk meer. Er wordt op de Apple support forums gesproken over een mogelijke fout in de baseband die de chip dermate beschadigd heeft waardoor het gewoon echt einde verhaal is met de betreffende iPhone.

    Ik hoop echt dat dit software matig opgelost kan worden anders gaat mijn iPhone 3G horizontaal door de winkel, want ik heb natuurlijk geen garantie meer :S

  33. Op mijn 3GS loopt de accu veel sneller leeg dan voorheen zodra ik push aan zet. Ook met 4.0.1 blijf ik dit probleem houden. Een 3GS is helaas niet te downgraden, zoals de 3G. Erg jammer want ik heb veel spijt van de upgrade naar IOS 4.

  34. Misschien een leuk artikel voor iphoneclub hoe te downgraden.

    Mijn vriendin heeft soms ook last van een traag toetsenbord op haar 3GS

  35. Ik ben een 3G bezitter, update gedaan naar IOS 4.0 en ook nog naar 4.0.1, was gewoon niet meer mee te werken.

    Het hele touch gedeelte viel steeds uit, moest dan me hele phone resetten.

    Vorige week kreeg ik weer het probleem. Zet mijn telefoon uit, Iphone start weer netjes op, wil ik de SIM unlocken, je krijgt dan dat knopje in het beeld.

    Ik mocht overal op drukken behalve op het knopje ontgrendel.

    Ik naar de T-Mobile shop -> Iphone is voor reparatie opgestuurd, ben benieuwd wat ik terug krijg. Ik krijg een nieuwe iphone terug, maar met wel software versie.

  36. @Tom:
    Dat vind ik dan ook het nadeel, al je smsjes zijn verdwenen na een downgrade…. Hoop dat apple nog iets vind en met een 4.0.2 komt wat dan stiekem gewoon 3.1.3 is 🙂

  37. Fijn dat zich een virus via jullie site zich aan het verspreiden is. De tip van de dag brengt hier en bij anderen zooi naar binnen.

  38. Zodra ik mijn nieuwe iPhone 4 heb schuift mijn 3G door naar mijn echtgenote. Het zou fijn zijn als het ding dan weer een beetje vlot werkt. Ik ben er bijna 2 jaar lang zielsgelukkig mee geweest maar begin er (sinds update naar 4.0 en ook 4.0.1) behoorlijk van te balen. Zoooooo traag!

  39. Ik ben weer terug naar 3.1.3. Wat een verademing. Ik mis alleen de Mail en iCal functies. Wat mij betreft komen die in IOS 3.2 (speciaal voor 3G). Dit zijn de stappen die ik heb gevolgd. Gevonden op een concusite

    http://www.mobielnieuwsnet.nl/iphone/downgrade-je-iphone-3g-van-ios-4-naar-iphone-os-3-1-3/

    Let op, je bent alles kwijt. Je iPhone is zo schoon als dat hij uit de winkel kwam.

  40. Wel, mijn iPhone heeft voor mij gekozen voor een schone installatie. Ik was alles kwijt!: foto’s, aantekeningen, mail, adresboek. Echt werkelijk alles. En nu nog terug naar 3.1?! Nou, mooi niet. Apple moet maar voor oplossing zorgen.

    Gelukkig mijn 3G is niet heel veel trager, ietsje maar. Folders vind ik erg handig.

    Heeft iemand gegevens kwijt na update naar 4.0.1? Zo niet, dan ga ik sprong wagen.

  41. Mijn iPhone is sinds de upgrade naar ios4 ook zo traag als dikke poep geworden. Echt schandalig. Ik voel me gewoon belazerd, alsof Apple me onder druk zet die nieuwe iPhone 4 te kopen. Al die tijd enorm tevreden geweest, wat een geweldige telefoon, en dan gebeurt er dit. Als ze dit niet snel oplossen is Apple voor mij verleden tijd. Dramatisch jaar voor Apple!

  42. Ik heb alles voor een downgrade gevonden op gadgetsdna.com. Was een fluitje van een cent.

  43. @RD zei op 29 juli 2010 om 09:10
    Nieuwe iMacs gelanceerd, koop er eentje zou ik zeggen! 😉

  44. Afgrijselijk dat je OS 3 niet via iTunes gewoon terug kan zetten. Gisteravond is het me gelukt via http://lifehacker.com/5572003/how-to-downgrade-your-iphone-3g%5Bs%5D-from-ios-4-to-ios-313

  45. Heb een 3G. 4.0 was traag. 4.0.1 voelde sneller aan. Was benieuwd naar multitasking dus heb ik een JB gedaan. Alleen SBsettings geïnstalleerd. Net ook alle safari pagina’s gesloten. Sbsettings geeft nu aan dat ik 28 mb vrij geheugen heb. Met niets in de background.

    Soms last van (zeer) trage telefoon Vaak controleren wat er in de achtergrond draait en dan sluiten.

    Maar radio app aan laten staan terwijl je mail of sms checkt, werkt prima.

  46. Bij mij hetzelfde, zeer traag en zelfs bijna geen fix te krijgen met TomTom mét carkit. Een verse installatie heeft ook niets geholpen. Ik ben weer terug gegaan naar 3.1.3 en nu is hij weer sneller als ooit tevoren!
    Bij een downgrade naar 3.1.3 kun je geen backup terug zetten, dus eerst alles synchroniseren. SMS, diverse programma instellingen, high scores e.d. ben je echter wél voorgoed kwijt. Met dit artikel heb ik de downgrade uitgevoerd: http://www.mobielnieuwsnet.nl/iphone/downgrade-je-iphone-3g-van-ios-4-naar-iphone-os-3-1-3/
    Succes!

    Edit: Tsjaap was mij nèt voor zie ik

  47. Bij mij scheelt het al een hele hoop om de zoekopties van Spotlight uit te zetten: Ga naar Instellingen > Algemeen > Thuisknop > Spotlight-zoekacties en vink daar alles uit.

    Doordat Spotlight constant aan het indexeren is, is de iPhone 3G een stuk trager. Tip gevonden op http://www.tipstrs.com/tip/10424/Configure-Spotlight-searches-on-the-iPhone

  48. Ik heb zelf een 3GS, sinds de update naar OS4.0 (en 4.0.1) kan ik niet meer langer bellen dan 5 minuten, dan herstart mijn telefoon zichzelf.
    Heb wel gevonden dat ik niet de enige ben, maar ik hoor of zie er verder niets over in artikelen ofzo.
    http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2471090&tstart=0&messageID=12002108#12002108

  49. Ik hoop maar dat Apple gauw een fix uitbrengt, want ik loop me ook al dagen te ergeren aan mijn 3G die zo traag als dikke snot door een rietje is geworden. Downgraden heb ik eigenlijk geen zin in, om nog grotere problemen te voorkomen.

  50. Hier ook een bijna onhandelbare 3G op IOS4, vanavond maar even kijken hoe dat werkt met dat downgraden.

    Weet iemand hoe het zit met de Apps die voor IOS4 geschikt zijn gemaakt of die ook op IOS3 nog steeds werken, maw zijn alle apps backwards compatible? Omdat sommige IOS3 apps niet op IOS4 werken namenlijk.

  51. Door de volgende stappen uit te voeren word je iPhone 3G iOS4 ook weer een stuk sneller (lees: op oude snelheid):

    1. Zet de spotlight-functie uit (zie http://www.mac-helpdesk.nl/minder-spotlight-resultaten-voor-meer-snelheid).

    2. Leeg de browser cache (zie http://www.ehow.com/how_5733071_speed-up-iphone-3g.html)

    3. Voer twee (2!) maal een hard-reset uit (zie http://www.cultofmac.com/speed-up-iphone-3g-ios4-with-a-hard-reset/48070)

    Heb deze stappen gister zelf doorlopen, en toestel is mérkbaar sneller!

  52. ik krijg ook ineens last op mijn pc als ik deze site opent, van allerlei rare meldingen, dat iets zich wil installeren op mijn computer, wat is dit ? uiteraard doe ik dit niet

  53. Ja,

    Dat lijkt mij wel wat. Apple onderzoekt en lost op want wij, de fundering voor Apple 2010, zitten nu met een vrij middelmatig toestel. Iedereen gek gemaakt met ons prachtige 3G toetel en nu de deksel op onze neus krijgen. Nee, Apple komt ons tegemoet. Believe me.

    C-You
    Rob

  54. @oscar:
    De juiste tip!

  55. Origineel geplaatst door oscar
    Bij mij scheelt het al een hele hoop om de zoekopties van Spotlight uit te zetten: Ga naar Instellingen > Algemeen > Thuisknop > Spotlight-zoekacties en vink daar alles uit.Doordat Spotlight constant aan het indexeren is, is de iPhone 3G een stuk trager. Tip gevonden op http://www.tipstrs.com/tip/10424/Configure-Spotlight-searches-on-the-iPhone

    Deze tip heb ik ook vaker gehoord. Kan wel zijn, maar dat is een beetje hetzelfde als je een Porsche koopt en je er na gebruik achter komt dat je koplampen niet aan mag doen als je harder wilt dan 100km/uur.

  56. Origineel geplaatst door sasf
    @boerke:Aanvankelijk leek het inderdaad verholpen in 4.0.1, maar ik heb soms onverklaarbare freezes van 20-30 seconden.Toetsenbord wat soms niet goed reageert etc.

    Ja, ik heb er ook last van. Ik ga denk ik vanavond nog downgraden naar 3.1.3 en verder wacht ik tot 2 december. Dan haal ik mijn iPhone 4 op en ben ik van het hele gedoe af!

  57. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Origineel geplaatst door oscarBij mij scheelt het al een hele hoop om de zoekopties van Spotlight uit te zetten: Ga naar Instellingen > Algemeen > Thuisknop > Spotlight-zoekacties en vink daar alles uit.Doordat Spotlight constant aan het indexeren is, is de iPhone 3G een stuk trager. Tip gevonden op http://www.tipstrs.com/tip/10424/Configure-Spotlight-searches-on-the-iPhoneDeze tip heb ik ook vaker gehoord. Kan wel zijn, maar dat is een beetje hetzelfde als je een Porsche koopt en je er na gebruik achter komt dat je koplampen niet aan mag doen als je harder wilt dan 100km/uur.

    Onzin; zie ‘t alsof je in je Porsche constant de airco aan hebt en je ramen open. Je haalt een stukje vermogen weg en verpest de stroomlijn.

    Oftewel, sommige dingen zitten erop, maar hebben invloed op de prestaties. Het blijft een iPhone 3G he? 😉

  58. @Leo Klepper:

    Zou ook graag een downgrade tutorial zien!

  59. @arjen:
    iets teveel purno op je pc bekeken? 😉

  60. Zo te zien maar weer even uitstellen voor 4.0.1. 3.1.3 draait nu lekker op mijn iPhone 3GS en dat zal blijven als er geen jailbreak of verbetering in zit.

  61. Origineel geplaatst door RD
    Fijn dat zich een virus via jullie site zich aan het verspreiden is. De tip van de dag brengt hier en bij anderen zooi naar binnen.

    same here

  62. Origineel geplaatst door robbert
    Origineel geplaatst door RDFijn dat zich een virus via jullie site zich aan het verspreiden is. De tip van de dag brengt hier en bij anderen zooi naar binnen.same here

    Hier ook last van. Mediaplayer wil spontaan bestanden afspelen zodra in de site open.

  63. Misschien een tip voor mensen die gaan downgraden met een clean install en bang zijn contacten, sms-jes etc. kwijt te zijn…..een programmaatje Phoneview van Ecamm genaamd.

    Je kan met dit programma super makkelijk zaken op je iPhone zetten en er vanaf halen (kopiëren) en omgekeerd.

    Volgens mij alleen maar voor de Mac en, je kan voordat je koop een proefversie proberen!!!

  64. M’n 3G is sinds iOS4 een ramp, maar dat geldt voor alle 3G toestellen. Heb om de paar minuten een totale vastloper dat ie 30 seconden nergens op reageert, zelfs niet op de home knop. Je zou nog niet eens een telefoontje voor je leven kunnen maken mocht er iets met je gebeuren. Beetje laat dat ze dit probleem nu pas gaan aanpakken, heb namelijk nog geen goede verhalen gehoord van mensen met een 3G

  65. @Tsjaap: Dankjewel voor de tip. Ik heb weer een maagdelijke iPhone met 3.1.3 die lekker snel is.

  66. Bij is het verschillend. Zo draait hij goed en zo loopt hij continue vast. Vind (wat ik echt merk) alleen folders heel fijn in ios 4. Alles netjes bij elkaar. Dus hoop dat dat blijft als Apple straks zegt dat je met 3 g terug moet naar ios 3.

  67. Origineel geplaatst door Ron
    Origineel geplaatst door robbertOrigineel geplaatst door RDFijn dat zich een virus via jullie site zich aan het verspreiden is. De tip van de dag brengt hier en bij anderen zooi naar binnen.same hereHier ook last van. Mediaplayer wil spontaan bestanden afspelen zodra in de site open.

    Bij mij ook.
    AVG laat toeters en bellen zien, iets met phising,
    en toen wou mediaplayer ineens wat afspelen.
    Vaaag..

  68. Maar zelfs 3.0 was niet spetterend. OS 2.x was het beste voor een iPhone 3G, dat werkte snel en soepel. Hebben meer mensen dit idee?

  69. @Leo Klepper: Mijn 3G zit in een herstelmodeloop en komt er niet meer uit. Niks lukt … Iemand ?

  70. Ik merk dat de batterij van mijn iPod touch na de update naar versie 4 ook binnen een dag leeg is. Heeft iemand hier ook last van ?

  71. Origineel geplaatst door paris
    Vooral de GPS fix met de Tomtom app heb ik zelf last van sinds iOS 4.. heel vervelend

    same here

  72. @Pieter:

    Als je de reacties gelezen had was je een link tegengekomen waarin alles wordt uitgelegd. Inclusief het probleem met de bootloop. Dus ga maar snel die reacties lezen. Ik ga hier die link niet posten als iemand te lui is om te lezen.

  73. Origineel geplaatst door Troye
    @arjen: Windows?

    Yep Same here een Trojan horse van crazycarzz.com en ja Windows!! Op het werk! Thuis Mac!!

  74. Origineel geplaatst door oscar
    Bij mij scheelt het al een hele hoop om de zoekopties van Spotlight uit te zetten…

    Bij mij is de zijn de spotlight instellingen onder iOS4 niet aanwezig. 🙁

    Ik begrijp ook niet helemaal waarom (in mijn ogen) simpele zaken als een percentage-indicator voor de batterij ook niet aanwezig zijn in iOS4 onder de 3G. Dat lijkt me toch niet iets wat het toestel rete-traag maakt?

    Ik wil ook downgraden naar 3.1.3, maar eerst even uitzoeken of ik dan nog wel MyWi 4 kan blijven gebruiken.

  75. Mijn 3G met iOS4 heeft veel baat gehad bij een factory restore via DFU. Kan het iedereen aanraden die er problemen mee heeft. Daarna gewoon je backup terug zetten en alles voelt aan als nieuw.

  76. Nooit overgegaan naar iOS4 met mijn 3G toen ik zag dat er geen multitasking ondersteuning was.
    Gelukkig ook maar, want 3.1.3 werkt echt goed.

  77. @Joppe:
    yep ik ga ook nog een stapje terugdoen… doet tethering het ook weer. 🙂

  78. Ik heb gewoon een groot aantal LaunchDeamons verwijderd en Language Packs verwijderd. (Overal natuurlijk een backup van gemaakt)
    Ook heb ik in Settings Spotlight ‘uit’ gezet.
    zToggle gedownload en heb de Wallpaper en Multitasking ook uit staan.

    Wat me trouwens wel verbaast is hoe snel mijn iPod Touch van de zelfde generatie is. Hij heeft Multitasking, Wallpaper en alle LaunchDeamons, Language Packs, Spotlight.
    Mijn iPod gebruikt zelfs een paar MobileSubstrate extenties uit Cydia.

    Nu ik alles heb gedeactiveerd op mijn iPhone is hij wel wat bruikbaarder geworden.

    EDIT: Ik kreeg ook een Malware waarschuwing. Die negeerde ik en toen werd er een .PHP bestand gedownload die zichzelf wou openen, gelukkig vroeg Google Chrome of ik hem wou verwijderen en openmaken.

  79. Mijn 3G is ook heel traag geworden. En het gekke is, ik zie nergens de mogelijkheid om Folders te gebruiken en zie ook niet wat er veranderd is in Mail (heeft dit misschien met T-Mobile te maken?). Ik heb zelfs even bij de systeeminstellingen gekeken of ik wel IOS4 erop heb staan (dat bleek wel zo te zijn). Ik ervaar dus geen extra functionaliteit en wel een veel tragere iPhone.

  80. Gisteren een half uur te laat op een afspraak verschenen omdat ik blind vertrouwde op Navigon. Sinds de upgrade naar 4.0 en 4.01 is het een drama.
    Ik wil niet downgraden, ik baal er van om dan mail en SMS kwijt te zijn. Nog 8-10 weken wachten op de iPhone 4, is de enige optie dus. Eigenlijk volkomen idioot, dit gedoe.

  81. Origineel geplaatst door Footloose
    Mijn 3G is ook heel traag geworden. En het gekke is, ik zie nergens de mogelijkheid om Folders te gebruiken en zie ook niet wat er veranderd is in Mail (heeft dit misschien met T-Mobile te maken?). Ik heb zelfs even bij de systeeminstellingen gekeken of ik wel IOS4 erop heb staan (dat bleek wel zo te zijn). Ik ervaar dus geen extra functionaliteit en wel een veel tragere iPhone.

    Neeeeeeeee joh. Heb je wel in het forum rondgeneust, of een uitleg van Folders in de review over iOS4 gelezen?
    Het is nl. niet een instelling, en is onafhankelijk van je provider / t-mobile.

    Houdje vinger op een willekeurig icoontje, tot ze allemaal gaan wiebelen. ‘Sleep’ een icoontje boven op een ander icoontje. Voila: 1 folder.

  82. Mijn 3G werkt ook beter dan ooit tevoren op 4.0.1. Het enige wat vervelend is dat bij het tikken van een url Google meedenkt. Dat duurt wat langer. Verder is alles top.

  83. Mja na een paar weken gebruik te maken van IOS4 en update 4.0.1 Heb ik hem gisteren toch weer gedowngrade naar 3.1.3 … Ding was onmenselijk traag, had alleen wel het gevoel dat batterij langer mee ging op IOS4 :p

  84. Probleem met malware-melding is bekend en lijkt opgelost. Later meer.

  85. @oscar:
    Super-tip! Hij reageert nu een stuk rapper.

  86. Mijn 3g is er alleen maar op voorruit gegaan
    zelfs de batterij gaat langer mee.. lijkt het..
    vreemd…

  87. Ik heb erg veel problemen met Navigon en Spotify op iPhone 3G met iOS4. Navigon kan maar geen GPS fix vinden. Gruwelijk irritant!! Spotify crasht om de havenklap, nadat “de plaat blijft hangen”. Net zo irritant. Mijns inziens zijn de apps onvoldoende getest op dit OS met 3G hardware. Ben blij als ik m’n iPhone 4 heb. Ik hoop dan van de problemen af te zijn.

  88. Maak zelf regelmatig geheugen vrij met een app als Freememory als mijn 3G-the traag wordt. Doet wonderen: vaak heeft ie nog amper 2 of 3 Mb vrij op dat moment!

  89. Origineel geplaatst door c0
    Wat ik in het artikel met de snelheidsvergelijkin ook al zei, laat in Safari geen vensters open staan. Scheelt enorm. De 3G beschikt met 128MB simpelweg over te weinig geheugen.

    Wauw! net even gedaan, alle Safari vensters sluiten, wat een verschil ineens.. Helpt dus inderdaad bij mij 🙂

  90. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Ik ben weer terug naar 3.1.3. Wat een verademing. Ik mis alleen de Mail en iCal functies. Wat mij betreft komen die in IOS 3.2 (speciaal voor 3G). Dit zijn de stappen die ik heb gevolgd. Gevonden op een concusitehttp://www.mobielnieuwsnet.nl/iphone/downgrade-je-iphone-3g-van-ios-4-naar-iphone-os-3-1-3/Let op, je bent alles kwijt. Je iPhone is zo schoon als dat hij uit de winkel kwam.

    Alle (betaalde) app’ ben je dan dus kwijt? En hoe zit het eigenlijk met met een noodzakelijk jailbreak? Dat wordt me nog niet helemaal duidelijk in de tutorial… iemand ervaring?

  91. @Den Uyl: Betaalde apps kun je gewoon weer downloaden. Dan krijg je een melding dat je ze al eens gekocht hebt en dus gratis mag updaten. Wel met hetzelfde i-tunesaccount downloaden natuurlijk

  92. Origineel geplaatst door Appletaart
    Misschien een tip voor mensen die gaan downgraden met een clean install en bang zijn contacten, sms-jes etc. kwijt te zijn…..een programmaatje Phoneview van Ecamm genaamd.Je kan met dit programma super makkelijk zaken op je iPhone zetten en er vanaf halen (kopiëren) en omgekeerd.Volgens mij alleen maar voor de Mac en, je kan voordat je koop een proefversie proberen!!!

    Bedanktvoor de tip! Ga ik maar eens onderzoeken. Of ik niks beters te doen heb, grrrrr

  93. Grappig. Na update van mijn 3G is het apparaat en sneller en wi-fi doet het inmiddels meer (was greyed-out na 3.x)

  94. Mijn 3G was al traag voor de update en het is nog steeds hetzelfde, niet sneller of langzamer dus.
    Had al flink last van hikups en soms duurde het wel 20 seconden voordat hij actief werd na de slider bewogen te hebben, erg irritant. Enige wat hielp waren de mainprocessen killen, dat scheelde weer wat.

    Ik heb me suf gezocht wat het zou kunnen zijn en hoopte dat het verholpen was met iOS4, maar helaas.
    Ach nog even geduld en dan bestel ik de iPhone 4. Alhoewel ik al kan bestellen wil ik nog heel even maandje afkijken of er iets aan de antenneproblemen gedaan gaat worden.

  95. De traagheid is soms wel en soms niet waarneembaar. Niet echt duidelijk waardoor dit wordt veroorzaakt. iOS 4.1 is voor mij toch zo’n verbetering dat ik niet meer ga downgraden.

  96. Betekent dit dat we kunnen downgraden van 4.0 naar 3.1.3 zonder SHSH blob ? K heb het namelijk niet opgeslagen.

  97. LANG LEVEN DE JAILBREAK.

    Als jailbreaker loop je altijd een tijdje achter de troepen aan als er nieuwe iOS uitkomt. Het voordeel is dat je al die bugs niet hebt. Met de tijd dat er een nieuwe goede iOS update is, vind ik het weer tijd om te jailbreaken.

  98. Een makkelijke downgrade mogelijkheid zou wat zijn idd!
    Hier ook een 3G die onzettend traag is.. meer ergenis dan plezier… en die 4 die komt er nog ff niet.

    Zei Steve Jobs niet dat een OS die snel opstart veel belangrijker is dan eentje met veel opties.. ging over Mac OS 7 vs Windows 98 dacht ik…

  99. Na een update naar ios4.0 zag itunes mijn iphone 3G niet meer. Nu als ik mijn iphone in mijn pc koppel ziet alleen mijn windows het…

    hoop dat ze dat ff oplossen

  100. Origineel geplaatst door Footloose…ik zie nergens de mogelijkheid om Folders te gebruiken…

    Folders hebben ook nergens een “instelling”. Je moet bij het organiseren van je icoontjes op de iPhone (het bekende “wiebelen”) twee icoontjes op elkaar houden om een folder te creëren. Als je een volledig verse/nieuwe installatie van iOS 4 op je iPhone zet is er overigens al zo’n foldertje aanwezig op je springboard.

  101. Downgraden gaat wel alleen ben je wel alles kwijt. Want je gegevens kun je niet terugzetten. Misschien dat Apple daar voor kan zorgen.

  102. Ik had het zelfde probleem met mijn 3G(jb)
    Maar Zins ik features (for3g) heb geïnstalleerd via jb.
    Werkt alles een stuk sneller en kan ik multi tasken en werkt wall paper wel.
    Denk dat het komt dat ik nu alles kan uitzetten op de achtergrond.
    Vooral safari is volgens mij het probleem en misschien zelfs wel het afknijpen van de nieuwe functies in os4 zelf wel.
    Ruikt naar opzet om je voor een nieuwe iPhone te laten gaan.

  103. Zelfde hier, iPhone 3G zo traag als wat met OS4.

    Slim gedaan van Apple, een hoop gelazer creëren zodat iedereen een nieuwe iPhone 4 gaat aanschaffen……

  104. Mijn TomTom op m’n 3GS werkt niet meer sinds iOS4 er op zit. Krijg telkens melding “Wacht op GPS-signaal”

  105. Origineel geplaatst door Willem
    Mijn vriendin heeft soms ook last van een traag toetsenbord op haar 3GS

    iOS 4 op de 3GS heeft multitasking. de oplossing is om 2X de home knop in te drukken en je vinger op een app te houden tot er een MIN verschijnt. Je kunt dan de apps als het ware uit het geheugen halen en dat zal de “keyboard lag” oplossen.

    Nog makkelijker is het om minstens 1 keer per dag even je iPhone te herstarten 🙂

  106. Ik was al m’n apps kwijt na upgraden. In iTunes stond bij al m’n apps een uitroeptekentje. De apps stonden nog wel op m’n iphone, maar ik durfde niet te syncen omdat dan waarschijnlijk ook alles van m’n iPhone afgehaald zou worden.
    Gelukkig kon ik via een backup van m’n OS X systeem de apps weer terug kopieren naar de iTunes library.
    Het syncen duurde vervolgens wel 4 uur omdat elke app blijkbaar toch weer vervangen werd… vage bende!

  107. Als de 3G van IOS 4 merkbaar trager wordt, dan ben ik benieuwd of er ook een effect merkbaar is bij de 3GS. Dat zal vast minder groot of merkbaar zijn, want de 3GS is veel sneller. Maar als het er is heeft ook Apple last van de oude Windows-ziekte. Namelijk dat iedere nieuw OS veel zwaardere hardware vereist. En in feite is dat gewoon slecht programeren.

    Maar goed, ik weet dus niet of er ook een effect bij de 3GS te meten is.

  108. Hier nog een 3G die niet meer bruikbaar is. Het is nog erger dan iOS2 toen de 3G net uit was.

    Heb de Samsung Galaxy S aangeschaft want ik ben het gedoe rond die iPhone meer dan zat. Gaan we Android maar eens proberen.

    Bye iPhone, it was fun but time to move on.

  109. Mijn 3GS is niet trager geworden. Ik heb ook geen last van vastlopers. Mijn enige probleem is het snel leeglopen van de accu bij gebruik van Push.

  110. Ook de iphone 3GS heeft problemen bij mij. Vastlopen is echt hetzelfde als bij de 3G. Mijn iphone heeft slechts 21GB vrije ruimte maar dan nog vastlopen blijft de orde van de dag. Ipod funktie is een drama, reageren op diverse funkties lukt niet meer, hangend terwijl er muziek of een geluidje afgespeeld moet worden. Heel erg vervelend. Het liefst zou ik terug willen naar OS 3.1.3. Zou alleen niet weten of bovenstaande link ook voor de 3GS werkt en bijkomende factor is dat ik geen Mac machine heb maar een windows machine.

  111. Mijn 3G was ook supertraag geworden. Oplossing voor mij was 2x een harde reset uitvoeren.
    Homeknop en snoozeknop bovenop net zo lang vasthouden tot de iPhone opnieuw opstart (dus de rode “uitzetten” schuif negeren)
    De iPhone is bijna weer net zo snel als met os 3!

  112. 2x een harde reset (home+knop bovenop ingedrukt houden totdat het apple logo verschijnt) was voor mij de oplossing voor traagheid op de 3G.

  113. Mijn 3G was ook behoorlijk vertraagt. Het hebben van veel applicatie icoontjes zorgde voor een zeer trage interface, nu ik alles heb gegroepeerd in folders op 4 pagina’s is alles weer te doen, maar 8 pagina’s met icoontjes is niet meer te doen sinds iOS4

  114. We kunnen langzaam toch wel vast stellen dat apple :

    A. op hardware gebied steeds weer opnieuw producten aflevert die rammelen.
    B. dat deze hardware onder super slechte omstandigheden geproduceerd word.
    C. hun klanten steeds meer gewoon voorliegen en belazeren door smerige marketing strategieën.

    voor het geld wat je neer moet tellen voor producten van apple verwacht ik dat ik hier ook een tijd mee kan werken.
    En niet als klant opgejaagd word om maar mijn hardware te upgraden
    omdat mijn aangekochte producten onbruikbaar gemaakt worden door software updates die weinig toevoegen aan mijn product.
    Als apple sneller wilt gaan met de ontwikkeling van producten dan hebben zij de morele plicht om in elk geval mijn product een tijd te ondersteunen en door te ontwikkelen tot het limiet naast de nieuwe producten.

    ……. you steve!!!!

    op deze manier is apple binnen een paar jaar dood
    net als microsoft.

  115. Bij mij is de iPhone 3G sinds de update van iOS4 ook een heel stuk trager geworden, maar ik zit er niet zo heel erg mee. Gewoon ‘s avonds in de oplader en dan is er niks aan de hand.

    Uit het artikel:

    Wallpapers waren op de iPhone 3G toch al niet beschikbaar (zonder daarvoor een jailbreak te moeten uitvoeren).”

    Wat ik raar vind is dat ik op mijn iPhone 3G met iOS4 gewoon wallpapers kan gebruiken en batterij percentage meter aan kan zetten bij instelingen. Ik heb zelf nooit een jailbreak gebruikt, laat staan dat ik er verstand van heb. Zover ik weet doet multitasking het niet, of ik weet niet hoe het aan moet, maar daar heb ik ook geen behoefte aan omdat ik het toestel niet nog trager wil hebben.

    Af en toe verschijnt er ook een groene balk onder de status balk, maar als die verschijnt loopt de telefoon paar tellen vast en sluit die balk weer.

    Ook vreemd is dat ‘stocks/aandelen’ app niet aanwezig is, maar daar heb ik geen behoefte aan.

    Deze telefoon heb ik nog niet zo heel erg lang, mijn originele iPhone 3G kapot gegaan en daarna heb ik een “refurbished” toestel van t-mobile gekregen, ik ga er dan ook vanuit dat iemand voor mij dit toestel gejailbreakt heeft o.i.d.
    Dat jailbreak icoontje (cydia geloof ik?) is trouwens nergens op de telefoon te bekennen. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar voor de rest zit ik er niet zo mee, gaat erom dat ik er mee kan bellen.

  116. Ik heb een 3 GS (3.1.3) en als ik bovenstaande lees, denk ik er nog niet eens aan om te upgraden.

  117. Origineel geplaatst door Edgar
    Ik heb een 3 GS (3.1.3) en als ik bovenstaande lees, denk ik er nog niet eens aan om te upgraden.

    idd niet doen, je kan namelijk niet meer terug.

  118. Ook ik heb veel problemen ondervonden sinds het upgraden. Het is toch bizar dat we hier allemaal instinken en zelf aan het werk gaan om de oplossing te bedenken. Apple hoort zijn excuses te maken, ik ga er morgen mee naar de winkel. Ik ben er helamaal klaar mee, veel te langzaam geworden. Of hun lossen het probleem op, of ik koop een ander. (jammer dan)

  119. Ik heb een 3g en iOS4 erop gezet, geen enkel probleem, hoewel het wel een gedoe was om het erop te zetten, dat kostte wat bloed, zweet en tranen. Nu denk ik erover om nog TomTom erop te zetten (heb ik nog niet) omdat ik volgende week naar Italïe vertrek, maar nu lees ik daar ook weer allerlei klachten over in combi met de 3g en iOS4. Ik heb wel Ndrive erop staan voor Benelux en die werkt zonder probleem, ook gewoon GPS fix, dus moet met andere navigatieapps eigenlijk geen probleem zijn, maar ja, niks lijkt logisch meer met de iphone 🙂 , ga het toch maar proberen denk ik, morgen. Zou balen zijn als niet werkt, is toch prijzig applicatie….

  120. @Peter en @Ruben.cc
    Thanks, ik had wel degelijk de review gelezen maar kennelijk niet goed genoeg. Ik had ook geen ‘basisfolder’ na het upgraden op mijn startscherm staan.
    Pagina’s in Safari wegklikken is ook een goede tip. Bedankt.

  121. Mijn 3G had na de update naar 4.0 en 4.0.1 de nare eigenschap om na verloop van tijd enorm traag te worden. Een soft-reset bood dan enige soelaas.

    Een ander probleem is dat mijn Pioneer autoradio de iPhone ondersteunt (op papier) maar 9 van de 10 keer kreeg ik na het aansluiten van de telefoon een error 16 of error 19. Na een aantal keren de stekker uit-en-in te hebben gestoken had je kans dat de iPhone weer error-loos kon werken met de radio. Zwaar vervelend allemaal.

    Ik heb vandaag de 3G gedowngradet naar 3.1.3. Hij is in ieder geval weer retesnel en straks dan maar de radio testen.

  122. Eigenlijk is het vreemd dat de 1 wel problemen heeft en de ander niet. Je mag toch aannemen dat iedere 3GS toestel hetzelfde is van binnen. Ik heb de update gedaan en alles werkt prima ook mijn navigatie.

  123. Eindelijk gaan ze er wat aan doen. Vind het echT niet leuk meer. Veels te traag met de simpelste dinge zoals sms en mail.

  124. Ik heb zojuist de Spotlight-methode gebruikt. Gewoon alle vinkjes weghalen onder Instellingen, Algemeen, Thuisknop, Spotlight-zoekactie en mijn 3G is tegen mijn verwachting in echt weer een stuk sneller!

  125. downgrade naar 3.1.3 is super. Ik heb weer een 3g iPhone die het doet. Navigon werkt weer. Alles top. Even je Apps op je bureaublad kopieeren. Wel alles opnieuw instellen. Ben je wel een uurtje mee kwijt. Prima zo.

  126. Ik heb last van een langzamer werkende 3G moet ik zeggen. Niet langzamer als dat ie al was iig. Moet wel zeggen dat de wifi het niet meer naar behoren doet. Vind erg moeilijk connectie, zelfs bij mij thuis niet

  127. Origineel geplaatst door michel: Ik heb last van een langzamer werkende 3G moet ik zeggen. Niet langzamer als dat ie al was iig. Moet wel zeggen dat de wifi het niet meer naar behoren doet. Vind erg moeilijk connectie, zelfs bij mij thuis niet

    GEEN last moest ik zeggen natuurlijk

  128. Origineel geplaatst door Patrick
    2x een harde reset (home+knop bovenop ingedrukt houden totdat het apple logo verschijnt) was voor mij de oplossing voor traagheid op de 3G.

    Bij mij ook nu ook het cache v safari leeggemaakt en het Spotlight uitgezet. Dit is weer een stap de goeie kant op!

  129. Ik ben ook terug op 3.13
    Gaat een stuk vlotter nu vooral een berichtje typen

  130. ik ben er ook helemaal klaar mee.
    ben nu aan het herstellen naar 3.1.2

    wat een drama die 4.0.1

    en nog 8 weken met zo een slome, crashende iphone dat is niet te doen.

  131. @Eric: inderdaad: batterij iPod Touch is nu binnen een dag leeg. Sinds de update ook zeer langzaam geworden. Nu.nl duurt erg lang voordat hij geladen is en bij sommige programa’s crasht de iPod steeds. Ook is de wifi-verbinding zeer slecht; krijg regelmatig de melding dat er geen verbinding is terwijl ik wel on line ben. Op de startknop drukken en vervolgens de applicatie openen is dan het enige dat helpt. Ik hoop dat de verwachte 4.1 update snel komt. De 4.01 is niet voor de ipod Touch.

  132. 3G. Aanvankelijk alleen GPS fix probleem (met alle nav. software) na eerste Redsn0w jailbreak apn problemen (geen data over 3G ) nu met Redsn0w 0.9.5-5 dat opgelost en werkt iPhone prima (spotlight instellingen hebben inderdaad invloed op prestaties) Mail, en iCal voor mij grote verbetring maar helaas werkt mijn gps nog steeds niet.

  133. Ik weet niet of dit al gepost is, maar een downgrade naar 3.1.3 werkt volgens mij ook prima met een oudere versie iTunes (te vinden op de MAC OSX installatie DVD, sorry PC gebruikers) Voor de Update naar 4.0 moest je volgens mij Itunes 9.2 hebben. Met een oude iTunes zal hij 3.1.3 downloaden en installeren, dacht ik. Ik weet het niet zeker hoor!!!

  134. @Douwe-Jan:

    Origineel geplaatst door Douwe-Jan
    Als je weer wat van je snelheid terug wil, dan moet je je Spotlight anders instellen. Hij staat nu ingesteld om van alles en nog wat te vinden op je telefoon.

    inderdaad! thanks.
    Dat moeten ze bij Apple makkelijk kunnen oplossen
    maar ze verkopen er wel minder ( snel) Iphone 4’s door denk ik 🙂

  135. Gelukkig destijds last minute besloten de update niet uit te voeren op m’n 3G. Had het wel al gedaan op m’n iPod. Op zich ging dat wel goed, alleen zit Wifi niet lekker. Waar ik voorheen door het gehele huis 3 streepjes had, blijft hij nu constant op 1 streepje staan. Zelfs al hou ik de iPod naast de router.

  136. Origineel geplaatst door Tom
    “Je kunt overigens wel downgraden naar iOS 3.1.3 als er echt niet meer met je telefoon te werken valt”Je kunt in dat geval alleen geen backup van je iPhone gemaakt onder iOS4 terugzetten. Conlusie: je kunt wel terug naar 3.1.3 maar begint dan wel weer met een maagdelijke iPhone…

    Ik heb de gok maar genomen en teruggegaan naar 3.1.3, maar…..de backup terugzetten ging niet! de versie van de backup was niet compatible met de verse 3.1.3 Iphone. Alle apps weer handmatig moeten installeren….bedenk dus wat je doet!

  137. Het stoort me dat Apple zich steeds meer als monopolist gedraagt en de controle over mijn phone wil hebben en houden. De perikelen rond ios4 zijn de spreekwoordelijke druppel. Mijn volgende toestel is geen Apple, maar een van de Androids.@O22:

  138. Sinds de update super traag maar: gister 2x harde reset gedaan, dus beide knoppen ingedrukt houden en nu loopt mijn 3G als een trein!

  139. Zoals eerder vermeld is mijn 3G ook behoorlijk traag geworden. Wat me gisteren wel opviel was, dat als ik Airplane mode aanzet, alles ineens veel sneller gaat. Is natuurlijk ook geen optie, maar wellicht geeft het aan waar de problemen zitten…

    Kunnen andere mensen dit bevestigen?

  140. Zo mijn 3G is weer terug van 4.0 naar 3.1.3. Mede dankzij RecBoot… Awake my precious haha goeie app om je iPhone uit de DFU mode te halen

    Werkt weer als vanouds snel!

    Geen 4.0 meer op mijn 3G

  141. Heb een 3G uit de gevangenis met 4.0 en is oke.
    Heb er geen problemen mee

  142. @sasf: nee. Het is een kwestie van hacken / jailbreaken, veel stappen zorgvuldig doorlopen. Apple heeft eindelijk het probleem erkend, stap1. Nu wachten op iOS4.2 met de oplossing. Ondertussen kan je de volgende oplossing proberen om je iOS4 sneller te maken: http://www.appletips.nl/iphone-3g-ios-4-performance-verbeteren/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=iphone-3g-ios-4-performance-verbeteren

  143. @sasf:

    Ja het is echt zo makkelijk! Ik heb het gedaan en het ging prima. En daarna had ik weer een frisse iphone, back-uppen lukte niet meer maar met iTunes heb je alles zo weer erop. Mijn iPhone was overigens echt onbruikbaar geworden met iOS4! Echt alles was traag…

  144. @sasf:

    Het werkt! Geen problemen. Kon alleen geen back-up meer terugzetten maar heb via iTunes alles er weer opgezet.

  145. @oscar
    Helaas start m’n iPhone 3G weer opnieuw op zodra ik in Instellingen zit en kan ik je tip niet uitproberen :(.

    Door de vele klachten heb ik zelf niet OS4 er op gezet, maar via Pro Assist kreeg ik m’n iPhone (na 3,5 verschrikkelijke weken ;-))) leeg en met update terug nadat ik ‘m mee heb gegeven voor een reparatie aan het scherm :(((( (schijnt te moeten van Apple).

    Ik baal er heel erg van, want de meeste apps zijn niet of maar heel even te gebruiken voordat de iPhone weer opnieuw opstart. Zelfs de telefoon of mail hapert af en toe.

    Ik wilde wachten tot ik de iPhone4 in handen heb, reservekopie maken van m’n 3G en die weer op de iPhone4 zetten want ik wil alle sms-jes niet kwijt. Maar gelukkig zag ik net een tip die dat probleem kan oplossen en ik toch m’n oude vertrouwde heerlijke iPhone 3G weer terug kan krijgen door te downgraden naar 3.1.3.

    @appletaart
    Bedankt voor de tip, ik ga er gauw naar kijken!

  146. Phoneview is echt een handig programma!

    Omgerekend wel ruim 15 euro voor betaald, maar nu heb ik alle sms-jes per contactpersoon kunnen opslaan als pdf-bestandjes (met de tekst balonnetjes en fotootjes erbij).

    Je kan er nog veel meer mee, maar voor mij waren de sms-jes de reden om het te kopen.

    Nogmaals bedankt @Appletaart!

  147. Ik heb er geen last van! Mijn (gejailbreakte) iPhone 3G mèt folders en multitasking is zelfs sneller!

  148. Eindelijk ik ben weer terug op 3.1.3.

    Was wel even lastig op een Windows 7 64 bits os. LibUSB zorgde voor een usb vastloper, dus moest ik een windows restore doen. Daarna werkte de unlock eindelijk en kon ik 3.1.3 eindelijk met programma’s installeren.

    Wel kl….e dat ik alle settings etc kwijt ben.

  149. Na mijn update met mijn 3G naar iOS 4 kon ik niet meer bij mijn instellingen Algemeen (redelijik fataal) en kon ook geen foto’s of geluid meer meesturen met SMS (erg vervelend). Was ook trager en navigatie haperde regelmatig ! Ik ben dolblij dat ik ergens op het forum kon lezen dat ik mijn 3G kon downgraden naar 3.0.3… Kostte enige moeite, maar nu doet in principe alles het weer. Hulde aan de informanten !

  150. Origineel geplaatst door Martin
    … Ik ben dolblij dat ik ergens op het forum kon lezen dat ik mijn 3G kon downgraden naar 3.0.3… Kostte enige moeite, maar nu doet in principe alles het weer. Hulde aan de informanten !

    Amen!

  151. Wat is het nieuws op dit vlak eigenlijk? Heeft Apple al goed nieuws voor onfortuinlijke 3G-bezitters zoals ik die met iOS4 opgescheept zitten?

  152. Blijft eng stil. Ik sta nu echt op het punt om te downgraden. iPhone loopt doorlopend vast (soms helemaal..soms een paar seconden erg irri als je wat in wil tikken). Vreselijk traag. Voor het eerst in een jaar raad ik even geen iPhone aan aan andere mensen. En ik was nog wel zo trots! Apple laat zijn early adaptors behoorlijk in de kou staan.

  153. Let op !!!!
    NIET DOEN

    Geen iOS4 op een iPhone 3G installeren !!!!!
    je telefoon wordt er zo ontzettend traag van dat je er eigenlijk niets meer mee kunt. terug in firmware naar 3.02 gaat ook niet zomaar, dus na update zit je met de gebakken peren en een oplossing is er nog niet voor. soms hangt je telefoon gewoon en moet je opnieuw starten. als je een zoek functie start dan duurt het gewoon een halve minuut voordat je toetsenbordje op het scherm tevoorschijn komt.

    VERSPREID DEZE MAIL NAAR ZOVEEL MOGELIJK MENSEN

  154. Ik hoop dat die 4.1 update echt snel komt… Heb nu de neiging om die iPhone 3G met iOS 4.0 uit het raam te tiefen. Wat is dat ding rete traag geworden!!!!!!! Alle pre’s van een iPhone vallen in het niet bij de prestatie van dit $#! ding na upgrade. Bericht hierboven idd opvolgen. Ik was helaas al te laat.

    Zou bijna (lees: BIJNA) voor een HTC oid gaan. En dat voor een vervent Mac/Apple gebruiker… Nou ja, volgende week T-mobile abo verlengen met iPhone 4 :-)! Ga ervan uit dat het dan allemaal snor zit!

  155. maar weet iemand hoe je van apple iphone 4.1 moet trugdraaien naar 3.0 of 3.1.3 ofzo?

  156. Na maanden mij stierlijk geergerd te hebben aan iOS4 (alle versies) op mijn 3G ben ik gisteren terug gegaan naar 3.1.3. Of je een warm bad instapt! Eigenlijk ging het best makkelijk. Je begint wel weer met een min of meer maagdelijke iPhone maar SNEL!!! Heerlijk. Geen ge-etter meer met vastlopen, crashen, 3-4x proberen hetzelfde programma op te starten. Eindelijk weer normaal werken. Foto nemen? Doen we meteen! En niet pas na 30 seconden. Gek werd ik er van. Whatsapp, Ping en SMS..werkt gewoon weer goed. En niet dat ik na een minuut mijn complete reeds (blind) ingetypte regel een keertje voorbij komt. Jammer dat Apple nooit gereageerd heeft op mijn mailtjes. Ben als de dood om een iPhone4 te gaan kopen want na een half jaar komen daar natuurlijk ook weer updates voor die je MOET installeren (iTunes is erg vasthoudend) en zit je weer met een traag kreng. Ik baal er van dat ik er nu zo over denk. Maar goed. Ik ben terug naar 3.1.3 en mijn advies aan andere 3g gebruikers is om dat vooral ook te doen! Mischien nog weer effe Jailbreaken want de folders vond ik wel erg handig in iOS4.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.