Test-Aankoop: ‘wel degelijk antenneprobleem iPhone 4’

Test-Aankoop komt aan de hand van een aantal tests tot de conclusie dat er inderdaad een probleem is met de antenne van de iPhone 4.

iphone antennestreepjeDe een ondervindt wel problemen, de andere merkt er niets van: het antenneprobleem van de iPhone 4. Is het écht een probleem en is het specifiek gerelateerd aan de iPhone 4 of geldt de ontvangstafname voor meerdere smartphones? De Belgische gebruikersvereniging Test-Aankoop bevestigt, naar eigen zeggen, het antenneprobleem in hun testen.

Test-Aankoop heeft in hun lab het vermogen gemeten dat door de antenne van de iPhone 4 wordt uitgestuurd en ontvangen. Zodra de antenne (de metalen rand) van de iPhone 4 aangeraakt wordt, kan het signaal wel tot 90% zakken. Daardoor vermindert de gesprekskwaliteit of kan het gesprek afgebroken worden.

Dezelfde testen werden gedaan met een Nokia smartphone en met de iPhone 3GS. Bij deze twee toestellen daalde de signaalsterkte slechts met 25%. Test-Aankoop concludeert dat alle mobiele telefoons en smartphones het probleem kennen, maar dat dit bij iPhone 4 zeer uitgesproken is. Het zou volgens hen dus gaan om een ontwerpfout.

De tekst die door de consumentenorganisatie werd gepubliceerd, vermeldt maar weinig details over de testen. Hoe werd de iPhone 4 vastgehouden? In welke omstandigheden werden de testen gehouden? Welke Nokia-smartphone werd gebruikt? Bovendien blijkt uit de laatste paragraaf dat het toestel niet tot in detail getest werd en dat Test-Aankoop dus tot conclusies komt op basis van voorlopige resultaten.

Daarnaast trekken ze een paar gemakkelijke conclusies. Het argument van Apple dat alle smartphones een dergelijk probleem kennen, wordt afgedaan als lachwekkend. Het gratis uitdelen van cases beschouwt Test-Aankoop als het toegeven van Apple dat er inderdaad een probleem is. En het vergroten van de balkjes voor het signaal middels een software-update is absurd, vinden ze. Het beweren dat de iPhone 3GS niet tegen regen kan door hem onder de douche te zetten, is misschien net zo’n soort test geweest?

Lees hier het artikel op de Test-Aankoop website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2010, 6:30
Categorieën iDevices, Providers
Onderwerpen antennagate, iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.