Reacties voor: Apple investeert flink in OLED voor toekomstige iPhones

Apple gaat flink investeren in de productie van OLED. Volgens een Koreaanse krant investeert Apple ruim €2,3 miljard in OLED-productie van LG, bedoeld voor toekomstige iPhones.

Reacties: 10 reacties

  1. Ik snap er eerlijk gezegd niet veel meer van.

    Het voordeel van uitbesteden (omdat je zelf geen licenties, geen know-how of productiecapaciteit hebt) is dat je de investeringen niet hoeft te doen.

    Dat is de weg die Apple gevonden heeft, nadat ze na de nodige problemen met Gorilla glas, saffier e.d. het verstandiger achtten om de productie daarvan uit te besteden.

    En ja, dat heeft een aantal risico’s in zich omdat je de planning, de kwaliteit niet meer zelf in de hand hebt.

    Waardoor ze in het verleden wel eens hebben moeten improviseren met het snel bijkomen van apparatuur.

    Maar om nu zaken uit te besteden en dan zelf toch de upfront investeringen te doen, lijkt me de meest onverstandige keuze. Je betaalt dan iets waar je vervolgens geen grip meer op hebt. Dan kan je nog beter aandelen in LG (of joint venture) nemen dan kan je tenminste zelf nig bijsturen als het misgaat of kwaliteit tegen zit.

    Geld neerleggen voor een ander bedrijf (waardoor je er nog afhankelijker van wordt) lijkt me het combineren van de nadelen.

    Opm.: met LG’s maandelijkse productie van 45.000 schermen, is de doelstelling “OLED in elke iPhone” met maandtotalen in de 17 miljoen denk ik ver weg…

  2. 45.000 OLED scherm per maand?? Dan mogen ze nu alvast beginnen haha

  3. Ben wel benieuwd hoe apple het burn-in probleem van oled schermen gaat aanpakken.

  4. Ze zijn eigenlijk veel te laat met het ontwikkelen van een eigen OLED-technologie en het investeren in OLED-productie. Samsung heeft daarom de bovenhand en (zo goed als) een monopolie op OLED-technologie én productie… het gaat nog lang duren voordat LG & Apple Samsung’s voorsprong kunnen goedmaken.

  5. De burn-in bij de Samsung s6 is vreselijk. Mijn vrouw heeft er zo eentje. Dat word toch een generatie overslaan om te zien hoe dit voor Apple gaat uitpakken.

  6. Wat is er mis met de huidige schermen? Ik zit echt niet op een duurder scherm te wachten.

  7. Bij de nieuwe update voor de apple store app kun je nu betalen met touch id en kun je met touch id je account gegevens veranderen. Zou dit een aanwijzing zijn dat de iPhone 8 waarschijnlijk touch id krijgt? Want wie gaat iets eerst verder ontwikkelen in een eigen app en het daarna laten vallen?

  8. @Roid: Wat je nu zegt is grote onzin!
    LG is juist de gene dat heer en meester is in oled technologie.
    Samsung mag niet eens de naam Oled gebruiken…
    Nu gaat LG ook voor de smartphones Oled panelen gebruiken.

  9. @Borgqueenx: het inbranden is alleen bij Samsung schermen omdat die een andere technologie gebruiken dan LG. Iets met onregelmatig slijtende leds, de ene kleur slijt harder dan de ander. LG schermen hebben daar geen last van.

  10. Ik ben vooral benieuwd hoe Apple gaat verbloemen dat Retina Display technisch gezien ouwe meuk is en dat ze flink achter de fanfare aanlopen. Bij de launch van de iPhone 8 zullen ze er vast een amazing naam aan geven zoals Retina Pro ofzo, zodat het net is alsof ze the next big thing hebben uitgevonden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.