Reacties voor: Apple nu officieel Nokia voorbij als grootste smartphone-maker

Apple is volgens de Financial Times nu de grootste toestelmaker. Apple verkocht afgelopen kwartaal 20,3 toestellen, terwijl Nokia op 16,7 miljoen blijft steken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. From Cupertino With Love 🙂

  2. Lekker een appeltje voor de dorst…. 🙂

  3. Ik had nu niet gedacht dat Nokia de grootste smartphone fabrikant was. Zie jij iemand met een nokia smartphone lopen ? Eerder Bb of NRC.

  4. @John: Het zijn niet echt de touch toestellen van Nokia, maar veel telefoons met een qwerty toetsenbordje voor zakelijke gebruikers.

  5. Nokia, whats that ?
    Volgens mij belde mij opa daar vroeger mee 🙂
    Effe zonder geheid, wat heeft Nokia de plank misgeslagen zeg, en niet zo weinig ook.
    Jarenlang achteroven gehangen en lekker lui naar de cijfers gekeken. Inoveren homaar! Niet nodig, verkopen genoeg! Nu zinkend schip! De klanten die nu met de iphone lopen of met android toestel ga je niet meer terugkrijgen. RIP Nokia !
    Microsoft zit aardig in hetzelfde vaarwater, ze hebben de kracht nog van de zakelijke server en officetools. Maar ook die slaat het laatste jaar redelijk de plank mis. Toekomst gaat er anders uitzien, dat is zeker!

  6. @Hart: Volgens de verhalen is Microsoft met Phone7 juist weer lekker op de terugweg, eindelijk eens weer een besturingssysteem van Microsoft voor telefoontoestellen wat goed en simpel werkt.

    Maar wat je zegt, de klanten die nu met een iPhone of Android toestel lopen krijgen ze waarschijnlijk niet meer terug.

  7. M’n “DUMB” phone was meestal een Nokia, beviel altijd prima.
    Puur als telefoon is de Iphone toch echt een minderwaardig product.
    Gelukkig compenseert het “Smart” gedeelte van Iphone op dit moment de tekortkomingen nog beter als de concurentie.
    Maar door de Deathgrip, Wifi problemen na updates en Apple Censuur heb ik toch echt wel twijfels of m’n volgende smartphone nog een Apple is…..

  8. Eigenlijk niet eerlijk android is niet te vergelijken, 1 Apple telefoon per jaar tegen bijna elke telefoon die android gebruikt, dus zown 50 nieuwe per jaar ofzo :-P. Dus Apple blijft t beste kwa omzetten met 1 telefoon en OS.

  9. De E71 bijvoorbeeld, heb ik ook gehad. Veel toeters en bellen maar je kon er geen fuck mee. Scherm veel te klein voor internet of mail, priegel knopjes, communiceerde nergens mee, etc etc.
    Je ziet ‘m nu vooral zakelijk bij bedrijven omdat ie niks kost bij een abonnement.

    Maar zonder dollen; je ziet toch bijna niemand meer met een Nokia behalve je ouders of je oma?

  10. Ik vind het eigenlijk verbazingwekkend dat Nokia nu pas is ingehaald. Ik ken werkelijk niemand met een Nokia smartphone. Hebben ze zo’n grote afzetmarkt in de V.S. of Azië ofzo?

  11. Origineel geplaatst door freewheeler
    Ik vind het eigenlijk verbazingwekkend dat Nokia nu pas is ingehaald. Ik ken werkelijk niemand met een Nokia smartphone. Hebben ze zo’n grote afzetmarkt in de V.S. of Azië ofzo?

    Waarom denkt iedereen hier meteen dat het om smartphones gaat? Het gaat om toestellen die onder het GSM standaard vallen. Nokia verkoopt miljoenen toestellen in de goedkopere klasse, dan denk ik aan toestellen tussen 15 en 30€, dat zijn dan meestal mensen die helemaal geen nood hebben om een camera, internet, ipod/mp3 speler, … erbij te hebben.

  12. @Runaque:

    Ik vraag me af of jij de titel en het artikel wel gelezen hebt. Ze hebben het toch duidelijk over smartphones. In mijn beleving vallen daar dus niet alle toestellen onder die je onder de GSM standaard kunt scharen. Misschien beter om eerst het artikel te lezen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.