Nieuwe iPad 2 heeft andere grafische chip

Later gefabriceerde iPads van de tweede generatie hebben een andere grafische chip dan de eerste iPad 2's. Oudere maken gebruik van LG-drivers, terwijl de nieuwe een Samsung aan boord hebben.

Ipad 2 schermDe website iFixIt, die regelmatig een gadget uit elkaar schroeft om de inhoud ervan te bekijken, stelt dat nieuwere iPad 2’s uitgerust zijn met een andere grafische chip dan eerder uitgebrachte versies van Apple’s tablet. In maart 2011 werden iPads namelijk uitgerust met de SW0627B, een chip van LG. De nieuwere hardwarerevisies maken gebruik van de Wiseview-chip, die ontwikkeld wordt door Samsung.


Dat vermoedt de website althans, want de naam Wiseview is van Samsung, ook al is er op het internet niks te vinden over de die de beelden van de iPad genereert. Hieronder de twee afbeeldingen van de chips. De bovenste is de LG die in de originele iPad en in de eerste hardwarerevisie van de iPad 2 te vinden is. Daaronder staat de nieuwe chip van Wiseview/Samsung.

Grafische chip van iPad en iPad 2

Grafische chip nieuw van de iPad 2

Het is niet bekend waarom nieuwe iPads met een andere grafische chip zijn uitgerust dan eerdere iPad 2’s. Voor zover bekend zijn er geen problemen geconstateerd met het onderdeel van LG en het lijkt erop alsof het een financiële keuze van Apple is geweest, of dat dit mogelijk een opmaat is naar een scherm met hogere resolutie. Ook is nog niet bekend of er prestatieverschillen tussen de twee chips zijn.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 juli 2011 om 17:12
Categorie
iDevices

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.