Apple nu officieel Nokia voorbij als grootste smartphone-maker

Apple is volgens de Financial Times nu de grootste toestelmaker. Apple verkocht afgelopen kwartaal 20,3 toestellen, terwijl Nokia op 16,7 miljoen blijft steken.

iphone liggend
In de Financial Times is te lezen dat Apple officieel Nokia heeft ingehaald als de grootste fabrikant van smartphones. De verkoopcijfers van Apple groeien snel, terwijl bij Nokia juist een daling is waar te nemen: er werden vorig kwartaal 34 procent minder Nokia-smartphones verkocht, in totaal 16,7 miljoen stuks. Apple rapporteerde eerder deze week juist een groei naar 20,3 miljoen stuks.


Daardoor heeft Apple een voorsprong van 3,6 miljoen stuks. Wat omzet en winst betreft was Apple trouwens al de grootste smartphone-maker. Nu zijn ze ook de grootste in aantallen. Apple heeft uiteraard wel te maken met forse concurrentie van Android, maar omdat het platform moet worden verdeeld onder meerdere fabrikanten zal het lastig voor één van de toestelmakers zijn om in de buurt van Apple te komen. Alleen Samsung en HTC kunnen nog de positie van Apple bedreigen, maar ze zitten beide nog op de helft van het aantal toestellen dat Apple produceert. Van RIM heeft Apple ook niets te vrezen; hoewel de BlackBerry’s in Europese landen nog wel populair zijn raken ze bij de Amerikanen steeds meer uit de gratie.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.