Reacties voor: Apple: ‘Nieuwe Apple TV krijgt alleen nieuwe componenten’

De Apple TV die via de FCC uitlekte zal niet kleiner zijn, maar alleen nieuwe componenten bevatten. De functionaliteit blijft hetzelfde.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Het lijkt er toch wel op dat Apple haar gebruikers-interface creativiteit kwijt is.

    De Apple TV is al jaren min of meer ongewijzigd, geen schokkende verbeteringen, de iphone is zojuist naar 6.1 gaan maar waar de concurrentie vooruitsnelt zakt iOS in, ook de iPad kent geen fundamentele verbeteringen of uitbreidingen van de user-interface.

    Jammer dat

  2. @vanHorck: Dat ben ik niet helemaal met je eens, de ATV zoals hij nu is is nog steeds een ongeëvenaarde mediaspeler qua design, gebruikersgemak, functionaliteit en prijs.
    En met een JB is er naar mijn mening geen betere mediaspeler te vinden dat de ATV
    Zelf ben ik de trotse eigenaar van een paar ATV2’s uiteraard met JB en vind die veel beter dan de WD Live, AC Ryan, Popcorn Hour of zelfs de Dreambox die ik ook allemaal gehad heb of nog heb (dreambox)

  3. Juist daarom
    Zonder JB en bedieningsinterface blijft het eeuwig labbekakken met een verder leuk ding.

  4. @vanHorck: Stap dan over naar de concurrentie man. We zijn op een punt gekomen waar innoveren even moeilijk is. Er komt heus nog wel iets de komende jaren. Soms is het beter om iets wat goed is te verbeteren dan zomaar zaken te showen(zoals Samsung met hun flexibele displays) die totaal geen meerwaarde hebben. Ze weten wel waar ze mee bezig zijn.

  5. Origineel geplaatst door Mark
    @vanHorck:Dat ben ik niet helemaal met je eens, de ATV zoals hij nu is is nog steeds een ongeëvenaarde mediaspeler qua design, gebruikersgemak, functionaliteit en prijs. En met een JB is er naar mijn mening geen betere mediaspeler te vinden dat de ATV Zelf ben ik de trotse eigenaar van een paar ATV2′s uiteraard met JB en vind die veel beter dan de WD Live, AC Ryan, Popcorn Hour of zelfs de Dreambox die ik ook allemaal gehad heb of nog heb (dreambox)

    Maar, daar zeg je het nou juist zelf: ATV-2’s en JB. Dit terwijl Apple de ATV3 verkoopt en JB geen onderdeel van Apple is. Het geeft inderdaad wel wat aan. Ik ben nog steeds enorm groot aanhanger en liefhebber van het Apple Ecosysteem, maar een (standaard) Apple TV tegenover een WD TV Live is geen ‘match’. En inderdaad zou het mooi zijn als Apple weer iets innovatiefs kon laten zien. Misschien dat J. Ive nog even de tijd nodig heeft…

  6. Gemiste kans.. Je moet altijd streven naar de beste producten en alleen wat nieuwe componenten is niet innoveren. De concurrentie zit niet stil en met al het geld wat Apple heeft en alle knappe koppen die er werken moet er toch een verbeterd product gemaakt kunnen worden.
    Ik wil graag nog een tweede Atv en had gehoopt dat dit apparaat weer nieuwe functionaliteiten kreeg.
    Nu toch maar hopen dat iemand de Atv3 weet te kraken.

  7. (Red.) Verwijderd: taalgebruik.

  8. Beetje kortzichtig. Dus als Apple een nieuwe iPhone uitbrengt en alleen een iets snellere processor toevoegd is dat voor jullie prima.. De nieuwe iPod touch, maar dan alleen in een andere kleur (want hij is toch perfect) en de nieuwe iPad.. Nu 0,008 cm dunner, voor de rest exact hetzelfde.
    Dat is een beetje wat jullie zeggen.

    Ik zeg.. Tijd dat iOS een betere notificatiebalk krijgt, tijd dat we XBMC kunnen gaan installeren zonder jailbreak
    En nu met de AppleTv zou het mooi zijn als er nieuwe functies opkwamen, zodat veel mensen het apparaat zouden kopen en er daardoor nog meer content beschikbaar voor komt.
    Maar door weinig aan je producten te verbeteren en uit te breiden (want mensen kopen het toch wel) die slag ga je uiteindelijk verliezen en lopen klanten bij je weg.. En dat moet je als organisatie niet willen.

    Ik heb zo’n beetje alles van Apple thuis, maar ben dolblij met de komende jailbreak, want ik mis toch wel een aantal super handige Cydia tweaks.
    Iemand blokken op tel of sms lukt niet, bepaalde mappen vergrendelen met een wachtwoord lukt niet.
    Altijd je producten blijven verbeteren..innoveren heet dat!!
    Daar is Apple groot mee geworden.

  9. Als je de Apple TV een goeie mediaspeler vind dan heb je de concurrentie nog niet gezien. De Boxee Box bijvoorbeeld is superieur. Het heeft een fijne interface (on par met ATV), werkt snel en heeft veel (en heel veel) meer functionaliteiten.
    Daarvoor heb ik de Western Digital mediaspelers gehad. Misschien niet echt vlot, maar nog steeds kwa functionaliteit superieur.

    Voor mij geen Apple TV totdat er een fatsoenlijke chip in komt die alle gangbare video formaten ondersteunt, en volledige netwerkmogelijkheden biedt.

  10. Origineel geplaatst door Tokke
    @vanHorck: We zijn op een punt gekomen waar innoveren even moeilijk is. .

    “We zijn” Werk je bij Apple Tokke?

    Ontopic, de innovatie zie je wel bij google (google bril met augmented reality). Vind het zelf prachtig om met Apple producten te werken (sinds 2005), echter zijn ze sinds de dood/ziekte van Steve Jobs stil komen te staan waar de concurrentie gaat.

  11. @dirk: Als je bijvoorbeeld kijkt naar de nieuwe Imac, die is echt innovatief! (die met het hele platte scherm) Aankomende update voor (iphone/ipad) zal er wat meer moeten veranderen dan alleen de hardware. Maar de statement die jij maakt niet juist. Daarbij die aumented reality bril zit nog steeds in de testfase, net zoals overigens het flexibele scherm van samsung.

  12. Wat zeuren we toch allemaal over dat Apple niet innovatief is. Het is onmogelijk om elk jaar een revolutionair Product te lanceren en als je naar de geschiedenis kijkt weet je dat Apple ongeveer elke 4 jaar met een revolutionair product uit komt. Wie doet ze dat na. Google en Samsung in iedergeval niet of noem je Widgets en een groter scherm een revolutie.

    Zonder Apple was de smartphone en de tablet niet geweest wat hij vandaag de dag is. En ja iOS mag dan een beetje saai beginnen te worden maar nog altijd moet je bij android voor veel taken zoals bellen net wat meer stappen doorlopen. Ook de integratie tussen iPhone, iPad en Mac is ongeëvenaard. Het kan natuurlijk ook allemaal via Google e.d. maar het werkt toch allemaal net wat lastiger.

  13. Alles is al gezegd, wat mij betreft schuiven ze alles nog wat logischer in elkaar en kom je sneller bij bepaalde settings. Voor de tweaks en tunes lekker naar Android of JB, mijn moeder vindt iCloud al moeilijk. Laat staan dat ze de notificaties insteld. Ik vind iOS super zo, lockscreen wat informatiever in iOS7 en klaar.

  14. @jamie: instelT, spellingcontrole mogen ze wel eens rigoureus omgooien.

  15. @richard:
    Klopt fout geformuleerd, osx veranderd ook mee met de tijd. Echter met IOS staat ze stil of gaat het wat trager.
    Denk maar aan siri heb je als Nederlander nog niet. Ook Apple kaarten was in het begin een ramp.
    Ik ben zelf geen android addict of apple fan. Kijk alleen wel kritisch naar beide.
    Hoop niet dat apple nu een Cash cow wordt en de rest door ontwikkeld.

  16. Ben blij met mijn ATV 3, 1080p videostreaming.
    Jailbreak niet nodig, gebruik Beamer op de Mac, kan je ook .srt ondertitels toevoegen aan je film.
    Alle muziek die ik in mijn iTunes bibliotheek staat heb ik ook in iTunes Match staan, Airplay voor muziek is dus niet nodig, stream alles vanuit iCloud…

  17. Ik zou al helemaal blij zijn als er in de nieuwe EINDELIJK iets wordt gedaan aan het steeds terugkerende “schakel thuisdeling in” terwijl dit gewoon ingeschakeld staat!

    Dus als ze zorgen dat je meer dan 2 Atv’s in je netwerk kan gebruiken zou het voor mij al best zijn!

  18. Ik heb 2 ATV’s en gebruik op beiden 2 accounts en ervaar geen enkel probleem.

    Wel is het zo dat ik nooit beide gelijktijdig aan heb staan met hetzelfde account. Via settings kun je snel laten inslapen als je ze niet gebruikt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.