Muziek autoradio rechtstreeks op iPhone te bedienen vanaf iOS 6.1

Het is vanaf iOS 6.1 met meer radio's mogelijk om de muziek rechtstreeks van de iPhone te bedienen.

Accessory ConnectedHet is vanaf iOS 6.1 makkelijker geworden om muziek in de auto af te spelen. Na het verbinden van je iPhone met een autoradio, is het nu mogelijk om direct vanuit de Muziek-app de afgespeelde tracks te bedienen. In eerdere iOS-versies kreeg je enkel een schermvullende melding te zien, waarna je met de autoradioknoppen door je muziekbibliotheek moest navigeren. De melding was enkel een probleem bij specifieke autoradio’s en muziekinstallaties: had je radio al een speciale iPod-functie, dan is de kans groot dat je al een tijdje muziek kunt bedienen vanaf het iPhone-scherm.

Apple bracht iOS 6.1 op 28 januari uit, maar in de update-informatie werd niks gezegd over de veranderingen binnen de Muziek-app. Apple noemt vaak alleen de grootste vernieuwingen. Een bezoeker van Reddit ontdekte de verbeteringen toen hij zijn pas bijgewerkte iPhone aansloot in zijn auto en opmerkte niet langer het oude, bekende scherm te zien.

iOS 6.1 brengt onder andere verbeterde LTE-ondersteuning met zich mee. Ook is het na de update mogelijk om één nummer via iTunes Match te downloaden en is er een nieuwe knop om je advertentie-id mee in te stellen. Alles dat op 28 januari over iOS 6.1 bekend werd, lees je in ons aankondigingsartikel.

Tipgever: @skorebrits

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 19:12
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen ios 6, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.