T-Mobile begint in augustus met 4G-netwerk en raadt NetwerkRadar aan

T-Mobile heeft klanten laten weten dat 4G vanaf augustus wordt opgetuigd. Via de app NetwerkRadar kunnen klanten zien of er nog goede 3G-dekking of al 4G-dekking is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

netwerkradar-iphoneT-Mobile liet eerder al weten dat de iPhone 5 op het 4G-netwerk van de operator gaat werken. Klanten zullen er nog wel even op moeten wachten. Eerder zei T-Mobile in algemene bewoordingen dat “na de zomer van 2013” een 4G-netwerk zal worden opgetuigd. Nu zijn ze in een bericht aan klanten wat concreter: de uitrol van het 4G-netwerk begint in augustus, nadat de omzetting van de 1800 MHz-vergunning is afgerond. In 2014 is er landelijke dekking – maar dat was al eerder bekend.

Na de zomer kunnen iPhone 5-gebruikers in bepaalde gebieden het netwerk al kunnen gebruiken. Klanten krijgen het advies om de app NetwerkRadar te installeren. Daarmee krijg je te zien wat de kwaliteit van je mobiele netwerk is op je huidige locatie. Bovendien kun je vanuit de app een melding geven wanneer mobiel internet matig, traag of helemaal niet beschikbaar is. Gebruikers hebben daar overigens niet zoveel vertrouwen in, want ze klagen in de App Store dat T-Mobile niets met de meldingen doet.

T-Mobile gaat de komende periode bezig met het plaatsen van nieuwe basisstations. Er komen kleinere cellen op drukke locaties. Klanten kunnen op een dekkingskaart de voortgang van de 4G-netwerkaanleg volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 13:42
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.