Reacties voor: Verwarrende naamgeving: ‘Apple’s grootste iPhone-innovaties zaten in een S-model’

Apple gebruikt de letter S voor tussentijdse iPhone-updates, maar dat is erg verwarrend. Juist de grootste innovaties zijn ingevoerd met een S-model van de iPhone, betoogt voormalig Apple-reclameman Ken Segall.

Reacties: 5 reacties

  1. De s versie is in mijn ogen alleen hetzelfde design. Over het algemeen wordt al het andere wel veranderd. Dus misschien begrijpt deze meneer het niet helemaal.

  2. Zo gaat het altijd al. Apple ontwerpt iPhoneAB met alle toeters en bellen. Om kosten te besparen en om het snel op de markt te kunnen zetten halen ze de toeters er af en lanceren iPhoneA, een jaartje daarna lanceren ze pas iPhoneAB, ondertussen zijn ze alweer bijna klaar met de iPhoneBC. etc. etc.

  3. Origineel geplaatst door JK
    De s versie is in mijn ogen alleen hetzelfde design. Over het algemeen wordt al het andere wel veranderd. Dus misschien begrijpt deze meneer het niet helemaal.

    Jij snapt het niet helemaal.. Meneer bedoelt dat de S-versies gewoon een nieuw getal verdienen. Of helemaal schrappen en gwn ‘iPhone’ van maken.

  4. In mijn ogen toch weinig onduidelijkheid. Een nieuw nummer geeft een nieuw design aan. Een -S een interne update. De vraag is wel wat Apple nu gaat doen. Als, en slechts als, alle geruchten kloppen krijgen we nu geen nieuw design en dus eigenlijk ook geen iPhone 7. De buitenkant is onmiskenbaar een 6 als de geruchten kloppen (geen reden om daaraan te twijfelen). Maar hoe gaat Apple die dan noemen. Eigenlijk verdient de telefoon dan geen nieuw nummer maar de iPhone weer versie 6 meegeven is goed voor minstens 10% omzet verlies, wellicht nog meer. En dat gaan de aandeelhouders niet grappig vinden. Interessant om te zien hoe Apple dat dilemma gaat aanpakken.

  5. Klopt niet (helemaal) dat alle ‘grote’ verbeteringen in de ‘S’ modellen van iPhones werden doorgevoerd.
    Want: de iPhone 4 was een enorme verandering en verbetering ten opzichte van de iPhone 3Gs.
    De iPhone 4S voegde daar niet zoveel aan toe. Ja, Siri, dat jaren lang alleen werkte in Amerika. Dat noem ik geen grote verbetering. iPhone 5S gaf – dacht ik – wel een goede cameraverbetering.
    Maar had de iPhone 5 niet veel meer verbeteringen ten opzichte van de 4S: voor het eerst een groter scherm en een verbeterde camera.

    De iPhone 6 had een totaal nieuw design, een volledig aluminium case, op die antennestreepjes na. En opnieuw veel betere camera. Vooral de iPhone 6 Plus, die in het donker veel betere resultaten geeft. De verbeteringen van de iPhone 6S steken daar niet echt bij af hoor. De 3D Touch is leuk, maar niet schokkend. Veel mensen gebruiken het niet eens.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.