Reacties voor: Apple: naam ‘App Store’ is voldoende onderscheidend voor merknaam

Apple heeft in een lange brief aan het Patent en Trademark Office laten weten dat de naam 'App Store' voldoende uniek is en dat Microsoft's klachten wat Apple betreft onterecht zijn.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. De titel is niet helemaal correct. Het gaat om een trademark, niet om een “patent”.

  2. Bij appstore denk ik aan alle stores die apps hebben. en aangezien dat er nu nog maar 2 zijn, de marketplace and appstore zelf denk ik aan die 2.. ik vind microsoft heeft gelijk hier..

  3. Het komt gewoon omdat Apple zo ongeveer de eerste was met een verzamelplek om apps te kopen. Als Apple het App Market of iets dergelijks had genoemd, was dit vast ook gebeurd en zouden we nu niet spreken van App Stores maar App Markets.

  4. Ik vind de vergelijking die Apple doet mbt Windows een goeie zet. En moet zeggen dat ik het daar wel mee eens ben.
    Eerst was het Microsoft die in zo’n positie zit en nu is dat Apple. Als Apple het toegewezen zou krijgen, zou dat een mooie tik naar Microsoft zijn.

  5. Hier is simpelweg geen speld tussen te krijgen, ik verwacht dan ook gewoon dat Apple gelijk krijgt. En vooral het feit dat Micrsoft zelf een heel algemene term heeft als merknaam (Windows) hebben ze zelfs helemaal geen recht van spreken.

  6. In dit geval spreekt de wedervraag voor zich. Hoe algemeen is het woord Apple? Het staat tot slot nog steeds gewoon voor een stuk fruit zoals windows voor een raam staat…

  7. Vraag me af hoe ze aan die database komen…
    En Microsoft heeft helemaal geen recht van spreken want die hebben Windows
    Vind dat beide niet vast gelegd mogen/had worden

  8. Tja.. ik vind het maar jammer dat bedrijven (zowel MS als Apple) tegenwoordig zo gericht zijn op (het beschermen van) intellectueel eigendom. Van dit soort beschuldigingen op en neer wordt niemand wijzer.
    Beide bedrijven zouden beter af zijn als ze die miljarden die jaarlijks in juridische procedures gestoken worden, gebruiken voor innovatie en met betere producten hun geld verdienen i.p.v. onzinnige rechtszaken.

  9. patent en merknaam is niet het zelfde mensen…

    maar ze hebben gelijk… ik kan ook appeltaart onder het merknaam appeltaart zetten, maar daar gaan ze ook niet mee akkoort. dit klinkt mischien overdreven maar wees eerlijk, dat is exact hetzelfde

  10. Lopen ze te zeuren over Window(s), maar Apple is zeker geen algemene term?

  11. Origineel geplaatst door Remco
    Lopen ze te zeuren over Window(s), maar Apple is zeker geen algemene term?

    Apple is gewoon een merknaam…. windows is een product

    daar zit verschil in

  12. Apple kun niet alles hebben , handango zijn het eerst met een appstore voor het pocket pc , niet zo veel apps als apple maar wel een appstore , apples appstore is alleen voor apple products , clickgamer enz zijn voor meer toestels , dus heeft microsoft gelijk met deze actie

  13. Mensen, Apple is niet origineel.
    Maar ze hebben een trademark of hoe het in dit geval ook heet waardoor niemand anders zijn bedrijf Apple mag noemen 😉 ook Apple Inc. is op die manier ge-reserved 😉

  14. Apple is blijkbaar nog altijd niet slimmer geworden, de windows claim heeft geen enkele betekenis want de naam van het product linkt niet direct naar de aard van het product.

    Nu bij App Store is dat geheel anders, App is bekend als een officiële Engelse afkorting voor Application. App Store is dus een verkorting van Application Store. Application store linkt dan ook nog eens direct naar de aard van het product, een applicatie winkel.

    Denk dat Microsoft deze wel zal winnen. Ik houd enorm van Apple, maar App store is volgens mij en vele anderen, veel te generiek.

  15. Apple heeft in deze gelijk. Het mag dan wel een algemene naam zijn, maar als je kijkt naar hoe vaak er op Google is gezocht naar “app store” dan werd daar vóór pak ’em beet begin tot medio 2008 niet naar gezocht. Toevallig nét toen Apple de app store aankondigde.

    http://www.google.com/trends?q=%22app+store%22

  16. Ben het toch niet helemaal met de vergelijking eens, oke Windows is een algemene term dat klopt, maar niet voor een computer besturingssysteem. De naam verteld niet wat het is of doet en is daarom uniek voor dat product.

    De naam app store is dat niet, het is gewoon een algemeen gebruikte afkorting voor application store en ik geef MS in deze helemaal gelijk.

    De vergelijking zou op gaan als de App Store niet App Store zou heten maar Bananas, of Mirror of verzin het…

  17. @Marc: Helemaal mee eens. Dit soort monopolierechten werken eerder belemmerend voor innovatie dan bevorderend.
    Overigens gaat het er bij de beoordeling van de vraag of app store beschermd kan worden niet om of MS Windows mag beschermen i.t.t. wat Appel en velen hier menen. ‘t Is een typische jij-bak.

  18. @marc: Het gaat hier wel om inkomsten die worden misgelopen als anderen dezelfde naam mogen gebruiken. Erg gemakkelijk gezegd: ik wil men hier wel eens horen als iets vergelijkbaars voorvalt met een eigen bedrijf met een onderscheidend product.

  19. Alsof Apple geen algemeen dagelijks woord is…

  20. @Tom: Ze gebruiken dit voorbeeld om de argumenten van Microsoft te weerleggen. Mocht apple zelf het argument voeren dat een bepaalde merknaam een “algemene term” is, dan kan dit inderdaad ook van de merknaam Apple worden gezegd. Daar is echter helemaal geen sprake van. Dus even nadenken bij wat je roept!

    Verder kan Apple in mijn ogen beter hun tijd/geld ergens anders aan besteden. 80% van de mensen zullen de app store toch wel associëren met het product van Apple.

  21. Microsoft heeft groot gelijk, APP-STORE is een te algemeen woord.

  22. @Arie Amen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.