Reacties voor: Apple Music heeft 36 miljoen abonnees en kan Spotify in de VS inhalen

In de zomer van 2018 kan Apple Music de mijlpaal van 36 miljoen abonnees halen en Spotify voorbij gaan in de VS. Spotify moet steeds meer rekening houden met deze serieuze concurrent, ook al liggen ze wereldwijd in absolute aantallen nog ver voor.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. Ik ben zeer blij met Apple muziek raadt het ook iedereen aan

  2. Toch € 4,5 miljard / jaar omzet -and still growing-.
    Zo verdien je de aankoop van Beats snel terug.
    (En Spotify maakt nog steeds verlies..?)

  3. Hier al lid van Apple Music Japan sinds dag 1.

  4. Wederom zijn het bij Apple dikke egoisten… Spotify geeft tenmiste iets gratis weg… Echt loemp van Apple…

  5. Ik snap echt niet zo goed waarom je Apple Music zou verkiezen boven Spotify. De Spotify app is veel intuïtiever, de Windows-software is veeeeel beter dan iTunes en Spotify heeft een web-versie wat super handig is als ik niet op mijn eigen werkplek zit.

    Enige waarvoor ik een keer een maandje Apple Music ga nemen is om de Carpool te bekijken.

    Waarom zou je Apple Music boven Spotify verkiezen? (Serieuze vraag)

  6. @Brian: dat is een beetje afhankelijk hoeveel Apple producten je hebt? Heb je bijv alleen een iPhone dan heeft het niet zo meerwaarde tov spotify. Ik heb meerdere Apple producten dan werkt het allemaal super lekker samen.

  7. Origineel geplaatst door Tom
    Wederom zijn het bij Apple dikke egoisten… Spotify geeft tenmiste iets gratis weg… Echt loemp van Apple…

    Ja super “loemp”

  8. Origineel geplaatst door Daan
    @Brian: dat is een beetje afhankelijk hoeveel Apple producten je hebt? Heb je bijv alleen een iPhone dan heeft het niet zo meerwaarde tov spotify. Ik heb meerdere Apple producten dan werkt het allemaal super lekker samen.

    Helemaal mee eens!

  9. Wat is er beter aan Apple music tov spotify?

  10. Ik heb Apple music een tijdje geprobeerd en ben er meteen weer mee gestopt! Ik vind dat Apple iTunes de afgelopen jaren compleet heeft verneukt: de interface zit totaal niet logisch meer in elkaar, er is geen scheiding meer tussen mijn eigen muziek en die van de iTunes store, de recommandaties slaan al helemaal nergens op! Ik ben weer teug hij Spotify! Werkt veel beter én ik kan met Spotify heel gemakkelijk mijn computer bedienen: zelfs vanaf m’n Home screen.
    (En ik gebruik alleen maar Apple. Windows en Android komen mijn huis niet in! 🤮)

  11. Origineel geplaatst door Brian
    Ik snap echt niet zo goed waarom je Apple Music zou verkiezen boven Spotify. De Spotify app is veel intuïtiever, de Windows-software is veeeeel beter dan iTunes en Spotify heeft een web-versie wat super handig is als ik niet op mijn eigen werkplek zit.

    Enige waarvoor ik een keer een maandje Apple Music ga nemen is om de Carpool te bekijken.

    Waarom zou je Apple Music boven Spotify verkiezen? (Serieuze vraag)

    Ik was op zich tevreden met Apple Music maar in tegenstelling tot Spotify werkt het niet samen met externe apps bijvoorbeeld virtual DJ. Moest ik voor mijn zoon alsnog in Itunes albums kopen, niet dus. Verder kan ik nu naar veel meer mensen een link sturen met een nummer. Voor mij is Spotify ideaal.

  12. Ik verkies toch spotify…

  13. Origineel geplaatst door Bubbly
    @Jossebos: Bron?

    Alle (tech) News sites.
    Verlies 2015 231 miljoen
    Verlies 2016 539 miljoen

  14. Gratis gaat over de rug van de artiesten die al -naar hun mening- weinig betaald krijgen van de streamingdiensten.
    Daarom is alle muziek niet overal te streamen omdat ze protesteren.
    Ze verdienen het geld niet meer van de muziek maar met de optredens.

  15. Ik heb Apple music geprobeerd maar wat werkte dat verschrikkelijk(aan begin dan), maar goed ook spotify weer opgezegd.

    Al mijn muziek weer aan verzamelen op mijn Nas, dan is telefoon muziek aan en speelt ook overal op af.
    En kan ook afspelen op MacBook aangezien er iTunes server op draait, niks anders meer voor mij geen abbo ideaal 👍

  16. @Tom: Stel je zou artiest zijn, zou je dan ook deze reactie hebben geplaatst? 😉

  17. Grootste gemissen van Apple Music vind ik dat het nog steeds niet goed werkt met mijn soundtouch systemen, ja via bleutooth, Spotify daarintegen heeft Spotify Connect waarbij je niet afhankelijk bent van je telefoon als bron. Ik snap werkelijk niet dat Apple dit nog niet heeft! Airplay 2 blijft afhankelijk van je telefoon als bron. Dus nee voor mij zeker geen Apple Music voorlopig. Eerst maar eens net zo goed worden als Spotify.. 😀

  18. Ben ook gebruiker van Apple Music vanaf dag 1. Tussendoor wel Spotify gebruikt. Moet zeggen dat de App van Spotify veel intuïtiever is en de aanbevelingen veel beter kloppen. Maar afgehaakt omdat de cache op mijn iPhone binnen no-time 4 GB was, Spotify streamt wel, maar bewaard alles in cache.
    Recent Amazon Music geprobeert; ook een heerlijke App om te gebruiken. Playlist zijn echt super. Daar laat Apple veel liggen naar mijn idee.

  19. Ben ook gebruiker van Apple Music vanaf dag 1. Tussendoor wel Spotify gebruikt. Moet zeggen dat de App van Spotify veel intuïtiever is en de aanbevelingen veel beter kloppen. Maar afgehaakt omdat de cache op mijn iPhone binnen no-time 4 GB was, Spotify streamt wel, maar bewaard alles in cache.
    Recent Amazon Music geprobeert; ook een heerlijke App om te gebruiken. Playlist zijn echt super. Daar laat Apple veel liggen naar mijn idee.

  20. Origineel geplaatst door Brian
    Ik snap echt niet zo goed waarom je Apple Music zou verkiezen boven Spotify. De Spotify app is veel intuïtiever, de Windows-software is veeeeel beter dan iTunes en Spotify heeft een web-versie wat super handig is als ik niet op mijn eigen werkplek zit.
    Enige waarvoor ik een keer een maandje Apple Music ga nemen is om de Carpool te bekijken.
    Waarom zou je Apple Music boven Spotify verkiezen? (Serieuze vraag)

    Ik heb Apple Music nu eens op proef genomen (Spotify wordt me al door m’n s**t geduwd via m’n internet provider) maar ik moet toegeven dat Apple Music toch net ietsje mooier werkt dan Spotify. Los in de Music app op de iPhone vind ik de playlists die ze aanbieden toch net ietsje mooier en meer to the point dan Spotify.

    Als je vanuit de Sonos app kijkt dan is het verschil nog groter. Het benaderen van Spotify vanuit de Sonos app is .. onhandig. Ik startte altijd liever de Spotify app zelf op en speelde dan muziek naar m’n Sonos apparatuur toe. De WAF is hierbij een belangrijke factor. Ik heb altijd moeite gehad dit uitgelegd te krijgen. Resultaat: boze gezichten. “Niets werkt in dit huis”. Apple Music doet het net wat beter. Ik zie m’n vrouw nu vrolijk muziek afspelen via de Sonos app. Happy wife is a happy life!

  21. Een paar maanden geleden van Apple Music overgestapt naar Spotify. De interface van Apple Music is gewoon onprettig en helpt niet echt om nieuwe muziek te vinden. Spotify is daar op verschillende manieren toch makkelijker in.

    In de tussentijd heb ik ook Chromecast Audio-apparaten gekocht en daar kan ik met Apple Music ook niks mee, dus mij zien ze voorlopig ook niet meer terug.

  22. Hoe graag ik ook Apple music zou willen gebruiken, ik kan er niet aan wennen. Jarenlang heb ik alles netjes gekocht in iTunes en heb inmiddels al 3x een abonnement voor een maand genomen op Apple Music. Ik vind de interface en de suggesties ten opzicht van Spotify (wat ik nu ruim een jaar gebruik) echt een stuk slechter. Ook vind ik het wel prettig dat ik zo’n beetje op elk device Spotify kan gebruiken. Zoals ik al zei, ik zou liever Apple Music gebruiken maar dan moet Apple nog wel wat stappen maken. Misschien kunnen ze Spotify kopen, dat zou de beste oplossing zijn 🙂

  23. Sinds een week geleden overgestapt van spotify na jaren naar apple music. Nog geen enkel moment spijt van gehad. Via stamp mn afspeellijsten overgezet.

    Ik ben nu meer voor apple music omdat apple meer uitbetaald aan artiesten, een siri integration ( wat zeer kostbaar is)

    en de mogelijkheid om ( ook al is het een kleine feature) om als je een nummer hoort in je lijst en het niet meer gewenst is je snel naar dat nummer kan gaan en verwijderen. In spotify moest je opzoek gaan, en in een lijst van 1500 nr’s is dat geen makkie.

    Er staan ook iets meer deluxe albums in itunes. Heb al vele nummers ontdekt van artiesten die spotify niet heeft.

    Cons: grote lettertype’s van de apple music app zijn niet veranderbaar, slimme afspeellijsten of discoverylijsten zijn schaars. En de classificatie van genre’s. Foo fighters staat some bij de metal lijst en dat lijkt soms voor apple music het enigste genre buiten de mainstream muziek. Die ook als enigste wordt aangeboden als nieuwe releases…

  24. Kwalitatief vind ik een nummer uit Apple Music een stuk minder klinken dan hetzelfde nummer gekocht in iTunes.

  25. @Maurice Tholen: Heeft Apple Music Japan meer Japanse muziek of hetzelfde aanbod?

  26. Origineel geplaatst door Frederik
    @Maurice Tholen: Heeft Apple Music Japan meer Japanse muziek of hetzelfde aanbod?

    Meer Japanse muziek, Japanse playlists met wekelijkse updates en Japanse radio stations wat allemaal zo goed als niet toegankelijk is vanuit Apple Music Nederland (of welk land dan ook), behalve dan een paar liedjes die je zo kunt zoeken.

  27. En niemand hecht waarde aan geluidskwaliteit? TIDAL steekt echt met kop en schouders boven beide uit! De app zelf is ook een stuk mooier dan van Apple Music of Spotify

  28. @Brian: Niemand heeft het nog genoemd. Maar de mogelijkheid om muziek toe te voegen en te streamen vind ik ideaal. Dat kan simpelweg niet bjj Spotify.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.