Reacties voor: ‘Apple Music heeft 3,5 miljoen betalende abonnees’

Het totale aantal betalende abonnees van Apple Music zou op dit moment tussen de 3 en 4 miljoen liggen. Dat beweren diverse bronnen uit de muziekindustrie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Apple muziek is op en top super en zal alleen maar succes kennen als het gratis wordt want de meerderheid van de mensen wil niets liever dan dat alles gratis is.

  2. Origineel geplaatst door ronny1967
    Apple muziek is op en top super en zal alleen maar succes kennen als het gratis wordt want de meerderheid van de mensen wil niets liever dan dat alles gratis is.

    Dit is alleen de gedachte van de Nederlander, die willen het liefst nergens voor betalen.

  3. De vergelijking met 20 mln betalende Spotify abonnees gaat natuurlijk een beetje mank omdat er onder deze 20 miljoen betalende klanten ook genoeg mensen zijn die hierin geen keuze hebben. Persoonlijk zou ik liever zien dat mijn provider Spotify vaarwel zei en Apple Music op zou gaan nemen. Of het tientje van mijn internet abonnement af zou trekken (zodat ik Apple Music zou kunnen gaan kiezen).

  4. Origineel geplaatst door ronny1967
    Apple muziek is op en top super en zal alleen maar succes kennen als het gratis wordt want de meerderheid van de mensen wil niets liever dan dat alles gratis is.

    Origineel geplaatst door Mark

    Dit is alleen de gedachte van de Nederlander, die willen het liefst nergens voor betalen.

    Dat zijn niet alleen Nederlanders. Iedereen krijgt het liefst alles gratis. Is volstrekt menselijk!

  5. Origineel geplaatst door ronny1967
    Apple muziek is op en top super en zal alleen maar succes kennen als het gratis wordt want de meerderheid van de mensen wil niets liever dan dat alles gratis is.

    Zonlicht en lucht zijn gratis. Ik betaal toch liever zolang ik geen advertenties hoef te horen. Ik begrijp niet dat mensen naar gratis spotify kunnen luisteren. Zet dan gewoon de radio aan.

  6. Voor mij was de keuze simpel, Apple Music werkt top en heeft een groot aanbod, echter “betaal” je bij KPN totaal al voor Spotify en wordt het dubbel op.
    Mocht dat veranderen ga ik direct over naar Apple Music.

  7. Ook 20 miljoen is op een wereldbevolking van 7 miljard nog steeds een druppel op de gloeiende plaat voor de muziekindustrie.

    De streaming diensten moeten samen naar 100 miljoen of meer gebruikers om echt van betekenis te zijn.

    Het zal echter jaren duren om mensen die hebben geïnvesteerd in CD’s en downloads te laten overstappen naar een streaming abonnement.

  8. Ook kan de interface van streaming apps simpeler; laat mij via een beginscherm kiezen uit 9 totaal verschillende nummers uit mijn eigen collectie (3×3 hoesjes) en baseer daarop een oneindig doorlopende playlist, die je tussentijds kunt bijsturen door opnieuw uit 9 tracks te kiezen. Kies je niet, dan ga je automatisch voor de middelste track.

  9. Zelf betaal ik ook liefst want zo geef je de kans aan Apple music om te groeien en investeren . Spotify en deezer worden veelal door providers betaald die dit als lokmiddel gebruiken zonder dat de klanten beseffen dat het zogenaamde gratis toch verrekend zit in hun abonnement .

  10. Ik mis gewoon nog teveel nummers van mijn smaak. Alle pop en commercieel is er wel maar de nummers die ik het meeste heb bij spotify zitten niet in Apple music.

  11. Ik betaal met alle plezier.

  12. Eerst was ik zeer enthousiast, zeker bereid lid te blijven. Apple music icm itunes match.
    Maar laatst kwam ik er achter dat van de offline gemaakte afspeellijsten zeker 50 % van de lijsten niet offline was af te spelen (deze nummers bleven lichtgrijs) . Alleen als ik wifi/mobiel netwerk had waren ze af te spelen. Dat had ik in het buitenland dus niet.
    Thuis aangekomen de wifi uitgeschakeld en ja hoor 50% niet beschikbaar.
    Nu alleen weer itunes match, helaas.
    Weer een product dat niet gelijk goed functioneerd.

  13. Ik lees continu dat het abonnement automatisch verlengt word. Ben ik dan een van de weinige die de vraag voor verlenging netjes via de mail kreeg. En ik dus de verlenging moest bevestigen, of het abonnement stop gezet werd.

  14. @ed: Ed, het is voor muziek streaming logisch dat je dan niet offline bent.
    De nummer en afspeellijsten zijn offline beschikbaar te maken. Uiteraard op het moment dat je verbinding en genoeg opslag vrij hebt op je device.

  15. Ik heb het afgezegd, echt nog te veel bugs.
    Het liep ook echt niet super en te weinig ondersteuning voor externe boxen.
    Ik kijk over een jaar wel waar ze staan met hun product. Tot die tijd blijf ik bij spotify

  16. Ik ben zelf ook al vrij snel van Apple Music afgestapt in de gratis periode en weer back to Spotify.
    Apple moet nog veel verbeteren aan hun software om mij over de streep te krijgen. Het ziet er prima uit, maar het is gewoon niet gebruiksvriendelijk genoeg!

  17. Ben zelf ook vrij snel weer van Apple Music afgestapt, het synchroniseren werkte soms niet zoals ik wou, en Spotify trekt mij persoonlijk meer aan, ook omdat het meer samen werkt met social media, en uiteraard vind ik de publieke afspeellijsten een goede feature van Spotify, en zou ik niet graag willen missen.

    Spotify is meer een social muziek netwerk, en dat vind ik persoonlijk leuker om te gebruiken.

  18. Origineel geplaatst door gertje
    Ik mis gewoon nog teveel nummers van mijn smaak. Alle pop en commercieel is er wel maar de nummers die ik het meeste heb bij spotify zitten niet in Apple music.

    Om welke muziek gaat het? Ik heb mijn best gedaan om iets te zoeken wat apple music niet kent. Dit zonder succes

  19. @Jodoks:
    Jodoks, de lijsten waren uiteraard eerst offline gemaakt, toch werden niet alle nr’s op de iphone gezet.

  20. @Ed, @jodoks: Ik heb hetzelfde ‘probleem’ gehad. Ruimte zat op m’n iphone en voor vertrek duidelijk aangegeven dat afspeellijsten offline beschikbaar moesten zijn (ruim voor vertrek dus tijd genoeg om de nummers via wifi te downloaden). Helaas waren er van sommige lijsten 1 of 2 nummers van de 20 beschikbaar. Geen enkele lijst volledig helaas.

    Ander puntje:
    Ik heb m’n abonnement (nog) niet verlengd.
    Helaas zijn vervolgens ook m’n eigen oorspronkelijke (offline) afspeellijsten verdwenen van m’n iphone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.