Reacties voor: Apple moet iPhones toelaten op alle Belgische 4G-netwerken

De Belgische regering heeft besloten dat alle smartphones met 4G-functie toegelaten moeten worden op de Belgische 4G-netwerken. Ook Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. Eindelijk!

  2. Nu hopen dat Proximus me een paar dagen (of een afgesproken aantal Mb) laat testen, dan ben ik verkocht! Anders moet ik al gaan bijbetalen ervoor, waar ik minder fan van ben totdat ik heb kunnen testen hoe sterk het signaal doorkomt op mijn vertrouwde plekken 🙂

  3. Go Vande Lanotte !

  4. Die van Apple gaan eens goed lachen met Vande Lanotte (schrijffoutje in artikel). Wedden dat er in 2014 nog geen Proximus g4 officieel beschikbaar is voor mijn iPhone 5.

  5. Eindelijk!!!! 🙂 werd hoog tijd….

  6. Eigenlijk is het te zot voor woorden, dat Apple zo arrogant omgaat met gebruikers van hun producten.

    Ik vindt Apple spullen mooi en zeer degelijk, maar hun bedrijfshouding gaat mij steeds meer tegen staan.

    Van mij mogen ze een flinke douw en/of tik op de neus krijgen.

  7. Eindelijk, maar dit verhaal gaat nog lang duuren!!! Apple reageert niet snel op zulke dreigingen. Zie maar met hun garantie van 1 jaar voor belgie !!!!!!!

  8. Proximus carrier bestand installeren via iTunes en uw 4g werkt perfect.
    Ik zie alleen niet in waarom je dat zou willen… Vreet batterij en snel surfen doe je toch gewoon op een laptop ?

  9. Ik denk niet dat het Apple gaat om het moeilijk doen, maar om het gezeik wat ZIJ gaan krijgen als Apple adverteert met 4G, maar het niet goed werkt of de snelheden niet gehaald worden. En daar is dan één oplossing voor; het eerst zelf testen.

    Persoonlijk zou ik liever af en toe 4G hebben dan 3G, zal ik Apple niet kwalijk nemen. Maar goed, sommige rechters hebben er in het verleden anders over gedacht.

  10. @Wally: Haha 4G is juist veel zuiniger dan 3G. Daarnaast hangt de hoeveelheid data ook gewoon van je verbruik af. Wil je alleen iets opzoeken? Evenveel data, scheelt je alleen meer dan de helft van de wachttijd. Moet je je een half uur vermaken? Ja, dat kost dan meer data, omdat je meer tijd nuttig kunt besteden aan andere dingen dan wachten.

    Ik vind het elke keer weer vervelend als ik na een 4G-gebied weer in een 3G-gebied ben.

  11. Origineel geplaatst door Thomas
    Ik denk niet dat het Apple gaat om het moeilijk doen, maar om het gezeik wat ZIJ gaan krijgen als Apple adverteert met 4G, maar het niet goed werkt of de snelheden niet gehaald worden. En daar is dan één oplossing voor; het eerst zelf testen.

    Persoonlijk zou ik liever af en toe 4G hebben dan 3G, zal ik Apple niet kwalijk nemen. Maar goed, sommige rechters hebben er in het verleden anders over gedacht.

    Inderdaad. Apple is de goedheid zelve. Wakker worden aub.

  12. Tsss als hij denkt om zo stemmen te kunnen ronselen… NOT!

  13. Zal dan de iPad 3 met (zogezegd) 4g ook werken? (; want daar had ik hem toen eigenlijk voor gekocht…

  14. Via twitter zeggen ze totaal niet wat dit artikel beweert… ik krijg jammer genoeg de print screen van de conversatie niet gepost :/

  15. Is toch een providerinstelling???

    Kreeg nadat ik de 5S gekocht had een een nieuwe providerinstelling en kreeg de 4G schakelaar.

    Vind dit vreemd en ongeloofwaardig, hier wordt toch ook niks door Apple geblokkeerd qua 4G?

  16. @Michel: Jawel hoor, Apple blokkeert actief alle Belgische providers die NIET Mobister zijn.

  17. @Michel: Ik veronderstel dat jij nederlander bent ? Jullie hebben dit probleem niet. Het verhaal is 100% geloofwaardig. In België is er maar 1 partner van Apple en dat is Mobistar. Iedereen die dus een andere provider heeft, en ook recht heeft op 4G, kan die dus niet gebruiken. Ik heb bv. die LTE schakelaar niet (allé… nu wel dankzij JB).

  18. Ja hoor morgen heeft iedereen in België 4G of Apple onder de indruk is van zo klein landje haha

    Btw ik ben wel benieuwd wat voor vergoeding ze willen hebben voor het testen van een 4G netwerk

    Is dat zoveel dat de providers daarom niet willen betalen of is het een principe kwestie ??

  19. Heb zelf een iphone 5S met 3G en vind dat niet echt een probleem.MHR Van de Lanotte zou beter Telenet bevelen om de kabel open te stellen.Telenet is namelijk al door de rechter en door europa bevolen om de kabel open te stellen maar dat gebeurd maar niet.

  20. @Barend: Ik hoop een ‘principe’ kwestie. En dat is het ook. Dit is soort van concurrentie vervalsing en Apple die zijn klanten eigenlijk bedot.

    Wat mij betreft moet Apple niet luisteren naar ons kleine landje. Maar geloof me, in Europa begint Apple zich toch in nauwe schoentjes te wringen (garantieregeling, 4G-verhaal, etc… ). Vroeg of laat, zullen ze toch door de knieën moeten gaan. Als Apple-fan, wil ik ze persoonlijk ook wel eens zien buigen. Ze beginnen zoals iemand het hier al heeft gezegd, toch wel arrogant te worden. Heeft niks meer te maken met technologie beschermen enz… Achter alles, maar echt ook ALLES, steekt geld bij Apple.

  21. Wat met Telenet abo’s?? Die maken toch gebruik van het Mobistar netwerk. Kunnen die dan ook gebruik maken van 4G?

  22. @andre: dit is reeds opengesteld.
    Mobistar heeft vorige week 1.2 mio euro betaald aan VOO en Telenet om gebruik te mogen maken van de kabel, openstelling dient nu binnen de 6 maanden te gebeuren.
    @Ikke: Nope.

  23. Dit is een regel die op Europees vlak pas kan doorwegen en niet voor een klein landje, zie maar naar wat Microsoft enkele keren heeft voorgehad door zich niet aan de Europese wetgeving te houden.

    Maar wat Mobistar betreft, ik ben blij dat ik niet meer klant ben van hen, het enige wat me serieus tegen steekt is dat ik mijn iPhone 5 bij hen heb moeten kopen, anders had ik het wel bij een Apple retailer gekocht (switch) want Mobistar centers beweren dat er maar 1 jaar garantie op Apple producten zit terwijl het op Europees vlak verplicht 2 jaar dient te zijn.

  24. @andre: persoonlijk zie ik in het openstellen van de kabel maar 1 voordeel namelijk het prijskaartje. Verder denk ik dat er geen voordelen zullen van komen. Denk zelfs eerder nadelen naar de klant toe

  25. Misschien een rare vraag maar waarom kan de iPhone 5 in Nederland nog steeds geen gebruik maken van het 4G netwerk? En kan dit nieuws vanuit Belgie ook betekenen dat de 1800 mhz frequentie in Nederland nu ook gebruikt kan worden door de iPhone 5?

  26. Haha
    Die Apple directeuren – in België de grote jongen uithangen
    Bij China telecom beven & sidderen

  27. Origineel geplaatst door Jeroen
    Misschien een rare vraag maar waarom kan de iPhone 5 in Nederland nog steeds geen gebruik maken van het 4G netwerk? En kan dit nieuws vanuit Belgie ook betekenen dat de 1800 mhz frequentie in Nederland nu ook gebruikt kan worden door de iPhone 5?

    Dat kan hij wel, maar inderdaad alleen op de 1800 MHz frequentie. Ik weet dat Vodafone die frequentie heeft en dat T-mobile deze ook gaat uitrollen. KPN volgens mij (nog?) niet.

  28. Origineel geplaatst door Milo
    Inderdaad. Apple is de goedheid zelve. Wakker worden a.u.b..

    Nee, Apple is het kwaad zelve. Wat doe je hier eigenlijk als je Apple niet moet?

    Origineel geplaatst door Jeroen
    Misschien een rare vraag maar waarom kan de iPhone 5 in Nederland nog steeds geen gebruik maken van het 4G netwerk? En kan dit nieuws vanuit Belgie ook betekenen dat de 1800 mhz frequentie in Nederland nu ook gebruikt kan worden door de iPhone 5?

    Dat kan wel hoor. KPN wilde echter niet meer 1800 Mhz frequenties kopen, want ze vinden dat Apple en de klanten zich maar moeten aanpassen. Dus als je een 5c of 5s koopt dan kun je ook met KPN op 4G. Tele2 kan helemaal niet.

  29. Origineel geplaatst door andre
    Heb zelf een iphone 5S met 3G en vind dat niet echt een probleem.MHR Van de Lanotte zou beter Telenet bevelen om de kabel open te stellen.Telenet is namelijk al door de rechter en door europa bevolen om de kabel open te stellen maar dat gebeurd maar niet.

    Dit is al gebeurd en kpn(mobistar) heeft meteen aan telenet gevraagd om er op te mogen. Telenet mag over de administratie 6 maanden doen.

  30. Als Belgische Apple-fan: Ja Apple is soms de kwaadheid zelve.

  31. Ik wil geen Mobistar en ik vind dat ik met het kopen van een nieuwe iphone of iPad toch wel recht heb op 4G. Ik betaal immers voor het toestel MET al zijn kunsten. Voor mij is dit mee bepalend om mijn volgend toestel te kopen. Tevens ook de reden waarom ik nog steeds een iphone 4 heb en geen 700 euro aan een 5s heb uitgegeven. Ik ben blij met mijn Apple producten maar een toestel van 400 euro of minder van een ander merk moet tegenwoordig niet veel meer onder doen en kan probleemloos op alle 4G netwerken. Als ik het zo bekijk heb ik het gevoel dat men mij een beetje besteelt.

  32. @Yoeri: Klopt maar die had ik op mijn iPhone 5S ook totdat ik een nieuwe providerinstelling kreeg, toen had ik wel de 4G schakelaar.

    Idem met de amberalert , vandaar mijn vraag.

  33. @Michel: En die updates moeten worden goedgekeurd door Apple. En omdat Apple het goed vindt dar jij 4G krijgt heb jij die schakelaar. Als Apple dat niet goed had gevonden had jij die update niet gekregen.

  34. Die hele “certificering” van het netwerk is gewoon poenpakkerij van Apple,
    want met de ipad kan je wel bij proximus en base op het 4G LTE netwerk.
    Dekking van proximus is trouwens superieur aan mobistar en base

    Dus ik zie niet in waarom ze de iphone niet gelijk ook toegang kunnen geven

  35. Goede zaak, het wordt tijd dat Apple iets vaker van buiten naar binnen kijkt i.p.v. andersom.

  36. Origineel geplaatst door Thomas
    Ik denk niet dat het Apple gaat om het moeilijk doen, maar om het gezeik wat ZIJ gaan krijgen als Apple adverteert met 4G, maar het niet goed werkt of de snelheden niet gehaald worden. En daar is dan één oplossing voor; het eerst zelf testen.

    Persoonlijk zou ik liever af en toe 4G hebben dan 3G, zal ik Apple niet kwalijk nemen. Maar goed, sommige rechters hebben er in het verleden anders over gedacht.

    Het probleem in België is, dat Mobistar partner is van Apple, maar net 1 van de slechtste dekkingsgraad heeft. Alle vrienden die ik ken en mobistar gebruiken, hebben vaak last van Edge (terwijl ze gegarandeerd 3G zouden moeten hebben, bv. midden in hartje Antwerpen)

    Proximus staat erom bekend voor de uitstekende dekkingsgraad, maar de iets hogere prijs. Ik betaal dus liever voor deze kwaliteit dan voor brol van Mobistar of Base.

  37. Origineel geplaatst door dromedaris
    Het probleem in België is, dat Mobistar partner is van Apple, maar net 1 van de slechtste dekkingsgraad heeft. Alle vrienden die ik ken en mobistar gebruiken, hebben vaak last van Edge (terwijl ze gegarandeerd 3G zouden moeten hebben, bv. midden in hartje Antwerpen)Proximus staat erom bekend voor de uitstekende dekkingsgraad, maar de iets hogere prijs. Ik betaal dus liever voor deze kwaliteit dan voor brol van Mobistar of Base.

    De dekkingsgraad van Proximus is enkel in grootsteden iéts beter dan Mobistar, en in veel steden is het net OMGEKEERD. In West-Vlaanderen bv veel betere dekking via Mobistar. Geen ‘ik heb het gehoord dus het is…’ promoten. Maar feiten a.u.b.

  38. Origineel geplaatst door Guido
    De dekkingsgraad van Proximus is enkel in grootsteden iéts beter dan Mobistar, en in veel steden is het net OMGEKEERD. In West-Vlaanderen bv veel betere dekking via Mobistar. Geen ‘ik heb het gehoord dus het is…’ promoten. Maar feiten a.u.b.

    Want jouw bericht is gebaseerd op feiten? Bronvermelding graag.

    (ik heb zelf geen ervaring met Belgische netwerken, buiten de reisjes in de trein in Limburg NL om, waar Vodafone me zo nu en dan welkom heet in België)

  39. Origineel geplaatst door Guido
    De dekkingsgraad van Proximus is enkel in grootsteden iéts beter dan Mobistar, en in veel steden is het net OMGEKEERD. In West-Vlaanderen bv veel betere dekking via Mobistar. Geen ‘ik heb het gehoord dus het is…’ promoten. Maar feiten a.u.b.

    Google even man en je vindt honderden tests die allemaal bewijzen dat proximus het beste netwerk heeft de eerste 2 links die ik vond : [1] [2]

  40. Weet er eigenlijk iemand hoeveel tijd Apple krijgt van de overheid om het in orde te maken?

  41. Origineel geplaatst door Bubbly
    Nee, Apple is het kwaad zelve. Wat doe je hier eigenlijk als je Apple niet moet?

    Mijn huis staat hier vol van Apple, van iMac tot router over iPads tot iPhones. Dat wil nog niet zeggen dat ik Apple moet volgen als een braaf schaap. Ben een Apple gebruiker en geen fanboy. Kritiek mag en moet als het nodig is.
    Dank u.

  42. Origineel geplaatst door dromedaris
    Het probleem in België is, dat Mobistar partner is van Apple, maar net 1 van de slechtste dekkingsgraad heeft. Alle vrienden die ik ken en mobistar gebruiken, hebben vaak last van Edge (terwijl ze gegarandeerd 3G zouden moeten hebben, bv. midden in hartje Antwerpen)Proximus staat erom bekend voor de uitstekende dekkingsgraad, maar de iets hogere prijs. Ik betaal dus liever voor deze kwaliteit dan voor brol van Mobistar of Base.

    Iemand beweert hier dat in steden Mobi beter is dan Proxi. In een aantal steden rond Antwerpen is het dramatisch met mobi. Enkel Edge op de grote markt van een stad ( is meestal toch het centrum van een stad).
    Een vriend heeft Base en toen ik nog Mobi was had hij veel vaker 3G dan ik.
    Het lijkt me dus dat Base de laatste tijd zijn netwerk veel beter heeft uitgebouwd en Mobi ter plaatste is blijven trappelen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.