AD Drive game met 3D Touch

De 9 beste iOS-games met 3D Touch-ondersteuning

Veel iOS-apps benutten 3D Touch al, maar hoe zit het met games? In dit artikel zeggen we negen iPhone-games op een rij die het drukgevoelige scherm op een unieke manier gebruiken.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Omdat 3D Touch steeds meer wordt vervangen door Haptic Touch werken we deze lijst niet meer bij.

Steeds meer iOS-apps benutten de mogelijkheden van 3D Touch op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Handig voor snelle acties in apps, maar ook op het gebied van games zijn er veel nieuwe dingen mogelijk dankzij het drukgevoelige scherm. Deze games gebruiken 3D Touch op een unieke manier.

AG Drive

De razendsnelle racegame AG Drive was een van de eerste games die het drukgevoelige scherm van de iPhone 6s benutte. Terwijl je met een vliegtuig door loopings scheurt kun je harder op het scherm drukken om de snelheid te verhogen. Hoe steviger je het scherm indrukt, hoe harder je gaat.

Underpressure

Niet alle games hoeven flitsende graphics te hebben om origineel te zijn. Kijk maar naar Underpressure_, een spel dat niet simpeler kan ogen. In de game neem je het tegen iemand anders op en probeer je jouw deel van het scherm in dezelfde kleur te laten veranderen als het vak in het midden van het scherm. Door druk uit te oefenen op het scherm kun je kleuren wisselen, waarna je de juiste kleur een paar seconden vast moet houden om een punt te scoren. Lees ons artikel over Underpressure.

Snapimals

De vrolijke dierengame Snapimals kun je ook prima spelen zonder 3D Touch, maar als je een iPhone 6s hebt is het wel leuk om te gebruiken. Terwijl je op zoek gaat naar exotische dieren om te fotograferen, kun je 3D Touch gebruiken om met je camera in te zoomen. Als je de kiekjes bekijkt in het fotoboek kun je ook Peek & Pop gebruiken voor snelle previews. Lees ons artikel over Snapimals.

Snapimals

Special Tactics Online

Net zoals Snapimals kun je Special Tactics Online ook prima spelen zonder iPhone 6s, maar deze tactische actiegame wordt er wel een stuk gemakkelijker door. Met 3D Touch is het namelijk gemakkelijker dan ooit om meerdere troepen tegelijk te selecteren. Handig als je snel je team ergens heen wilt sturen en je geen tijd hebt om de figuurtjes een voor een aan te tikken.

Badland

De stijlvolle platformgame Badland gaat alweer een flinke tijd mee, maar blijft zichzelf vernieuwen. Zo werd er een tijdje terug ook 3D Touch-ondersteuning toegevoegd, zodat je het zwarte bolletje extra nauwkeurig kunt laten vliegen. Ook kun je het app-icoon stevig indrukken voor snelle acties.

Torque Burnout

Laat zien welke halsbrekende toeren jij uit kan halen op vier wielen in Torque Burnout. In deze auto-stuntgame kan het soms op de seconde nauwkeurig aankomen als je een truc perfect uit wilt voeren. Druk harder op het scherm om je auto te versnellen, en raak het scherm zacht aan om wat minder hard over het asfalt te scheuren.

Warhammer 40.000 Freeblade

Tijdens de onthulling van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus gebruikte Apple deze game om de kracht van de nieuwe iPhones te demonstreren. Niet zo gek dus dat Warhammer 40.000: Freeblade het vooral moet hebben van indrukwekkende graphics. Ook kun je dankzij 3D Touch snel van wapen wisselen, of inzoomen met je geweer. Lees ons artikel over Warhammer 40.000 Freeblade.

Warhammer-Freeblade

Blobs Game

Het slimme puzzelspelletje Blobs is dankzij 3D Touch gemakkelijker te besturen dan ooit. In Blobs moet je met een gekleurd balletje andere balletjes met dezelfde kleur aantrekken om groter te worden. Door stevig op het scherm te drukken word je weer kleiner, zodat je in geval van nood snel weg kunt komen.

Magic Piano

Kom tot rust met de Magic Piano-app, een relaxte muzikale manier om je iPhone te gebruiken. Kies een nummer uit en vervolgens zie je de noten naar de onderkant van het scherm vliegen. Tik op het goede moment op de juiste baan om de muziek na te spelen. Druk het scherm harder in om het volume van de klank te verhogen, ideaal voor een dramatisch slot van een klassiek nummer.

Bekijk ook

Beste apps voor 3D Touch: zo haal je meer uit 3D Touch op je iPhone

Wat zijn de beste apps voor 3D Touch, beschikbaar vanaf de iPhone 6s? Wij maakten een selectie van de beste apps van externe ontwikkelaars, die al voor de snelle acties van 3D Touch zijn aangepast.

Bedankt voor het aandragen van dit idee, Rody!