i3D-applicatie: 3D-beelden op de iPhone, iPod touch en iPad nu beschikbaar in App Store

Enkele dagen geleden is de i3D-applicatie beschikbaar gekomen waarmee je op de iPhone 4, iPad 2 en 4e generatie iPod touch 3D-beelden kunt bekijken. De applicatie maakt gebruik van de camera in het apparaat waardoor het beeld meedraait met je hoofd. Hoe het werkt kun je in dit artikel lezen.

3d schermEnkele dagen geleden is de i3D-applicatie beschikbaar gekomen in de App Store. Met de applicatie kun je 3D-beelden bekijken zonder dat je hierbij een speciale bril nodig hebt. Twee onderzoekers hadden afgelopen maand een manier ontdekt om op de iPhone 4, iPad 2 en 4e generatie iPod touch 3D-beelden te tonen die diepte toonden en het mogelijk maakten om je iDevice onder diverse hoeken te draaien zonder dat het 3D-effect verloren ging.

Toen de twee ontwikkelaars begin april een filmpje op YouTube zetten waarin ze de techniek lieten zien, werd het filmpje 1,5 miljoen keer bekeken. In het filmpje was onder andere een 3D-versie van het startscherm in iOS te zien.

Het effect wordt op de volgende manier gecreëerd: de applicatie maakt gebruik van de camera om de positie van het hoofd te bepalen. Daarna wordt een beeld weergegeven die rekening houdt met de positie van het hoofd. Dankzij de camera wordt het beeld direct aangepast als je je hoofd beweegt.

De ontwikkelaars geven nog wel een waarschuwing: let op het licht bij het gebruiken van de applicatie, want door te veel of te weinig licht kan de camera niet altijd je hoofd volgen. De applicatie is alleen beschikbaar voor iDevices met 2 camera’s, dus de iPhone 4, iPad 2 en de 4e generatie iPod touch.

Downloaden: i3D (gratis, universeel)

En als bonus nogmaals de video waarin de ontwikkelaars het concept laten zien:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2011, 9:58
Categorie Uncategorized
Onderwerpen 3d, applicaties, opmerkelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.