Misdaadjournalist zelf beroofd van iPhone

Een Amerikaans misdaadjournalist verdiepte zich even in de iPhone toen hij plots bruut werd beroofd van zijn iPhone. Achteraf vond hij het niet zo handig de telefoon bij de deur van de metro te gebruiken.

iPhone in de metroEen probleem dat we altijd zullen houden zolang de iPhone zo waardevast is, is dat het een gewild object is voor het dievengilde. Dat ervoer ook Scott McGabe, ironisch genoeg een misdaadverslaggever voor The Washington Examiner. Hij was op weg naar huis in de metro toen hij zijn telefoon erbij pakte, zijn oordopjes instopte en Twitter opende. Het was achteraf niet zo handig, weet hij nu, om te doen voor een deur van de metro.

Ik had de oordopjes in en Twitter voor mijn neus. Begaf me in mijn eigen kleine wereldje. En toen was het boem – er kwam een hand naar beneden en die ging net zo snel weer weg. Met de iPhone.

Dat zegt de journalist tegen de website WTOP. McCabe zette de achtervolging in op de dief en wist op tijd de politie in te schakelen. Die raakt meer en meer gewend aan dit type diefstal en wist de dader op een volgend station te achterhalen.

Tweet van diefstal Scott McGabe

In steden als Chicago en Los Angeles zijn inmiddels campagnes gestart die mensen attenderen op de diefstal van gadgets en telefoons die in het openbaar gehanteerd worden.

“Achteraf gezien was ik het perfecte slachtoffer. Mijn advies is: ga niet met je iPhone bij de deur zitten.”

Via CultofMac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2011, 12:51
Categorie Achtergrond
Onderwerpen diefstal, metro, opmerkelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.