Reacties voor: Apple, Microsoft, RIM en Sony krijgen Nortel-patenten in handen

Apple, Microsoft, EMC Corp, Sony, RIM en Ericsson hebben patenten van Nortel in handen gekregen. De bedrijven gaan de patenten onderling verdelen, als de rechtbank de aankoop goedkeurt.

Reacties: 16 reacties

  1. Dom van Google…

  2. Origineel geplaatst door Martijn
    Dom van Google…

    Waarom? Er staat niet waarom Google niet in het rijtje staat. Misschien expres door de andere bedrijven?

  3. Wat niet vermeld staat en wel interessant is, is dat Nortel een van de oudste technologiebedrijven was die bestond, hun activiteiten begonnen in 1895 met het bouwen van telefoons en het bedrijf ging toen nog onder de naam “Northern Electric and Manufacturing Company” door het leven. Echte doodzonde dat zulk oud bedrijf ten onder gegaan is terwijl ze vijf jaar geleden nog 11 miljard USD winst draaiden.

  4. Conclusie: Google staat op het punt RIM over te nemen.

  5. Toch weer raar dat we het bijna van iedereen weten (toch de grote spelers) en Apple niet… Zal wel de grootste brok hebben zeker.. Ben benieuwd.

  6. patenten KOPEN… begint toch langzaam een teken van zwakte te worden. Niet meer bij machte zijn zelf iets uit te vogelen. Intelectueel eigendom is dus tegen elke prijs te koop.

    don’t get me wrong.. Apple heeft mooie producten gemaakt… in de kern voortgekomen uit jatwerk (net zoals alle andere grote spelers).

  7. Hoe kan je dan failliet gaan als je vorig jaar 11 miljard winst draai ?
    En je bent failliet maar verkoop nog wel even voor 4,5 miljard, ik zeg je ben binnen :p

  8. Ik snap niet dat Apple die patenten niet alleen heeft gekocht? Ze hebben tig miljard over aan contanten. Zal dan toch wel niet zoooo belangrijk zijn.

  9. Origineel geplaatst door jazzpatenten KOPEN… begint toch langzaam een teken van zwakte te worden. Niet meer bij machte zijn zelf iets uit te vogelen. Intelectueel eigendom is dus tegen elke prijs te koop.don’t get me wrong.. Apple heeft mooie producten gemaakt… in de kern voortgekomen uit jatwerk (net zoals alle andere grote spelers).

    Ooit wel eens aan gedacht dat als ergens een pattend voor is er dan niet nog een kan worden aangevraagd voor het zelfde idee ;), daar voor is een pattend lijkt mij ?

    If I’m wrong correct me ;)!!

    Edit: en iedereen wil de nieuwste snufjes dus moeten ze die het wel kopen anders gaat een ander er mee van door 😉
    Om het maar even grof te zeggen 😉

  10. Origineel geplaatst door John
    Hoe kan je dan failliet gaan als je vorig jaar 11 miljard winst draai ? En je bent failliet maar verkoop nog wel even voor 4,5 miljard, ik zeg je ben binnen :p

    Nortel draaide toen 11 miljard omzet, maar geen winst ook vanwege de grote concurrentie tussen telecomleveranciers.

    Dit was het laatste deel van de uitverkoop, alle bedrijfsonderdelen zijn ondertussen bij andere bedrijven (voormalige concurrenten) terecht gekomen. De A-class IP adressen van Nortel werden kortgeleden nog gekocht door Microsoft.

    Met de opbrengsten van de verkopen worden de schuldeisers afbetaald.

  11. Origineel geplaatst door John
    Hoe kan je dan failliet gaan als je vorig jaar 11 miljard winst draai ? En je bent failliet maar verkoop nog wel even voor 4,5 miljard, ik zeg je ben binnen :p

    Leer lezen, 11 miljard was 5 jaar geleden en in de technologische sector kan je in heel korte tijd snel in problemen komen door niet tijdig op tendensen in te spelen en dat heeft Nortel niet gedaan. Er zijn nog wel enkele technologie bedrijven die problemen kennen door de moordende concurentie en de consument eist steeds meer voor minder geld en winsten dalen dan ook op producten en dat maakt dat je het vooral moet hebben van het verkopen van een massaal aantal producten.

  12. Concurrentie is goed voor de technologische ontwikkelingen. Daar varen we als consument wel bij.
    Er staan ons volgens mij nig een heleboel moois te wachten.
    Ik hoop alleen niet dat al die rechtzaken de boel stagneert.

  13. Google denkt wsch. terecht “wat nou miljarden uitgeven, dat failliete bedrijf gaat toch niet suëen dus wat zouden we”
    Ze hadden het getal pi in miljarden geboden als symbool voor een onzin auction.

  14. @Henk: Volgens mij ben je wel een stuk slimmer dan je reactie doet vermoeden. Als anderen die patenten kopen, kunnen ZIJ Google aanklagen wegens patentschendingen.

  15. Ben benieuwd hoe een stapel briefjes van 770.000.000 in contanten eruit zou zien! 🙂

  16. Heel die rechtbank kwijlen..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.