Reacties voor: Apple belooft inloggen zonder Apple ID voor scholen

Apple lijkt van plan om het inloggen op apparaten zoals iPads en Macs eenvoudiger te maken. Op de Australische website was korte tijd een boodschap ‘one simplified login experience’ te zien. Daarmee wordt het mogelijk voor studenten om met een bestaand Google- of Microsoft-account in te loggen zonder dat een Apple ID nodig is.

Reacties: 2 reacties

  1. In mijn mening een beetje een onzin artikel. Dit gaat er om dat er een Active Directory/LDAP implementatie in Apple School Manager komt.

    Ze gaven gisteren zelf al aan dat het mogelijk moest zijn om Apple School Manager te verbinden met het systeem van de school om automatisch Apple ID’s aan te maken en verwijderen.

    Door een GSuite/Office 365 intergratie hoeft daar tegen het einde van het jaar minder voor configureert worden! Dat maakt het nóg makkelijker

  2. Het was voor iPad leerlingen handiger geweest als ze gewoon GSuite/Office 365 native ondersteuning hadden gehad.
    Dan kan je in de praktijk nog wat met je mede-leerlingen uitwisselen.
    Nu is er een platform (Schoolwork, Classroom, iCloud) dat mooi is in een Apple-only omgeving (Steve Jobs scholen, bestaan ze nog ?) terwijl je op mixed scholen programmatisch helemaal geïsoleerd bent. Als die dat überhaupt nog installeren naast standaarden als G Suite en G Cloud
    Dus dat wordt een tijdje met je iPad rondlopen en uiteindelijk in de bovenbouw toch op een Chromebook overschakelen.
    “What’s a computer ?”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.