Apple mag merknaam ‘App Store’ niet vastleggen van Microsoft

Microsoft wil niet dat Apple de merknaam App Store vastlegt. Het zou gaan om een algemene benaming voor softwarewinkels.

app store iphoneEen winkel waar je mobiele apps kunt kopen noem je… een app store? Toch is de App Store de officiële naam voor de softwarewinkel van Apple en dat zouden ze graag willen vastleggen. Apple wilde het handelsmerk aanvragen voor de term ‘App Store’ bij het Amerikaanse Patent and Trade Office, maar Microsoft wil daar nu een stokje voor steken. Zij willen de term voor hun eigen mobiele softwarewinkel kunnen gebruiken. Advocaten van Microsoft beweren dat ‘app store’ een algemeen begrip is, dat niet kan worden vastgelegd.

Veel websites zouden het begrip ‘app store’ gebruiken om te verwijzen naar elk soort platform waar apps te koop zijn. Apple CEO Steve Jobs zou in een interview zelfs melding hebben gemaakt van een ‘app store’ voor Android. Hij vertelde daarin dat naast Google’s eigen softwarewinkel ook Amazon, Verizon en Vodafone hebben aangekondigd hun eigen app store voor Android te gaan openen.

There will be at least four app stores on Android which customers must search through to find the app they want and developers will need to work to distribute their apps and get paid.

Apple ‘dwingt’ andere bedrijven nu om afwijkende namen te gebruiken, zoals Marketplace voor de softwarewinkel van de Windows Phone, App World voor BlackBerry en Android Market voor Android.

Volgens Apple heeft het feit dat iedereen de softwarewinkels ‘app store’ noemt te maken met de dominante positie die Apple op dit gebied heeft opgebouwd. Bedrijven die ook het woord ‘app store’ willen gebruiken proberen mee te liften op de goodwill, die Apple heeft gekweekt. Microsoft heeft nu een bezwaarschift ingediend, tegen de aanvraag die Apple al in 2008 deed, vlak voor de lancering van de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2011, 8:56
Categorie Apple
Onderwerpen app store, apple, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.