Reacties voor: Apple lanceert losse iPhone 3GS in India voor weinig geld

Komt Apple met een goedkopere iPhone voor armere markten? Het bedrijf uit Cupertino kondigt net aan dat ze de oudere iPhone 3GS 8GB er goedkoop in de markt gaat zetten.
Bart Breij -

Reacties: 33 reacties

  1. Wie gaat er binnenkort naar India en wil er 1 voor mij meenemen? 🙂

  2. Origineel geplaatst door WhatEva
    Wie gaat er binnenkort naar India en wil er 1 voor mij meenemen?

    en voor mij??

  3. een android phone met de zelfde specs was laatst 77 euro bij de mediamarkt
    ik zal wel eens kijken bij mediamarkt Mumbai

  4. Erg slim van Apple. Een goedkoper toestel is een goedkoper toestel en als de prijs lager is doordat het een ouder model is, so what? Beproefde technologie waar het hele productie- en applicatie-verkoopapparaat al voor bestaat. Met relatief weinig risico kan zo van een grote markt gebruik gemaakt worden.

  5. Ik vind dat wel straf, in een land als India waar er meer armoede is kan men een een iPhone aan zulke belachelijke prijs aanbieden en wij hier moeten minstens 200€ meer dokken, dat zegt toch genoeg hoe corrupt alles hier in Europa werkt.

  6. Of het is juist een test van Apple om te kijken of het aanslaat om een goedkope variant van een iPhone aan te bieden..

  7. @Runaque: Wil je dan ook net zo behandeld worden als de gemiddelde burger in een arm land? Of net zoveel verdienen?
    Ik vind dat we weinig reden tot klagen hebben in het Westen. Tuurlijk zijn de Apple toestellen hier behoorlijk duur. Maar het is niet eerlijk om onze situatie met die in India te vergelijken.

  8. Ik verkies mijn 3GS toch boven eender welke android! In die prijscategorie zeker.

  9. Origineel geplaatst door Runaque
    Ik vind dat wel straf, in een land als India waar er meer armoede is kan men een een iPhone aan zulke belachelijke prijs aanbieden en wij hier moeten minstens 200€ meer dokken, dat zegt toch genoeg hoe corrupt alles hier in Europa werkt.

    Je moet niet vergeten dat die 300 euro daar waarschijnlijk veel harder aankomt voor de gemiddelde bewoner dan hier. En corruptie is overal, heeft weinig te maken met het verdienmodel van Apple lijkt me.

  10. M’n pa zit ongeveer 6 maanden per jaar in India dus dat komt goed uit(:

  11. Origineel geplaatst door smrf
    Je moet niet vergeten dat die 300 euro daar waarschijnlijk veel harder aankomt voor de gemiddelde bewoner dan hier. En corruptie is overal, heeft weinig te maken met het verdienmodel van Apple lijkt me.

    Dat maakt mij weinig uit, wil dat zeggen omdat wij hier gemiddeld 1.500€ per maand verdienen dat wij een derde tot de helft van dat voor een zelfde toestel moeten neertellen? Apple zou zoveel keer meer afzet kunnen hebben als de prijs hier omlaag getrokken zou worden, dan zit de iPhone niet in de koningsklasse van toestellen en dan zullen mensen die een HTC op het oog hebben misschien toch 100€ meer willen uitgeven en alsnog een iPhone kopen, dit zou een keiharde slag zijn om Androïd zijn marktaandeel terug te verkleinen.

  12. @Runaque: ben je echt zo kortzichtig? Jij verdiend 1500 per maand en moet dus een derde tot helft betalen van je maandloon om een iphone te kopen.

    In India verdient men 30 tot 40 euro per maand. De gemiddelde persoon daar zou dus 10 complete maandlonen moeten opgeven voor een iphone.

  13. Wel vreemd om het model zo laat in de lifecycle pas interessant te maken voor die markt. Voor de 3GS kan je verwachten dat er over 1-1.5 jaar geen updates meer voor uitkomen. Lijkt me niet echt soort toestel waar ze daar wat aan hebben.

  14. Sorry hoor maar ik vind 300 euro niet echt goedkoop voor een lage lonen land zoals Indie, ik vind hem zelfs schrikbarend duur.

    Ik had meer verwacht richting de ca 100 euro, de 3GS is ook niet meer nieuw en echt actueel, zeker gezien de komst van de Iphone 5(4GS) over enige tijd.

  15. De iPhone 3Gs is voor zijn ouderdom nog steeds een heel deftige en snelle gsm ivm sommige androids. Als ie hier in de benelux uitkomt voor €300, durf ik te wedden dat op de helft van de scholen 1/4 van de kinderen met een 3Gs gaat rondlopen.

  16. Ik denk dat 300 euriein Inda gelijk staat aan 10 maandsalarissen dus dan kost hij eigenlijk 15.000 eurie daar…..

  17. je zegt het, hier in de benelux, je hebt het over India daar verdienen ze per maand niet eens 300 euro.

    In verhouding kost die iphone wellicht 1500 euro als je dat tegen onze normen aan legt, vind hem dus helemaal niet goedkoop.

  18. Natuurlijk is India een lage lonen land waar de meeste inwoners onvoldoende verdienen voor een hippe iPhone, maar in dit soort landen zie je ook sterke tegenstellingen, dus er zijn ook héél veel mensen daar die gewoon veel geld hebben, of door geluk bij geboorte, of door goede studie/goede baan want die zijn daar echt wel, anders werden er ook niet zoveel mercedessen en bmw’s verkocht.

  19. @barend: Ja, want de specs is wat de iPhone groot heeft gemaakt.

    Ontopic: Ik zou het persoonlijk niet waarderen als Apple goedkopere iPhones gaat maken, vroeg of laat gaat dit zijn tol eisen. Maar wie weet, komt het ooit.

  20. Omdat wij meer verdienen betekent dat niet dat we meer hoeven te betalen. Dus mensen die de zelfxe reactie als mij geven hebben niks tegen india. Maar wat tegen apple. Dus rustig aan met de postcodelotterij reacties.

    Kunnen we net zo goed zeggen dat mies van de supermarkt een rollsroyce voor de helft mag kopen omdat ze niet veel verdient

  21. India heeft nu rond 400 van total 1200 mijloen middenklaasers en die hebben wel gemiddeld inkomen 1500 eurie per maand dus Appeltije is voor hun bedoeld denk ik…

  22. Wat heb je nou nog aan een iPhone 3Gs?!

  23. @Julian:
    Het is een soort iPhone 4 met minder superbe kwaliteiten en een lagere prijs. Je weet wel al die voorspellingen? Het is enkel niet kleiner, that’s it.

    TOEVALLIG bestond hij al =’D

  24. Origineel geplaatst door w
    Origineel geplaatst door WhatEvaWie gaat er binnenkort naar India en wil er 1 voor mij meenemen?en voor mij??

    Niet nodig, vorige week heb ik gewoon in Nederland een gesealed in doos iPhone 3GS 8gb gekocht voor €300

  25. Origineel geplaatst door Jamie
    Origineel geplaatst door wOrigineel geplaatst door WhatEvaWie gaat er binnenkort naar India en wil er 1 voor mij meenemen?en voor mij??Niet nodig, vorige week heb ik gewoon in Nederland een gesealed in doos iPhone 3GS 8gb gekocht voor €300

    Waar in Nederland dan?

  26. Origineel geplaatst door Jamie
    @MickV: Marktplaats

    ok marktplaats. tnx for the link 🙂 maar ben zelf altijd bang om via marktplaats te kopen. je weet nooit of iemand betrouwbaar is

  27. @mickv: Ja dacht ik ook, maar ik kon hem komen ophalen.
    Heb toen de verkoper gebeld, en ook nog gegoogled.
    Dat bleek betrouwbaar te zijn, en scheelde me ook nog €200 met de winkelprijs.

  28. Die was vast van de vrachtwagen afgevallen, maar over het algemeen vind je ze nieuw niet zo..

    Maar ja winst voor jou 🙂

  29. @Bubbly: Nee, de verkoper kreeg hem bij een abonnement maar hoefde hem niet.
    Ze was marketeer bij MoneYou volgens Linkdin.
    De link die ik hier heb gepost is net zo duur en ook nieuw.
    Die advertentie is niet die waar ik hem heb gekocht, die is natuurlijk verwijderd.

    Maarja, uiteindelijk is het een tijdelijk toestel tot ik de iPhone 4s heb.
    Al ben ik wel enorm verrast door dit toestel, hij presteert ver boven mijn verwachtingen.
    De vorige was een 3G 8gb, waarvan de microfoon stuk was.

  30. @Runaque: Rotflmao!
    Hoe komt ge daarbij? Apple verkoopt in India een iphone voor 200,- minder en ‘t is deschuld van onze regering dat jij er hier geen kan kopen? Zou het niet apple z’n schuld kunnen zijn?
    Trouwens: als je in de H&M goedkoop spul (geen iphone) kan kopen is dat grotendeels te danken aan die armoezaaiers in India. je zou ze beter dankbaar zijn en ze een goedkopere iPhone gunnen. En 300,- is nog een pakt meer dan wat wij betalen als je rekenig houd met hun lonen.

  31. Is iedereeen bang dat ie te kort komt? Heb je niet te eten? Heb je niet te drinken? Geen slaapplaats iedere nacht, geen geld om leuke dingen te doen? Als je je druk kan maken om het wel of niet kopen van een iphone waarom zou je dan in hemelsnaam ook maar een gedachte hebben in de trant van bovenstaande issues? Of heb je te weinig liefde in je leven? Voor anderen en voor jezelf? Wees blij met wat je allemaal wel hebt en kan doen ipv te kijken wat er allemaal mist en ja… corruptie is overal en zal altijd blijven bestaan. Dat is het leven, goed en slecht, zonder nacht geen dag. Kijk gewoon even of je m zo goedkoop mogelijk kan kopen ergens en wees blij dat je m kan kopen. Liefs gogo

  32. @gogomoves:
    Schrijf er eens een boek over.
    Of een collumn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.