Apple lanceert losse iPhone 3GS in India voor weinig geld

Komt Apple met een goedkopere iPhone voor armere markten? Het bedrijf uit Cupertino kondigt net aan dat ze de oudere iPhone 3GS 8GB er goedkoop in de markt gaat zetten.

Goedkope iPhone 3GS in IndiaApple laat zeventig procent van de markt liggen door alleen maar dure high-end telefoons met een abonnement aan te bieden, viel dinsdag te lezen op iPhoneclub naar aanleiding van een onderzoek van Asymco. Maar dat wil niet zeggen dat Apple niks onderneemt om armere, prepaid-gerichte markten aan te spreken. Om het grote marktaandeel van Android in India een halt toe te roepen, lanceert Apple er de iPhone 3GS 8GB simlockvrij. De prijs? Iets meer dan 300 euro.


De iPhone 3GS was al eerder te koop in India, maar toen nog met dure abonnementen van Vodafone en Airtel. Die laatste doet het toestel nu in de losse verkoop, net als de aanbieder Arcel. De verwachting luidt dat andere providers zullen volgen, aldus de Indiase website ITPro.

Er zijn technisch krachtigere Android-toestellen verkrijgbaar dan de iPhone 3GS, die nog een 600Mhz-processor huist en een beeldschermresolutie van 320 x 480 pixels hanteert. Toch wordt de iPhone 3GS zo opvallend scherp in de markt gezet, constateert 9to5Mac. De iPhone 4 met 16GB begint in India namelijk bij 531 euro en dat is gebonden aan een verplicht abonnement van twee jaar.

Apple’s inzet op een oudere telefoon op de gigantische, relatief arme prepaid-markt India, druist rechtstreeks in tegen de geruchten, of eigenlijk herhaaldelijke wens, dat Apple met een goedkopere variant van de iPhone komt.

Via 9to5Mac

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.