Reacties voor: Apple krijgt reeks handelsmerken rond iconen

Apple heeft het handelsmerk gekregen op een reeks icoontjes. De iconen hebben betrekking op klok, mail, muziek, telefoon, kompas en andere interfaceknoppen van de iPhone.
Lees het complete artikel → Apple krijgt reeks handelsmerken rond iconen

Reacties: 18 reacties

  1. met andere woorden. Apple dient van alle producten zowel software als hardware die ze fabriceren een patent in. Tegelijkertijd kopen ze alle 3e partijen op die hardware componenten voor ze ontwikkelen en hopen nu natuurlijk dat niemand van buitenaf hun fabricage kan infiltreren en kopiëren.
    Apple krijgt langzaam maar zeker dezelfde diva-allures die concurrent Microsoft ook heeft laten zien.

  2. @G1AN: Apple is altijd al zo geweest hoor.

  3. Sur gaat niet omnpatenten maar om handelsmerken. Simpel gezegd zijn dar alle uiterlijke kenmerken waaraan je een bepaald product danwel merk herkent. Dat kan zijn de appel van Apple, de slogan Think Different en nu dus ook de icoontjes.
    Wat Gonny zegt klopt. Je kunt er niet mee voorkomen dat iemand een calculator op een mobiele telefoon geeft, wel dat de icoontjes ervan er hetzelfde uitzien.
    Ik vind dat niet meer dan logisch. Apple heeft het ontworpen en daarmee ook de rechten daarop. Wat mij betreft geen diva-gedrag.

  4. Origineel geplaatst door G1AN
    …. Apple krijgt langzaam maar zeker dezelfde diva-allures die concurrent Microsoft ook heeft laten zien.

    Ik denk dat ieder zichzelf respecterend bedrijf dit wel moet doen om diefstal en namaak te voorkomen. Ik ben erg onder de indruk van de nauwkeurigheid en de professionaliteit van de beschrijvingen en vooral van de uitvoering van de iconen. Moet je die van Notes eens bekijken: je ziet dat er wat pagina’s zijn afgescheurd.

  5. Het nieuwe Calculator icoontje valt hier dus ook al onder zoals hier te zien is: http://www.ilounge.com/assets/images/articles_iphone40apps/1.jpg

  6. Apart dat ze nu op het calculator icoon een patent zetten en bij OS 4.0 een nieuwe hebben ^_^”

  7. @Danny Bevers: Lees even goed.

    Bij het calculator-icoon is bijvoorbeeld vastgelegd dat de combinatie van bruin en oranje in combinatie met een calculator-applicatie als kenmerkend wordt gezien.

    En dan de reactie voor jouw..

  8. Inderdaad, het gaat niet om bescherming voor het exacte plaatje. Daar hebben we immers copyrights al voor.

    Het gaat bij handelsmerken om herkenbaarheid. Dat je bij het zien van het icoon direct ziet dat het om een Apple-product gaat.

  9. Jsja.
    De combinatie van pastelkleurige kleuren, onderhavig aan een aan blokkenpatroon gelijkende doch niet vanuit dien hoofde identieke opstelling, gelardeerd met lichtpatronen uit diverse richtingen.

    SVP kappen met deze advocatenklets en maak eens een telefoon met een fatsoenlijk batterij er in..

  10. Je kunt ook gewoon wat minder spelletjes gaan spelen… want om nou te gaan veronderstellen dat de accu slecht is…

    Origineel geplaatst door Jens Kortmeijer
    Jsja. De combinatie van pastelkleurige kleuren, onderhavig aan een aan blokkenpatroon gelijkende doch niet vanuit dien hoofde identieke opstelling, gelardeerd met lichtpatronen uit diverse richtingen.SVP kappen met deze advocatenklets en maak eens een telefoon met een fatsoenlijk batterij er in..

  11. Precies wat Gonny zegt voor ons niet interresant.Dus waar maakt iedereen zich druk over?? Wel zonde van al het geld…..

  12. ‘t Wordt wel steeds gestoorder met die patenten zeg! Als ik het allemaal goed begrijp kan ik dus patent aanvragen op een icoontje van een calculator met de cijfers 0 t/m 9 erop en als ik dat krijg mag niemand anders nog icoontjes maken met een calculator met cijfers erop?

    Als ik me goed herinner had mijn vader eind jaren 70 al een calculator met bruine en oranje knoppen erop, van Casio dacht ik, stom dat die daar geen patent op hebben laten vastleggen. 😛

  13. Wat kan dit nou de Chinezen schelen, hun rommel verkoopt toch enkel in Azië, Europa & Zuid Amerika.

    Regio’s waar Apple’s patenten geen betekenis hebben.

  14. Origineel geplaatst door G1AN
    met andere woorden. Apple dient van alle producten zowel software als hardware die ze fabriceren een patent in. Tegelijkertijd kopen ze alle 3e partijen op die hardware componenten voor ze ontwikkelen en hopen nu natuurlijk dat niemand van buitenaf hun fabricage kan infiltreren en kopiëren.Apple krijgt langzaam maar zeker dezelfde diva-allures die concurrent Microsoft ook heeft laten zien.

    Microsoft is nog belange niet zo erg hoor, heb je microsoft al patenten zien indienen die over icoontjes gingen?

    Tip aan Apple : je kan ook nog patenten vragen op torx schroeven, ahja.

  15. Nee, omdat Microsoft ook nog nooit een fatsoenlijke ontwerper heeft ingehuurd/aangenomen.

  16. leuk
    maar dit hoef voor mij niet

    af en toe veranderingen aan dingen is wel nice

  17. Origineel geplaatst door Danny Bevers
    Apart dat ze nu op het calculator icoon een patent zetten en bij OS 4.0 een nieuwe hebben ^_^”

    Apart dat mensen die een handelsmerk niet van een patent kunnen onderscheiden wel altijd de boventoon voeren onder dit soort berichten.

  18. “de combinatie van bruin en oranje in combinatie met een calculator-applicatie”

    Wel raar. Dat zou eerder een Braun of Dieter Rams patent moeten zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.