Apple krijgt reeks handelsmerken rond iconen

Apple heeft het handelsmerk gekregen op een reeks icoontjes. De iconen hebben betrekking op klok, mail, muziek, telefoon, kompas en andere interfaceknoppen van de iPhone.

iphone iconenHet Amerikaanse Patent & Trademark Office heeft een reeks handelsmerken aan Apple toegewezen. Het gaat om icoontjes voor Telefoon, Kompas, Muziek, Texas Hold’em, Movies + TV Shows, Notities, Mail, iPod, Maps + Kompas, Klok, Berichten en Calculator. Bij het calculator-icoon is bijvoorbeeld vastgelegd dat de combinatie van bruin en oranje in combinatie met een calculator-applicatie als kenmerkend wordt gezien. De website Patently Apple is ijverig bezig geweest en heeft over elk icoon een apart artikel geschreven. Bij elk daarvan kun je nalezen wat er kenmerkend aan is en wanneer het als eerst werd gebruikt.

Alle toegewezen handelsmerken werden vandaag gepubliceerd. Voor gewone gebruikers zijn de handelsmerken misschien niet zo interessant, maar het voorkomt wel dat Chinese klonenbouwers dezelfde interface met icoontjes kunnen namaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2010, 21:19
Categorie Apple
Onderwerpen apple, handelsmerk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.