Apple krijgt patent voor geluiddempende iPhone-hoes

Apple heeft een patent voor een geluiddempende case toegewezen gekregen. De hoes houdt windgeruis en andere bijgeluiden tegen.

WindscreenCaseApple heeft een patent toegewezen gekregen, waarbij het mogelijk wordt om de iPhone te voorzien van een verwisselbare, geluiddempende hoes. De hoes onderdrukt omgevingsgeluiden en kan worden gezien als een soort windscherm. Niet-relevante geluiden die de microfoon oppikt worden onderdrukt, zodat het makkelijker wordt om een telefoongesprek te voeren. Mensen kunnen een normaal telefoongesprek voeren, zonder in de microfoon te schreeuwen. Windgeruis, plopgeluiden van de lippen en andere verstoringen zijn minder goed hoorbaar.

Het Amerikaanse patentbureau keurde het patent vorige week goed. Het was op 11 januari 2011 ingediend en heeft betrekking op alle draagbare elektronische apparaten waarmee je een conversatie in twee richtingen kunt voeren. Net als bij andere patenten is het onzeker of Apple het idee ooit gaat gebruiken.

De hoes wordt rondom de iPhone aangebracht, waarbij er speciale openingen voor de microfoon en dockconnector zijn gemaakt. Het ‘windscherm’ dat de microfoon afschermt houdt de ongewenste geluiden tegen. Toepassingsmogelijkheden ziet Apple bij het bellen in luidruchtige omgevingen of bellen vanuit de auto waarbij je de raampjes omlaag hebt gedraaid. De meeste mensen gebruiken in zo’n geval een ruisonderdrukkende headset.

Meer info: USPTO

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2012, 10:05
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen apple, geluid, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.