‘Europese operators kopen miljoenen nano-sims voor nieuwe iPhone’

Europese operators zijn begonnen met het inkopen van nano-simkaarten, zegt Financial Times. Ze bereiden zich voor op de iPhone 5, die zou werken met de nano-sim.

iphone nano simMobiele operators in Europa zouden druk bezig zijn met het aanleggen van een voorraad nieuwe nano-simkaarten. De nano-sims zijn bedoeld voor de volgende generatie iPhone, zo beweert The Financial Times. Ze zullen de bestaande micro-sims vervangen die Apple nu in de iPhone 4, iPhone 4S en iPad gebruikt. Apple heeft zelf nog geen details bekendgemaakt over een mogelijke overstap naar een nieuw type simkaart. Wel is het zo, dat de simkaart het enige onderdeel is dat de operators zelf leveren aan hun klanten. The Financial Times herhaalt eerdere geruchten dat de ‘iPhone 5’ een behuizing van metaal krijgt en iets slanker wordt.

In juni bleek dat Apple’s nano-simkaart was gekozen als nieuwe 4FF-standaard door ETSI, het European Telecommunications Standards Institute. Deze miniatuur simkaart wordt nu massaal ingekocht door de Europese operators. Wellicht willen de operators alvast voldoende voorraad hebben, omdat toestellen van diverse fabrikanten vroeg of laat volgen, nu de standaard is vastgelegd. Andere fabrikanten mogen de nano-sim gratis gebruiken. Maar FT beweert expliciet dat er een verband is met de nieuwe iPhone. Ze baseren zich daarbij op twee bronnen met kennis van de situatie.

Er zouden al miljoenen simkaarten op voorraad liggen, zodat ze meteen bij de nieuwe iPhone geleverd kunnen worden. De operators willen de situatie voorkomen die ontstond bij de iPhone 4, toen veel van hen niet waren voorbereid op de micro-simkaart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2012, 8:51
Categorie Providers
Onderwerpen nano-sim, simkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.