‘Volgende iPhone krijgt dunner scherm dankzij in-cell technologie’

De volgende generatie iPhone krijgt een dunner scherm, beweert Wall Street Journal. Door in-cell technologie in schermen van Sharp en Japan Display kan het scherm lichter worden uitgevoerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-5 mockupHet is niet de eerste keer dat wordt gesproken over dunnere schermen in de volgende generatie iPhone. Afgelopen april schreven we al dat Apple bezig was plannen om in-cell technologie te gaan gebruiken voor dunnere schermen. Dat beweerde een analist van DisplaySearch, waarbij Sony, Sharp en Toshiba als mogelijke fabrikanten werden genoemd. In mei leek Sony al bezig met het produceren van dunnere schermen met in-cell technologie, bedoeld voor de nieuwe iPhone. En begin deze maand wees een omzetdaling bij Wintek erop, dat Apple bezig was om nieuwe, dunnere schermen in te kopen. Nu heeft ook de Wall Street Journal zich in het gerucht gemengd en zegt zeker te weten dat de volgende iPhone een dunner scherm krijgt, dankzij in-cell technologie.

Een dunner scherm zorgt ervoor dat de iPhone licht van gewicht blijft, ook als het scherm groter wordt. Bij de huidige iPhone 4S bestaat het scherm uit lagen met een LCD, capacitieve sensoren en glas. Eén laag kan daarbij vervallen, wanneer de aanraakgevoelige sensoren roden gecombineerd in de LCD-laag. De schermen kunnen dan veel dunner worden uitgevoerd. Sharp en Japan Display zouden bezig zijn met massaproductie van de panelen voor de volgende generatie iPhone. Laatstgenoemde is een samenwerkingsverband van Sony.

iphone_in_cell_thickness

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2012, 14:17
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.