Apple krijgt patent op productiemethode glazen iPhone-behuizing

Apple heeft patent gekregen op een methode om een volledig glazen iPhone-behuizing te kunnen produceren.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

concept iphone 6Apple heeft een patent gekregen op een nieuwe productiemethode om elektronische apparaten zoals een iPhone uit een volledig glazen behuizing te maken. De behuizing bestaat niet uit één stuk glas, maar uit meerdere glasoppervlakken die samengesmolten worden en vervolgens in de juiste vorm gemaakt kunnen worden. De nieuwe methode voorziet daardoor volgens Apple in een duurzaam en tegelijkertijd lichtgewicht ontwerp. Het patent geeft ons mogelijk een idee hoe een toekomstige iPhone van glas geproduceerd zou kunnen worden. Daarmee lijken concepten met een rondlopend scherm een stapje dichterbij te komen. Dezelfde technologie kan ook in grotere elektronische apparaten gebruikt worden zoals monitors en televisies.

Het patent met nummer 8,773,848 is al in 2013 ingediend, maar werd pas deze maandag aan Apple toegekend. Apple-designchef Jony Ive is een van de bedenkers die in patentomschrijving genoemd wordt. Ive bedacht ook de unibody-behuizing voor Mac-laptops die uit één blok aluminium worden gefreesd.

Glazen behuizing

Hoewel het in de omschrijving niet genoemd wordt, lijkt er in het productieproces een belangrijke rol weggelegd voor saffierglas, waarop Apple ook meerdere patenten heeft. Dit sterke en uiterst buigzame glas zal Apple naar verluidt in de iPhone 6 en ook in de iWatch gebruiken.

Wel beschrijft het patent tot in detail hoe de interne elektronica in het toestel geïntegreerd kunnen worden. Ook kan bijvoorbeeld de achterzijde van de behuizing van een kleurtint worden voorzien zodat de interne onderdelen niet te zien zijn. Apple benoemt ook verschillende methoden om het glas te polijsten en te versterken. Je wilt immers niet je vingers openhalen aan je telefoon.

Via AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 10:16
Categorie Apple
Onderwerpen apple, glas, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.