Normal maakt 3D-geprinte oordopjes via iPhone-app

Normal maakt 3D-geprinte oordopjes op maat, aan de hand van foto's die je met een iPhone-app maakt. Innovatief!

normal-headphones
Het Amerikaanse merk Normal heeft een innovatieve manier gevonden om oordopjes op maat te maken. Bestellen van een setje Normal-oordopjes kan alleen via een app, niet via een normale website. De app geeft je instructies om je hoofd vanuit verschillende hoeken te fotograferen, zodat de makers een duidelijk beeld krijgen van je oor. Je kiest daarna dekleur en een paar weken later krijg je een volledig op maat gemaakt setje oordopjes met je naam gegraveerd in het doosje. Helaas kun je momenteel alleen vanuit de VS bestellen, maar we vonden het zo’n bijzonder idee dat we er toch aandacht aan wilden besteden.

Het bedrijf combineert namelijk twee dingen die helemaal hot zijn: smartphone-apps en maatwerk dankzij 3D-printers. De oordopjes kosten $199 per stuk en zijn helemaal op jouw oor afgestemd. Als het proces eenmaal goed loopt, denkt de fabrikant binnen 48 uur te kunnen leveren. Volgens de makers hebben ze topkwaliteit componenten gebruikt voor de oordopjes zelf, zodat de muziek ook nog goed klinkt. Normal is opgericht door Nikki Kaufman, die ook medeoprichter van Quirky was, de start-up die allerlei leuke (smartphone-)accessoires maakt met hulp van gebruikers.

normal-earphones

Wil je perfect passende oordoppen, dan kun je ook kiezen voor in-ear oordopjes van een goed merk zoals Shure. Bij de meeste modellen krijg je 8 verschillende sleeves, die zich aanpassen aan je gehoorgang, zodat er altijd eentje past. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Etymotic biedt voor zo’n $100 ook de mogelijkheid om oordopjes op maat te maken.

Als je de hierboven genoemde Normal-oordopjes wilt hebben, zul je een Amerikaanse vriend moeten inschakelen, want die worden voorlopig alleen in de VS geleverd. Vertrouw je niet dat Normal op basis van een aantal foto’s precies kan bepalen hoe jouw oor anatomisch in elkaar steekt, dan maken ze gratis een nieuwe set oordoppen. Omwisselen regel je natuurlijk ook via de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2014, 17:00
Categorie Accessoires
Onderwerp oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.