‘Apple legt in iOS 8 ongewenste notificaties aan banden’

Apple heeft in iOS 8 beta 3 het versturen van ongewenste notificaties aan banden gelegd, blijkt uit tests van PocketGamer.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Ongewenste notificatiesApple doet in iOS 8 verschillende aanpassingen om ergernissen van gebruikers weg te nemen. Zo voorkomt Safari dat je ongewild naar de App Store wordt doorgestuurd en maakt Apple korte metten met apps die je batterij leegtrekken. PocketGamer ontdekte in iOS 8 beta 3 dat Apple ook iets gaat doen aan (vooral gratis) games die je ongewenst notificaties blijven sturen. In de derde beta van de nieuwe iOS-software zou dat niet meer mogelijk zijn, blijkt uit tests van de gamesite.

Met name onder de gratis spellen voor iPhone en iPad is het meer regel dan uitzondering om gebruikers lastig te vallen met allerlei notificaties. Bijvoorbeeld als je een spel een tijdje niet hebt gespeeld. In veel gevallen helpt het niet om meldingen via Instellingen > Berichtencentrum helemaal uit te schakelen. Apps en games kunnen sinds iOS 7 namelijk ook lokale notificaties sturen. Het lijkt erop dat Apple de rechten voor het versturen van lokale- en pushnotificaties in iOS 8 beta 3 gelijk heeft getrokken. Nee is dus nee; als je geen toestemming geeft voor notificaties ontvang je ze ook niet meer.

Ongewenste notificaties van games

PocketGamer testte de theorie met enkele games die erom bekend staan veel notificaties te sturen. Game of War, Order Up!! en Race the Stig. Zowel op iOS 7 en iOS 8 werden voor alledrie de games de notificaties volledig uitgeschakeld. Onder iOS 7 werden de instellingen gerespecteerd. Er werden geen meldingen of waarschuwingen getoond terwijl de iPhone in gebruik was, maar in het berichtencentrum en op het toegangsscherm verschenen ze wel. Onder iOS 8 daarentegen toonden de games geen enkele melding. Ook niet in het berichtencentrum of toegangsscherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 10:16
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, ios 8 beta, notificaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.