Reacties voor: Apple koopt voor 7,8 miljard dollar aan Samsung-onderdelen

Apple gaat voor bijna 8 miljard dollar aan onderdelen van Samsung kopen, bedoeld voor de iPhone en iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. de iPad en iPhone zit nu ook al vol met samsung onderdelen. eigenlijk is het een dure rebrand 😛

  2. Het past niet eens op mijn rekenmachine. ; )
    Stel; je propt voor 250 dollar aan onderdelen in een ‘apparaat’.
    Dan zou Apple in 2011 31,2 miljoen devices kunnen maken met een kostprijs van 250 dollar.
    En dat alleen van Samsung onderdelen.
    Dat is een beste aanbesteding.

  3. Ik dacht dat alles wat in een mac zat van apple was ???

  4. @troy: Nee hoor. Een groot gedeelte zit ook in een Windows computer.

  5. In Mac’s zitten toch ook Intel chipsets is normaal dat ze niet alles zelf ontwikkelen zou veel te duur zijn anders

  6. @Troy: Dan heb je dat al die tijd fout gedacht. Moet vast een teleurstelling voor je zijn. Grappig wel dat je denkt dat Apple alles zelf maakt haha.

  7. Apple ontwikkelt en bedenkt wel alles zelf, en gebruiken daarvoor vaak ‘off the shelf’ componenten. Soms besteld Apple wel ‘specials’ oftewel iets afwijkende producten.
    Apple betrekt bv processoren van intel, maar een aantal van deze processoren hebben bv een iets afwijkende cache tov de standaard chips die je in de winkel kunt kopen.

    Van Samsung betrekt Apple oa LCD schermen, flashgeheugen en voorheen ook de processor in de Iphone.
    Echter Apple ontwikkelt ook zelf processoren en logica, bepaalde controle chips op een moederbord van een mac zijn Apple’s eigen design en -recentelijk- de A4 is een ontwerp van Apple.

    Door deze strategische orders is Apple in de toekomst verzekerd van essentiële onderdelen voor hun producten.

    2cts

  8. Beetje een domper voor mij, als Apple liefhebber. Ik pretendeer altijd dat Apple beter is dan alle andere.
    Kunnen we dit niet “onder de pet houden”?

  9. Bij mijn weten worden Apple producten altijd door oem Geproduceerd dus door een bedrijf die produceerd in naam van opdrachtgever. Dit is zeker het geval voor de iPhone (foxcon) voor andere apparaten ook maar de fabrikanten ken ik niet van buiten. Apple houd nattuurlijk toezicht op de productie.
    Maar buiten de ontwikkeling van een product doen ze niet veel.

  10. Het enige verschil tussen een mac en een pc blijft de stabiliteit… hoewel ik de nadelen bij een mac lastiger vind dan bij een pc… Een mac komt uit een doos en that’s it, een peuter kan het, maar verder ga je niet want je kan niets aanpassen, ze maken pc’s die uitermate goed werken, maar na een paar jaar moet je sowieso een nieuwe kopen, terwijl je een pc nog vrij gemakkelijk kan upgraden voor 1/3 tot 1/4 van de prijs door er gewoon een nieuwe processor (misschien moederbord en wat meer geheugen) in te proppen en je kan weer voort voor een paar jaar…

    Mac is op zich een geweldig systeem, maar helemaal niet op mij afgesteld, als ik iets koop wil ik op mijn aankoop mogelijkheden hebben, bij pc heb je dit wel, maar bij mac zit je hier heel gelimiteerd…

  11. Samsung heeft de nieuwe generatie Galaxy-S telefoons en tabs al gepresenteerd terwijl Apple nog op onderdelen zit te wachten.

    Begint Apple achter te lopen?

  12. @obi: Bedankt voor de info. ben weer een stuk wijzer geworden. 🙂

  13. Origineel geplaatst door Troy
    Ik dacht dat alles wat in een mac zat van apple was ???

    Tuurlijk niet. Dat doet niemand.
    In een VW zitten klokken en meters van VDO, elektra van Bosch, koplampen van Hella en ga zo maar door 🙂

  14. uhhh, dit is toch heel normaal… douwe egberts en nes caffe halen toch ook gewoon hun koffie bonen van dezelfde boer in een of ander land in Afrika???

    playstation had toch ook in de ps2 een dvd speler zitten die ook in de xbox van microsoft was

  15. Origineel geplaatst door knakworst
    de iPad en iPhone zit nu ook al vol met samsung onderdelen. eigenlijk is het een dure rebrand

    Dat is het ook best wel, voornamelijk doordat alleen Apple OS op apple producten werkt staat hun positie zo sterk op de markt. Als iOS ook op andere telefoons kon en OS X op andere computers was Apple een heel ander soort bedrijf geweest en hadden de producten van apple een heel ander soort waarde gehad. Samsung en Apple bevinden zich daarom nu ook wel een in lekkere win-win situation. Zeker voor samsung.

  16. Ja, Samsung heeft het zo druk met het leveren van onderdelen dat de Galaxy Tab beschikt over een cpu van Nvidia (Tegra 2) ipv een cpu van Samsung zelf. (bron: Tweakers.net)

  17. @terrentiao: Je kunt niets aanpassen aan een Mac? Een normale mac (geen iOS device) is net zo aan te passen als een Windows machine hoor. Dat jij dat niet weet is niet erg maar knikker het niet in een topic alsof het waarheid is.

    @Acizane80: Foxcon produceerd niet die assembleert alleen.

  18. @terrentiao:

    Maar na drie jaar krijg je voor je MAC nog 50% van de aankoopwaarde terug bij verkoop terwijl je je ouwe PC op de schroot kunt gooien (óf upgraden natuurlijk).
    Ik denk dat je beter af bent met een nieuwe MAC als met een opgekalefaterde ouwe probleem PC.

  19. @Apple740: err, Samsung brengt nu, een jaar erna, een product dat (alweer) volgens hun mening de strijd met iPad aankan. Een jaar erna! Wie loopt er dan achter? Samsung loopt like always achteraan, en de Galaxytab 10.1 gaat waarschijnlijk wéér falen als de iPad 2 binnenkomt. Gaan ze maar lekker de strijd aan met de 1e generatie, lol : )

    Verder is het Samsung wel gegunt(sp?) na de flater van een 7″

  20. Wat apple doet is zelf ontwerpen, en kwa hardware gebruikt die producten van een ander zoals samsung. wat apple dan wel doet is dingen opnieuw ontwerpen en dit door geven aan bv samsung om het daar te laten maken.

    Dit is dus hoe apple zorgt dat alles wat apple bv in een imac stopt super en beter met elkaar werkt dan een zelf bouw pc met windows en daarom stabieler werkt in samen werking met OSX dan een windows bak.

  21. Wat lees ik weer een onzin hier; Apple is niets anders dan marketing. Neem nu als voorbeeld nu eens retina? Ze deon voorkomen alsof dit iets geheel uniek is en door niemand gemaakt wordt. Onzin natuurlijk, het is gewoon een naam. En over de stabiliteit van een Mac moet je wel zo eerlijk zijn om toe te geven dat het hier een gesloten os betreft welke trouwens prima op mijn Windows machine draait. (paar drivers aanpassen en hoppa) in dit geval is dut net zo veel moeite als het draaien van willekeurig welk os dan ook.
    Tenslotte dé restwaarde; wel eens geprobeerd wat je voor je iPhone terug krijgt?

  22. wat heeft stabiliteit met een gesloten OS te maken?

    En dat gesloten OS is gebaseerd op een open source BSD variant..

    En over die “PC Mac’s” dat is niet alleen maar ‘even wat drivers’ aanpassen’

    Mac OS X op een windows PC systeem installeren is op zich geen probleem, maar is wel beperkt tot specifieke PC hardware – niet alle PC hardware kan OS X ‘draaien’- en dan is het nog steeds
    mogelijk dat op ‘low-level’ de “PC mac” niet voor 100% hetzelfde is en werkt als een originele mac.
    Daarnaast zijn updates die Apple uitbrengt vaak niet ‘vanzelfsprekend’ voor een ‘PC mac’,
    deze moeten eerst getest worden, soms ook nog worden aangepast, en af en toe komt het voor dat het afgeraden wordt om een specifieke update te installeren. Allemaal tekenen dat een ‘PC mac’
    toch net niet hetzelfde is als een originele mac

    Ik zou zeggen als er iemand onzin verkoopt dan ben jij dat wel. En de restwaarde is ook nog vrij hoog.

    Prima om kritiej te hebben aleen niet van dat ongefundeerde gebral en zolang je niet met een mac gewerkt heb kun je er NIET inhoudelijk over oordelen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.