‘Apple koopt domeinnaam iCloud.com voor nieuwe online diensten’

Apple heeft de domeinnaam iCloud.com gekocht om nieuwe online diensten aan te bieden, zoals een muziekkluis en clouddiensten voor iOS. De huidige eigenaar heet nu CloudMe.

cloudme
Volgens de website GigaOm heeft Apple de domeinnaam iCloud.com gekocht. De vorige eigenaar Xcerion is aanbieder van online opslagdiensten en heeft de naam inmiddels gewijzigd naar CloudMe, zoals hierboven te zien is. Er zou rond de 4,5 miljoen dollar voor de domeinnaam zijn betaald.

Dat enorme bedrag wijst erop dat Apple serieuze plannen heeft met de naam. iCloud is een mogelijk nieuwe naam voor Apple’s aanstaande online opslagdienst, waarbij je muziek, foto’s en video’s in the cloud kunt opslaan. Mogelijk is er ook een koppeling met MobileMe of gaat iCloud een vervanger worden van de al bestaande online opslagdienst iDisk. Apple is gestopt met de verkoop van MobileMe-pakketten in de winkel.

Als er groot nieuws vanuit Apple aangekondigd wordt, is WWDC het meest voor de hand liggende tijdstip. Apple zal tussen 6 en 10 juni op WWDC de toekomst van iOS onthullen, zoals we eerder schreven. Mogelijk functies zijn een muziekkluis en online functies voor iOS-gebruikers.

Momenteel is op iCloud.com nog de website van Xcerion te vinden, al is de naam iCloud zoals gezegd wel gewijzigd in CloudMe.

Meer info: GigaOM

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2011, 9:21
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen apple, mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.