Meer verzekeringsclaims na introductie van nieuwe iPhone

De witte iPhone zal waarschijnlijk leiden tot meer verzekeringsclaims. Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek ziet een piek in het aantal elektronica-claims na de introductie van een nieuwe iPhone.

iphone 4 zwart witMorgen gaat de witte iPhone 4 in de verkoop. De introductie van zo’n nieuwe smartphone blijkt strop voor verzekeraars. Veel mensen melden namelijk ‘opeens’ een kapotte of zoekgeraakte smartphone, zo heeft het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) vastgesteld. De verzekeraars vermoeden daarom een oorzakelijk verband. “Wie de nieuwste versie wil, zou kunnen denken: ik meld een defect, verlies of beschadiging, in de hoop zo de financiering van de nieuwe smartphone of iPad te regelen”, zegt de organisatie. Het aantal inboedelclaims ligt normaal tussen de 15.000 en 20.000 per jaar.

Maar bij de introductie van de iPhone 4 in juni vorig jaar kwamen er 35.000 meldingen binnen. Het aantal meldingen van kapotte huiselektronica steeg van 40 à 60 naar 120 à 160 toen de iPhone 4 op de markt kwam. Het gaat daarbij waarschijnlijk niet alleen om meldingen van kapotte iPhones, maar ook om andere telefoons die mensen aan de kant willen zetten voor het nieuwste iPhone-model. Bij de lancering van de Samsung Galaxy S was er ook een piek te zien, maar die was minder hoog.

Via: Assurantie Magazine
Tipgever: Maarten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2011, 21:26
Categorie Achtergrond
Onderwerpen smartphone, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.