Reacties voor: Apple komt in actie tegen iTunes Gift Card-fraude

Apple blijkt begonnen met het bestraffen van mensen die frauduleuze iTunes Gift Cards gebruiken. Bij sommige mensen is al het iTunes Store-account permanent geblokkeerd omdat ze dergelijke Gift Cards gebruikten.

Reacties: 35 reacties

  1. en terecht. het blijft diefstal.

  2. Ach of het nou zo of via een andere weg gaat ilegaale muziek zal er altijd te krijgen zijn .

  3. goed dat ze dit bestraffen! wat ik minder netjes vind is dat je ook geen toegang meer heb tot je aankopen. eerder gedane aankopen zijn namelijk eigendom.

    tuurlijk is het moeilijk te controleren of een aankoop gedaan is met een legale of een illegale kaart, helemaal mee eens. maar stel ik krijg een kaart van iemand voor m’n verjaardag en vervolgens kan ik niet meer bij m’n aankopen… dat is gelijk het grootste nadeel van dingen kopen via iTunes: als je naar een andere computer gaat, doordat je computer kapot gaat of je moet ‘m opnieuw installeren, dan ben je gelijk alles kwijt.

  4. Origineel geplaatst door randriese
    dat is gelijk het grootste nadeel van dingen kopen via iTunes: als je naar een andere computer gaat, doordat je computer kapot gaat of je moet ‘m opnieuw installeren, dan ben je gelijk alles kwijt.

    Je mag de aangekochte content op maximaal 5 computers gebruiken. Ben je daar doorheen dan kan je die counter resetten en moet je de computers die je nog wel gebruikt opnieuw aanmelden.

  5. dat is gelijk het grootste nadeel van dingen kopen via iTunes: als je naar een andere computer gaat, doordat je computer kapot gaat of je moet ‘m opnieuw installeren, dan ben je gelijk alles kwijt.

    wat een onzin. Gewoon overzetten (kan zelfs makkelijk via iTunes, maar makkelijker is gewoon de map overzetten) en dan even opnieuw machtigen. Als je wilt kun je de machtiging voor de oude computer dan meteen even intrekken, klaar is kees. Het is juist redelijk makkelijk gemaakt. Alleen jammer dat je niet opnieuw kunt downloaden, maar dat zou misschien teveel netwerkverkeer opleveren.

    Randriese, ik snap echt niet dat je van die onzin verkondigt. Voor je het weet nemen mensen deze foute gedachte over en krijgt de iTunes Store onterecht een slechtere naam.

  6. Helemaal goed! Dat krijg je er ook van…..

  7. rechtvaardigheid.

  8. gedownloade itunes muziek is ook best nice en ordelijk,
    ik haat al die door elkaar gehuselde torrents ofzo met al die virusen

  9. Ik had zelf $50 aan gratis credit. Was wel veel werk om eraan te komen, maar ik heb het verder niet gekocht. Die 50 kreeg ik gratis omdat ik het eerst niet geloofde. Tot nu toe werkt alles nog 😛

  10. Ik ben benieuwd hoe ze kunnen controleren welke cards nu legaal waren en welke niet.

  11. Volkomen terecht. Gelukkig doen ze niks tegen handelaren van US iTunes Gift Cards die ze met een kleine premium verkopen. Zelf koop ik regelmatig een $15 of $25 iTunes Gift Card code via eBay van een Amerikaanse verkoper die daar een paar dollar aan overhoudt (door de koers is het voor NL’ers nog steeds voordeliger om in de US Store te kopen).

    Maar goed, daar wint ook iedereen bij. Europeanen die films huren betekent ook omzet.

  12. Ik heb ook een keer zo’n Gift Card gekocht, toen was nog niet publiekelijk bekend dat hier een criminele groep achter zat.
    Nadat ik het op het forum van tweakers heb gevraagd heb ik de Apple store gebeld om te vragen wat hierover bekend was. Men wist niks bijzonders te melden, dus heb de kaart gekocht. De kaart werkte prima, dus nam aan dat het wel prima was.

    Ik zou het toch lullig vinden als nu achteraf m’n account geblokkeerd wordt :p. Echt veel heb ik niet gekocht btw, US$50 ofzo.

  13. Heb er geen medelijden mee !

    Apple go go go 😀

  14. Helemaal terecht!

  15. Ik heb zelf ook regelmatig deze kaartjes gekocht, niet persè om Apple op te lichten maar puur voor de films & muziekvideos. Het is vaak goed gegaan alleen is 1 x mijn account geblokkeerd. Als je dan even naar Apple e-mail wordt je account gelijk gedeblokkeerd en krijg je een excuses/waarschuwingsmail dat je voortaan iTunescards moet kopen bij “legale” verkooppunten. Ze kunnen er volgensmij vrij weinig tegen doen omdat niet bewezen kan worden hoe je aan het kaartje bent gekomen en of je wist of de kaart “fake” is. Ik vind eigenlijk dat ze het makkelijker moeten maken om US cards legaal te krijgen, maarja dan gaat de NL store failliet! -Tom

  16. Jailbreak is ook ilegaal ook allemaal af sluiten

  17. Origineel geplaatst door Tom
    Ik heb zelf ook regelmatig deze kaartjes gekocht, niet persè om Apple op te lichten maar puur voor de films & muziekvideos. Het is vaak goed gegaan alleen is 1 x mijn account geblokkeerd. Als je dan even naar Apple e-mail wordt je account gelijk gedeblokkeerd en krijg je een excuses/waarschuwingsmail dat je voortaan iTunescards moet kopen bij “legale” verkooppunten. Ze kunnen er volgensmij vrij weinig tegen doen omdat niet bewezen kan worden hoe je aan het kaartje bent gekomen en of je wist of de kaart “fake” is. Ik vind eigenlijk dat ze het makkelijker moeten maken om US cards legaal te krijgen, [b]maarja dan gaat de NL store failliet![/b] -Tom

    Vast…. Als het makkelijker word gaat iedereen daar kopen, alsof 90% van de “gewone” iphone gebruikers (welke er dus mee bellen , smsen en van Jailbreak enz geen kaas hebben gegeten) dat dan alleen daar gaat doen.

    Bullocks

  18. Origineel geplaatst door Normalis666
    Jailbreak is ook ilegaal ook allemaal af sluiten

    Ja vind ik ook

  19. @Normalis666: FAIL

  20. Origineel geplaatst door Normalis666
    Jailbreak is ook ilegaal ook allemaal af sluiten

    Niet in ons kikkerlandje ;).

  21. Mijn account hebben ze terug geactiveerd hoor.
    Paar mailtjes hier en daar.
    Mijn krediet is wel herleid naar 0$, maar dat maakt me niet uit, er stond nog maar een 4$ op of zo..

  22. @ Normalis666
    @ Hwin

    jailbreaken mag gewoon, want je iphone is van JEZELF en niet van Apple

  23. Heb hier toch wel vragen bij, ik koop soms een kaart op Ebay, volle pot. Maar niet met de bedoeling dat deze illegaal zijn maar gewoon omdat ik op de Amerikaanse store wil.
    Internet dient niet om geblokkeerd te zijn per land.
    Moesten ze ons de films/serie’s aanbieden zou ik tenminste geen kaarten op ebay moeten kopen waarvan ik de oorsprong niet ken!

  24. Oh dan ga ik mijn $26,29 die ik nog over heb ook maar even binnen een keer opmaken, voordat ze het terug jatten

  25. Mijn USaccount is ook geblokt geweest en ik kocht de credits online via een website 🙂
    Een tip aan iedereen, maak uw credits op 😉 of laat in elk geval geen groot bedrag altijd staan.

    Verder na een mailtje geven ze je account zonder moeite terug vrij, enkel je credits ben je kwijt.

    Good luck 😉

  26. argg *** chinezen waarom altijd zij met dat soort dingen … hebben die lui niks beters te doen dan thuis 8er hun nagemaatke macbook zitten en beetje proberen alles te flessen.

    oiii morgen iphone!

  27. Apple heeft gelijk…

  28. Apple zou beter hun systeem beter maken dat fraudcodes niet aanvaard worden in het systeem, nu verliezen veel onschuldige mensen hun geld. Ja ze zijn fout want ze zitten om de Amerikaanse site, maar das niet genoeg om al het geld te wissen.
    Ook zullen er wel brave Amerikaanse burgers zijn die niet beter weten dan iets te besparen op ebay en daarna hun geld verliezen.
    Apple zou beter iets aan hun systeem doen en als dat niet kan moeten ze de mensen die zonder schuld wat verliezen toch minstens gedeeltelijk vergoeden.
    Het zijn de mensen die de codes namaken die in de fout zijn alsook apple die hun systeem niet waterdicht hebben gemaakt, de kleine mens hun credits afpakken is altijd de makkelijke oplossing als recuperatie natuurlijk en het erge is dat veel mensen dat dan nog allemaal aanvaarden ook alsof dit allemaal normaal is 🙂
    Lang leve the big company’s and their power !

    Mijn persoonlijk verlies maakt niet zoveel uit omdat ik het risico op voorhand wist, maar voor de mensen die zich van geen kwaad bewust zijn vind ik het erg dat de maatschappij die mensen weer afzuipt.
    Maar ik denk dat die mensen dat ondertussen al wel zullen gewoon zijn zeker 🙂

  29. @Glenn: Als de giftcards zijn gekocht met gestolen creditcards is het voor Apple moeilijk om die specifieke codes te achterhalen. En voor wat betreft het niet beter weten: als jij voor $10 een giftcard van $200 kan kopen kan je toch wel aanvoelen dat er iets niet klopt…. Beetje zelf nadenken mag wel in de maatschappij hoor!

  30. @ Marty: Nooit gedacht dat er mensen ook diezelfde itunes kaarten verkopen voor 180$ om mensen te doen geloven dat het originele zijn 😉
    Ik durf er voor te wedden dat er zo een mensen zijn en heeft apple dan het recht om deze af te sluiten, das mij nog maar de vraag sinds deze mensen zich van geen kwaad bewust zijn…

  31. Origineel geplaatst door jurjen
    dat is gelijk het grootste nadeel van dingen kopen via iTunes: als je naar een andere computer gaat, doordat je computer kapot gaat of je moet ‘m opnieuw installeren, dan ben je gelijk alles kwijt.wat een onzin. Gewoon overzetten (kan zelfs makkelijk via iTunes, maar makkelijker is gewoon de map overzetten) en dan even opnieuw machtigen. Als je wilt kun je de machtiging voor de oude computer dan meteen even intrekken, klaar is kees. Het is juist redelijk makkelijk gemaakt. Alleen jammer dat je niet opnieuw kunt downloaden, maar dat zou misschien teveel netwerkverkeer opleveren.Randriese, ik snap echt niet dat je van die onzin verkondigt. Voor je het weet nemen mensen deze foute gedachte over en krijgt de iTunes Store onterecht een slechtere naam.

    even tussendoor ik heb per ongeluk 4 machtiginen nutteloos verbruikt van mijzelf(reinstal van windows geen machtigingen ingetrokken), hoe trek ik deze in / reset ik ze ?

  32. @okkies2: Ik meen dat als je er 5 gebruikt hebt je de teller weer op 0 kan zetten in je account instellingen in iTunes (klik op je emailadres rechtsbovenin als je in de store zit)

  33. Voor wie legaal een voordeeltje wil halen: Deze week bij Dixons een cadeaubon van 10,= bij de aanschaf van 2 iTunes bonnen van 15,= Vandaag gedaan en mijn cadeaubonnen meteen omgezet in meer iTunes bonnen (en weer cadeaubonnen gekregen). Zo werd Navigon wel erg aantrekkelijk.

  34. @karin:
    bestaat niet zeker in belgië, een Dixons? of ken ik dat gewoon niet? :p

  35. Dixons heeft in 2008 zijn Belgische vestigingen gesloten. Helaas!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.