Lokale push notificaties gebruiken op de iPhone (jailbreak)

Met een MobileSubstrate-extensie blijkt het mogelijk dezelfde push-notificaties naar je iPhone te sturen, als Apple ook gebruikt. Je kunt deze functie inbouwen in bestaande iPhone-applicaties.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

push notificationsVoor push notificaties heb je een applicatie nodig die Apple’s push notificatiedienst ondersteunt. Je hebt er ook een server voor nodig, die de push-berichten naar de gebruikers stuurt. Maar het blijkt dat je jezelf ook pushberichten kunt sturen, mits je over een iPhone met jailbreak beschikt. Een zekere KennyTM heeft een Mobile Substrate-extensie gemaakt, die push notificaties kan imiteren.

Het bijzondere van jailbreak-applicaties is, dat ze op de achtergrond kunnen draaien en dus ook echte achtergrondprocessen kunnen uitvoeren. Op zich zijn notificaties voor nieuwe chatberichten of nieuwsberichten dus al mogelijk, maar wil je toch een notificatie in dezelfde stijl als Apple ze levert, dan komt dat nu binnen handbereik. De Mobile Substrate-extensie heet FakePushNotification en is te installeren via Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries.

Daarna kun je ze op de volgende manier in applicaties gebruiken:

FakePushNotification com.yourcompany.pushEnabledApp –
aps={
alert={
body = “Hello world!”;
action-loc-key = “Welcome!”;
};
};

Je kunt FakePuhsNotifications downloaden, maar hou er rekening mee dat het nog maar een testversie is, die bugs kan bevatten.

Meer informatie: Networkpx Project Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:30
Categorie Jailbreak
Onderwerpen notificaties, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.