Reacties voor: Apple keert aandeelhouders dividend uit

Apple keert aandeelhouders in het vierde kwartaal van het fiscale jaar een dividend uit van $2,65. Ook zullen er in de komende drie jaar aandelen worden teruggekocht om de aandeelprijs hoog te houden.
Lees het complete artikel → Apple keert aandeelhouders dividend uit
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 14 reacties

  1. Jammer, had gehoopt op iets spannenders.

  2. Apple ging vooraf aan dit bericht behoorlijk omhoog in de pre-market, na de bekendmaking ging het weer als een raket naar beneden, veel aandeelhouders hebben denk ik toch gehoopt dat het volledige bedrag werd uitgekeerd.

  3. Die dividend is lekker maar niets vergeleken met de gemaakte winst!!

  4. Origineel geplaatst door Edwin
    veel aandeelhouders hebben denk ik toch gehoopt dat het volledige bedrag werd uitgekeerd.

    Da’s behoorlijk naïef dan!

  5. Vraag ik me toch af of Tim Cook ook divident zal krijgen over zijn 1 miljoen aandelen (die hij pas in 2016 en 2021 daadwerkelijk ontvangt)

    Ik gok dat het antwoord nee is, maar toch

  6. Origineel geplaatst door Sirtalis
    2,65 dollar per aandeel betalen.

    Als je in 1997 de aandelen had gekocht, dan is het het volledige bedrag :p

  7. Origineel geplaatst door Edwin
    Apple ging vooraf aan dit bericht behoorlijk omhoog in de pre-market, na de bekendmaking ging het weer als een raket naar beneden, veel aandeelhouders hebben denk ik toch gehoopt dat het volledige bedrag werd uitgekeerd.

    Dividend in de vorm van geld uitkeren zorgt ervoor dat het eigen vermogen omlaag gaat. Het bedrijf betaalt de dividend immers van de winst. Er stroomt dus geld uit het bedrijf. Normaal gesproken is de waarde van een aandeel deels gebaseerd op de waarde van het bedrijf. Vandaar dat er bij een dividend uitkering vrijwel altijd het aandeelwaarde omlaag gaat.

    Daarentegen stijgt de waarde van een aandeel als een bedrijf z’n eigen aandelen koopt. De waarde van het aandeel maal het aantal uitstaande aandelen is de waarde van het bedrijf. Maar als het aantal uitstaande aandelen minder wordt en de bedrijfswaarde gelijk blijft, moet de waarde van het aandeel stijgen. Dus toch maar ff aandelen appeltje inslaan voor september. Alhoewel… nu het nieuws bekend is hoort het al in de waarde te zitten…

  8. Hopelijk blijft dat aandeel flink doorgroeien voor de aandeelhouders. 0,5% dividendrendement…

  9. Snap niet waarom je je eigen bankrekening kleiner gaat maken door zo iets? Maja daarom doe ik ook niet beleggen…

  10. Geld moet renderen anders wordt het minder waard (inflatie) en door het cash te hebben liggen kun je het feitelijk zien als een belegging in de dollar. Met de huidige ontwikkelingen (staatsschuld) kun je je afvragen of dat een verstandige belegging is! Aandeelhouders hebben het dan liever cash uitgekeerd. En het is in principe geld van de aandeelhouders.

  11. @Stijnh: Dat komt omdat het geld van alle aandeelhouders is. “Je eigen bankrekening” is dus eigenlijk “Onze bankrekening”. Al dat cash staat stof te vergaren, het rendeert niet. Daar heeft geen enkele aandeelhouder iets aan.

    We hebben dan 3 opties.

    a) investeren (Daar houden we 50mil voor over)
    b) winstuitkering (Dividend)
    c) aandelen terugkopen

  12. @Erik: Daar zie je iets over het hoofd. Dat geld vergaart zeker geen stof. Het is belegd in allemaal andere zaken en dat zal Apple zeker geen windeieren leggen 😉

  13. @Bubbly: Uuh nee.. Het is niet belegd in “andere zaken”. Hier zeggen het zelf:

    “Tim Cook, Apple’s CEO, and Peter Oppenheimer, Apple’s CFO, will host a conference call to announce the outcome of the Company’s discussions concerning its cash balance. Apple® will not be providing an update on the current quarter nor will any topics be discussed other than cash.”

    Overigens nog een aanvulling op mijn vorige antwoord. Gezien de extreem positieve cashflow van Apple (16 miljard winst in het vorige kwartaal) zal de bankrekening waarschijnlijk alleen maar groeien ondanks dat ze ~15 miljard per jaar aan dit programma besteden.

  14. Ze weten niet wat ze met hun geld moeten doen? Geef maar aan mij hoor;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.