Apple keert aandeelhouders dividend uit

Apple keert aandeelhouders in het vierde kwartaal van het fiscale jaar een dividend uit van $2,65. Ook zullen er in de komende drie jaar aandelen worden teruggekocht om de aandeelprijs hoog te houden.

AppleApple liet vandaag in een persbericht weten aandeelhouders dividend uit te gaan keren. Ergens in het vierde kwartaal van het fiscale jaar, na 1 juli, zal Apple aandeelhouders 2,65 dollar per aandeel betalen. Vanaf september 2012 zal Apple in totaal 10 miljard dollar aan aandelen terugkopen. De totaalplannen zullen in totaal 45 miljard dollar bedragen.


Het terugkopen van aandelen zal over een periode van drie jaar gebeuren. Op deze manier hoopt Apple de aandeelprijs hoog te houden.

Het uitkeren van dividend aan aandeelhouders zorgt ervoor dat Apple’s kapitaaal niet langer onbesteed blijft. Eerder stelde Tim Cook nog dat Apple veel meer geld in handen heeft, dan eigenlijk nodig is om het bedrijf draaiende te houden. Volgens Cook heeft Apple zijn geld desalniettemin gebruikt voor goede investeringen:

We have used some of our cash to make great investments in our business through increased research and development, acquisitions, new retail store openings, strategic prepayments and capital expenditures in our supply chain, and building out our infrastructure. You’ll see more of all of these in the future.

Hoewel Apple een flink bedrag besteedt aan dividend en het terugkopen van aandelen, houdt het bedrijf meer dan de helft van zijn kapitaal over. Dit zou volgens Cook genoeg zijn voor mogelijke investeringen in de toekomst.

De nieuwe iPad zou volgens Cook ook een “recordweekend” hebben gehad. Wat dat precies inhoudt zei hij echter niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 maart 2012 om 14:42
Onderwerp
Categorie
Apple
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.