Recordaantal iPad-verkopen op eerste verkoopdag bij AT&T

Amerikaanse telecomprovider AT&T heeft laten vrijdag meer iPads te hebben verkocht en geactiveerd dan ooit tevoren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

New iPadDe Amerikaanse telecomprovider AT&T meldt op Twitter dat zij vrijdag 16 maart een recordaantal iPad-verkopen en -activaties hebben behaald. AT&T verkoopt sinds 16 maart de 4G-versie van de nieuwe iPad in combinatie met een databundel. De mijlpaal laat zien dat de verkopen van de derde generatie iPad op vrijdag bij in ieder geval één verkooppunt de records hebben verbroken.


Nieuwe iPads en iPhones zijn vaak na een eerste paar dagen uitverkocht, maar op het moment van schrijven melden veel verkooppunten dat de derde generatie iPad gewoon nog verkrijgbaar is. Dit zou twee dingen kunnen betekenen: de nieuwe iPad zou minder goed hebben verkocht dan eerdere modellen, of Apple heeft zich ditmaal beter voorbereid door meer iPads te fabriceren. Gezien AT&T’s mijlpaal lijkt dat laatste waarschijnlijk.

Eerder vandaag liet Tim Cook nog vallen dat de nieuwe iPad een “recordweekend” heeft gescoord. Waar dit precies op slaat liet Cook echter niet weten. Het zou kunnen betekenen dat er afgelopen weekend meer iPads zijn verkocht dan dat Apple ooit in een eerste weekend verkocht, maar dit is puur speculatief.

De derde generatie iPad is vanaf 16 maart te koop in een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. Vanaf 23 maart kun je de nieuwe iPad ook in Nederland kopen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:22
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.