Reacties voor: Apple Kaarten-app stuurt reizigers naar Den Bosch Flevoland in

Apple's Kaarten-app stuurt mensen die naar Den Bosch willen door naar Luttelgeest in de Noordoostpolder. Ook andere plaatsnamen blijken opeens in Flevoland te liggen. Het blijkt een bug in Apple Maps.

Reacties: 27 reacties

  1. En daarom gebruiken veel iphonebezitters Google Maps. Toch is dat niet het enige alternatief. HERE Maps is ook goed.

  2. Probeer Den Bosch maar eens te kiezen in de weer-app van Apple. Ook daar klopt helemaal niets van. Je krijgt het weer te zien van “heel Nederland”.
    Deze bug heb ik twee jaar geleden al gemeld, maar Apple doet er (nog) niets mee.

  3. Is geen bug. Dit begrip heet ‘Hekking’ (niet te verwarren met Hacking, maar genoemd naar Tjolk Hekking). De 35+ lezers weten waar ik het over heb. Voor de anderen is er google.

  4. Origineel geplaatst door Flieps
    Is geen bug. Dit begrip heet ‘Hekking’ (niet te verwarren met Hacking). De 35+ lezers weten waar ik het over heb. Voor de anderen is er google.

    Juinen?

  5. @Klara: En daarom janken we niet als Apple Maps een keer niet helemaal correct is.

    Ik heb totaal geen problemen met Apple Maps. Klopt in mijn geval eigenlijk altijd. Sterker nog, sommige maps zijn recenter dan bij Google Maps.

  6. Ik gebruik “kaarten” uiteindelijk nooit omdat hij allerlei rare routes neemt. Dat begint al bij vertrek van m’n eigen huis. En inderdaad, Google maps werkt gewoon goed.

  7. Heb ook rare ervaringen, als je iets zoekt kan het zomaar gebeuren dat de plaats die je zoekt aan de andere kant van de wereld ligt.
    Gebruik Kaarten dus ook niet, Google maps en Tomtom routeplanner zijn m.i. stukken beter en betrouwbaarder.
    Apple Kaarten app heeft echt het nakijken, maar dat weten we toch al heel lang!

  8. @iCulture: Die zoekopdracht naar Nederland is logisch. Als je uitzoomt in Apple Maps zie je op de kaart van Europa de letters ‘Nederland’ inderdaad in de NO polder staan. Dus Apple verwijst je naar die locatie. Ter vergelijk: Zoek naar Frankrijk en je belandt in een weiland in de buurt van Les Vergers. Spanje: Een heuveltop in de buurt van Cantalojas. Verenigde staten? Ergens op de grens van Nebraska en Kansas.

    Volgens Google ligt Nederland op Vliegbases Soesterberg.

  9. Feedback (blijven) geven. Net gedaan via het Apple public beta programma.

  10. ik gebruikt liever google map dan apple map. Google heeft betere kwaliteit en locatie/BV updates.

  11. Ik vind Kaarten over het algemeen wel goed werken. Zeker in combinatie met Siri.
    “Navigeer naar de Gamma” en hij pakt netjes de dichtstbijzijnde Gamma.
    Zelfde met “Ik moet tanken” bijvoorbeeld. Ik hoef alleen nooit naar Den Bosch.. dus daar geen last van.

  12. Het verbaast me niks dat Apple niet weet waar Nederland ligt. We zitten niet voor niks jarenlang te wachten tot dingen hier eindelijk ook geregeld zijn. Maar dat Luttelgeest grote aantrekkingskracht heeft op een bepaald soort mensen, dat wist ik wel. de Burgemeester wilde laatst niet voor niets de mensen daar weg houden :):)
    Tenslotte: het is lang niet het enige dat nog mankeert aan Apple Maps. Vaak wordt ook te laat of onduidelijk aangegeven wanneer je naar rechts moet afslaan. Een snelweg wordt de ene keer als E19 aangegeven en een minuut later als A4 (dat is dezelfde weg, maar we gebruiken in NL de A nummers meestal. Ook worden namen van wegen gebruikt, waar je ze toch nergens kunt checken, dus onnodig.

  13. Heb er nooit last van gehad ook al zou je hetzelfde verwachten bij ‘s-Gravenhage’. Daar gaat het gewoon goed. Net als Brian vind ik Apple Maps over het algemeen prima werken. Zelf gebruik ik het vaak om te kijken welke wegen het drukst zijn. Als ik Google Maps bekijk dan is het overal druk. Kom ik daar dan blijkt het best mee te vallen. Apple Maps doet het daar dan net wat beter. Ook de actualiteit is op zich prima dus ik zie volstrekt geen reden om iets anders te gebruiken.

  14. Net gewoon even feedback gegeven via de i in het rondje rechts onderin bij Apple maps en “report an issue” dat werkt beter dan klagen en niets doen 🙂

  15. @Tom: Nog een voorbeeld waarom Apple Maps zo slecht is:

    V&D Arnhem bestaand nog en ook nog open ….
    ook met AH to Go centrum (al lang gesloten).

    Bij Google map is het al gefixed 🙂

  16. Euh adres, postcode erbij zetten, geeft dat geen gewenste resultaten?

  17. Gebruik waze. Echt geweldig, actueel, politiecontroles en files. Routes worden aangepast bij drukte. En ja, ik weet dat het overgenomen is door Facebook.

  18. Type: “Den bosch, Nederland” zonder aanhalingstekens en het werkt wel!

    Origineel geplaatst door ice
    Nog een voorbeeld waarom Apple Maps zo slecht is:

    V&D Arnhem bestaand nog en ook nog open ….
    ook met AH to Go centrum (al lang gesloten).

    Bij Google map is het al gefixed 🙂

    Die informatie komt van Yelp, meld dit bij Yelp en het is binnen een week weg!

  19. ‘s Gravenmoer doet het wel.

  20. Bij mij gebeurt dit niet hoor…. Den Bosch (mijn eigen stadje) ligt volgens Apple maps gewoon wat het hoort te liggen!

  21. Ik gebruik Waze. Hele toffe navigatie app

  22. Gôh, mensen compleet de verkeerde kant opsturen, was dat niet ook al wat gebeurde toen Apple Maps nog maar net was geïntroduceerd? En was toen niet de ‘oplossing’ om de (formeel) verantwoordelijke manager de laan uit te sturen?

    Misschien moeten ze dat maar weer doen nu, de boel een beetje opschudden kan sowieso weinig kwaad bij het huidige Apple 😉
    Of natuurlijk de lering eruit trekken dat de toenmalige zondebok kennelijk niet de (echte) schuldige was, en de beste man terugvragen. Met wèlgemeende excuses natuurlijk 😁

    Ben alleen bang dat een handjevol Nederlandse plaatsen beginnend met ‘s daarvoor nèt niet genoeg indruk gaat maken in Cupertino 🤔

  23. Ik snap het niet, totaal geen problemen met bijvoorbeeld ‘s-Gravenhage of ‘s-Hertochenbosch. Maps geeft de plaatsen keurig aan. Ook een route daar naar toe geeft geen problemen.

  24. Origineel geplaatst door Ed
    Gebruik waze. Echt geweldig, actueel, politiecontroles en files. Routes worden aangepast bij drukte. En ja, ik weet dat het overgenomen is door Facebook.

    Door Google..heel goed 😉

  25. Blijft toch zot dat een navigatie-app dit soort stompzinnige bugs heeft die niet opgelost worden? Wat maakt het uit dat Nederland klein is in alle opzichten voor die lui, zeker als afzetmarkt? Je schaamt je toch je ogen uit je kop als management van zo’n prestigieus bedrijf? Zou ik wel doen in elk geval (en inderdaad, daarom ben ik niet manager van een prestigieus bedrijf, sterker nog, helemaal geen manager).

  26. Origineel geplaatst door wdg
    Die informatie komt van Yelp, meld dit bij Yelp en het is binnen een week weg!

    Maar waarom moet ik dit als gebruiker melden bij Yelp? Ze kunnen daar toch ook Googlen of niet soms?

  27. Ik heb nog nooit een app gezien zonder bugs en vind de kaarten App super fijn werken. Als je gewoon naar een adres of een parkeerplaats in het centrum navigeert is er niks aan de hand. Dit werkt het makkelijkste met Siri :-).
    Ik ben een beetje klaar met Google vs mijn privacy.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.