Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple Kaarten-app stuurt reizigers naar Den Bosch Flevoland in

Apple's Kaarten-app stuurt mensen die naar Den Bosch willen door naar Luttelgeest in de Noordoostpolder. Ook andere plaatsnamen blijken opeens in Flevoland te liggen. Het blijkt een bug in Apple Maps.

Wat Apple betreft ligt Den Bosch in de Noordoostpolder. Heel Nederland blijkt zelfs in Flevoland te liggen, als we de Kaarten-app van Apple mogen geloven. Het werd ontdekt door het Brabants Dagblad. Een ritje van Tilburg naar Den Bosch zou opeens 2 uur gaan duren.


Apple Maps in Luttelgeest

Bug in Apple Maps

Het blijkt te gaan om een bug in Apple Maps. Als mensen Den Bosch intikken en daarna kiezen voor de door Apple aangedragen suggestie ‘s-Hertogenbosch, dan stuurt Apple Maps je naar een locatie in de Flevopolder. Het gebeurt ook bij andere plaatsnamen die met een apostrof beginnen, zoals ‘s-Gravenzande.

Apple Maps kaart NederlandBlijkbaar denkt Apple dat een stukje land vlak onder Luttelgeest in de Noordoostpolder het epicentrum van Nederland is, want als je ‘Nederland’ intikt kom je ook in Luttelgeest terecht. Nou blijkt er wel een dorpje Nederland vlakbij in de buurt te zijn, maar dat ligt in Overijssel:

Dorpje Nederland in Overijssel

Verveel je je, dan kun je met de lijst van plaatsnamen checken of ook ‘s Grevelduin-Capelle, ‘s-Graveland, ‘s-Gravenmoer, ‘s-Heer Hendrikskinderen, ‘t Buurtje, ‘t Harde en allerlei andere dorpen en steden hetzelfde euvel vertonen.

Bij Den Bosch is het probleem blijkbaar dat bij de suggestie van Apple Maps (‘s-Hertogenbosch, Nederland) de plaatsnaam verkeerd is ingesteld. Zo doe je het na:

  1. Open de Apple Kaarten-app.
  2. Voer als zoekterm in: Den Bosch.
  3. Tik op de twee suggesties ‘s-Hertogenbosch of ‘s-Hertogenbosch, Nederland.
  4. Voilà, je staat in Flevoland.

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.