Reacties voor: Apple Kaarten krijgt functie voor melden flitsers en meer

iOS 14.5 brengt een nieuwe functie naar Apple Kaarten. Gebruikers zien de mogelijkheid om ongelukken, flitsers en meer te melden. Het lijkt nog niet snel naar Nederland te komen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Met aan het einde van dit artikel de domper: niet snel naar Nederland en België. Dit is helaas met veel Apple functies het geval. Ik betaal net zoveel als iemand uit Amerika, maar krijg pak minder features. Noem mij een zeur, maar met dit soort artikelkoppen word ik blij gemaakt met een dooie mus.

  2. Het hazard symbool stond gistermorgen ook in mijn CarPlay scherm. Was glad en file vorming. Hetgeen daarvoor waarschijnlijk de reden was.

    Maar zelf toevoegen is nog niet mogelijk. Net als er nog geen flitspalen/stoplichten te zien zijn..

  3. Nee Apple is zo traag met alles, dat wordt nooit zo compleet en goed als FM.

  4. Te laat denk ik. Misschien in de USA nog niet, daar worden volgens mij best veel apps van Apple zelf gebruikt. Hier in Europa zie je toch dat door latere implementatie mensen al voor goedwerkende alternatieven hebben gekozen.

    Voor dit soort functionaliteit heb je ook een grote groep gebruikers nodig om de informatie betrouwbaar te laten zijn. De fervente hardrijders zullen hierdoor toch bij Waze of Flitsmeister blijven vermoed ik.

  5. Dit zou echt geweldig zijn! Ik ben vanaf het eerste uur een blije FM gebruiker, maar het blijft toch vervelend dat ik altijd 2 apps nodig heb om tegelijkertijd te navigeren en flits/file/enz info te zien. Ik weet dat FM kan navigeren, maar die navigatie is echt niet fijn in gebruik.

    Het zou fijn zijn als Apple dit soort functies ook naar NL doorzet. Sommige zaken als rijstrook begeleiding komt wel, maar de max snelheid dan weer niet. Net als waarschuwingen voor flitsers. Ik hoop dat ze dat hier ook snel doorvoeren en dat er snel een grote community is die alles doorgeeft 😁

  6. Als ze nou even de maximale snelheid in Nederland zouden toevoegen dan ben ik helemaal happy

  7. @Axel: Ja inderdaad, met een glimlach het artikel lezen en dan eindigen dat het hier toch niet beschikbaar komt.
    Misschien artikelen maken US Only aanduiding.

  8. Google Maps is een beter alternatief i.c.m. FM. Als ik op nieuwe functies in NL moet wachten tja

  9. FM is leuk in NL maar Waze blijft stip op 1 qua live meldingen data (NL/buitenland) 👍

  10. @Axel @Swen: In de tweede alinea stond al dat het waarschijnlijk niet snel naar Nederland komt, maar we hebben het nu al in de inleiding verduidelijkt. De vergelijking met Flitsmeister is vooral om duidelijker te maken wat de nieuwe functies precies inhouden, maar was misschien iets te enthousiast :).

  11. Hopelijk gaat Apple dit snel introduceren en kunnen we afscheid nemen van dat prive-data hongerige Flitsmeister.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.