CarPlay: Apple Kaarten met flitspaal.

Reacties voor: Bug in Apple Kaarten laat Siri het woord afslag verkeerd uitspreken [audio]

Er zit een vreemde bug in Apple Kaarten, waardoor Siri bij afslagen onduidelijke woorden uitspreekt. Het is niet de eerste keer dat Siri in het Nederlands vreemde woorden uitspreekt tijdens het navigeren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Ja ik heb hier inderdaad constant last van. Ik heb al meerdere keren een bug report gemaakt bij Apple.

  2. Ik dacht dat het aan mij lag dat siri afslag verkeerd zei

  3. Ook al opgemerkt, ik versta alleen: neem de éénde (ipv eerste?) afslaak afslag

  4. Ik heb mijn iPhone via Bluetooth met de auto gekoppeld en dan zegt Siri niks – niet storen tijdens het rijden – maar ik krijg tikjes op mijn pols. Mij was het probleem dus nog niet opgevallen.

  5. Had m al ‘weg geschreven ‘ onder IOS Beta bug 🙂
    Klinkt raar maar weet dat ik eraf moet dus dat is het belangrijkste

  6. Had de navigatie aan richting vliegveld Duitsland ook pas vanaf ik Duitsland in reedt., dacht dat het kwam door de Duitse straatnamen. Vond het overigens wel heel vreemd. Dit was 10dagen geleden dus al

  7. Bij mij is de bug ook aanwezig in Apple Kaarten. Ik heb het ook doorgegeven via de feedback formulier van Apple. Hopelijk fixen ze het snel. Al valt het uiteraard te overleven.

  8. Dit heb ik al heel lang, echt al maanden. Ik weet dat het komt en negeer het. Ik hoopte eigelijk dat het iOS 15 verholpen zou zijn, maar kennelijk niet dus…

  9. Een van de vele redenen waarom ik geen Apple Maps gebruik; er zit in mijn ogen veel te veel ‘usability‘-ellende in Maps om het voor dagelijks gebruik in te zetten.

  10. Ik heb sinds april een auto met carplay en vanaf dag 1 dit probleem dus dit is niet echt recent.

  11. Probeer al weken te ontcijferen wat Siri probeert te zeggen bij de afslag hahaha.

  12. Mn vrouw en ik hebben ons blauw gelachen toen we probeerden die stem na te doen. We wisten écht wel dat we een afslag moesten nemen maar die stem… hilarisch.
    Niettemin een verbeterpunt want niet iedereen ziet de humor er van in, zeker niet als het verkeer druk is en je de weg niet kent.

  13. Dit is een bekend probleem ook nog steeds actueel bij de laatste bèta versie al diverse malen bij Apple aangegeven

  14. Ook de verkeerde klemtoon op doodnormale Nederlandse woorden zit vaak verkeerd.

  15. Mij was het opgevallen sinds de vakantie eind juli.

  16. Niet alleen Apple kaarten heeft hier last van, ook Flitsmeister laat de afslagen verkeerd uitspreken “jiepiajee”.

  17. Ergens tussen Arnhem en Bemmel zegt ie: neem de afslag richting Bemmel 3. Volgens het bord langs de weg is het dan nog 3 km 🤣 vond dat ook een grappig foutje.

  18. Een zelfde soort probleem doet zich voor bij Flitsmeister.

  19. Inderdaad, al een tijdje dit bijna Duits klinkende woord in de navigatiestem. Ben er ondertussen aan gewend. Er zijn wel vaker bugs in Kaarten; een hele irritante die in iOS 12en 14 (eerdere versies) voorkwam, was dat ie “bevriest” als je een ander app opende in CarPlay, zoals Flitsmeister of Spotify. Die is gelukkig verholpen. Benieuwd naar iOS 15..

  20. Ja!! Eindelijk aandacht hier voor. Ik heb hier al eeuwen last van, heel vaak al gemeld bij Apple maar ze lijken er niets aan te doen.

  21. Bij ons gaat het ook fout met het woord “zuid” achter een woord.
    Hij zegt in plaats van oosttangent zuid iets wat lijkt op oosttangent aart. Ligt volgens mij aan siri zelf. Als je siri dit in opdrachten laat zeggen gaat het ook fout.

  22. @Swen: opmerkelijk. Ik was vorige week op vakantie in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italie, nergens last van. Het begon pas toen ik Nederland in reed

  23. Probleem speelt al sinds iOS 14.5. Al vaak gemeld incl. audio bijlage. Hij lijkt Duitse zinnen te gebruiken vertaalt naar Nederlands. Zinnen als ‘neem de 1de afslag’ komen regelmatig voorbij.

  24. Origineel geplaatst door HJS
    Niet alleen Apple kaarten heeft hier last van, ook Flitsmeister laat de afslagen verkeerd uitspreken “jiepiajee”.

    Ja wat is dat?? Dat zit er al maanden in! Waarom lossen ze dat niet op bij Flitsmeister?

  25. Ik merkte het voor het eerst in Frankrijk deze zomer. Dacht dat het daarmee te maken had, maar het gaat in Nederland ook mis. Behoorlijk irritant.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.