iTV goud 1

‘Apple’s tv-dienst is grote stap richting Apple-televisie’

Apple's nieuwe tv-dienst komt naar de Apple TV, maar zal ook een belangrijke rol spelen voor een zelfstandige Apple-televisie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iTV goud 1Apple start volgens recente geruchten dit najaar met een eigen tv-dienst, waarbij 25 televisiezenders betrokken zijn. Een grote stap voor de Apple TV, maar daar blijft het wellicht niet bij. Volgens Piper Jaffray-analist Gene Munster is hiermee de beruchte Apple-televisie namelijk ook een stuk dichterbij. Volgens hem zorgde een gebrek aan content ervoor dat Apple de televisie nog steeds niet heeft uitgebracht, maar dit probleem zal met de Apple TV-dienst worden opgelost.

Munster verwoordt het als volgt in een bericht aan investeerders:

"Wij denken dat dit mogelijke contentpakket een significante drempel wegneemt, waardoor Apple een zelfstandige televisie kan introduceren."

De Apple-televisie staat al jaren in de geruchtenwereld bekend als de ‘iTV‘. De eerste berichten hierover verschenen al in 2011, en in 2012 gaf Tim Cook zelfs een paar subtiele hints. Ondanks dat is er in de afgelopen jaren weinig gebeurd met de Apple-televisie. Sterker nog: zelfs de gewone Apple TV is al sinds 2012 niet meer vernieuwd, hoewel er wel geruchten zijn dat dit later in 2015 zal gebeuren.

De nieuwe berichten van Munster bieden nieuwe hoop, maar we raden aan om wel kritisch te blijven. Munster heeft namelijk een reputatie in de analistenwereld: hij roept al tijden dat de Apple TV er bijna aankomt, maar bleek er steeds weer naast te zitten. Misschien is hij daarom met zijn nieuwe uitspraak ook een stuk ingetogener. Zo denkt hij dat de Apple iTV in 2016 geïntroduceerd kan worden, maar spreekt hij over een “mogelijke datum”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2015, 11:59
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple tv, itv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.