Reacties voor: Opinie: Apple is de iPhone X wel heel snel vergeten

Geen officiële hoesjes meer verkrijgbaar
Apple heeft de iPhone X uit het assortiment gehaald en tegelijk zijn ook alle officiële accessoires verdwenen. Dat is vreemd voor een bedrijf dat zo prat gaat op lange levensduur en jarenlange ondersteuning.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 37 reacties

  1. Apple heeft de X eruit gehaald omdat t verschil met de XS minimaal is!

  2. Ik koop toch geen accessoires voor mijn iPhone X bij Apple. Liever online een webshop zoals Coolblue kiezen, die verkopen ook meestal originele accessoires van Apple goedkoper dan Apple zelf.

  3. En lange levensduur en jarenlange ondersteuning blijft de X gewoon houden hoor.

  4. Ik zou toch oppassen met het gezegde: een iPhone Xs hoesje past op een X.
    Ik heb namelijk hoesjes voor de X die niet passen op mijn Xs omdat de plaatsing van de camera heel licht verschilt. De Xs zijn camera staat iets meer naar onder en midden dan die van de X.
    Het verschil gaat maar om een halve millimeter denk ik, maar in nauw aansluitende hoesjes, gaat het net mis.

  5. De lederen hoesjes van Mujjo zijn erg goed: bijna net zo goed als die van Apple en, als je die met pasjes-vakje kiest, ook handiger. Prima alternatief voor die van Apple.

  6. Ben het ermee eens. Niks vlaggeschip de X. Gewoon commercieel uitbuiten. Valt me idd tegen van Apple. Maar goed concurrentie staat ook niet stil. De samsung 9 is stiekem beter 🙄

  7. @Bouke: Haha droom verder

  8. Origineel geplaatst door Piet
    @Bouke: Haha droom verder

    Ja droom verder Bouke. Je kan een X toch niet met een XS vergelijken…😩

  9. Origineel geplaatst door Marc
    De lederen hoesjes van Mujjo zijn erg goed: bijna net zo goed als die van Apple en, als je die met pasjes-vakje kiest, ook handiger. Prima alternatief voor die van Apple.

    Helemaal waar. Echt top kwaliteit dat Mujjo. De volgende telefoon krijg er ook weer een.

  10. Simpel: een leren hoesje van Apple gaat (bij mij toch) gewoon minstens vijf jaar mee. Dat mag ook wel voor die prijs.

  11. Van begin af aan had ik gedacht, die X is gewoon een prototype! Nooit kopen!

  12. Wat een gezeur. Nagenoeg alle hoesjes voor de Xs passen om de X. Als je er supertoevallig eentje koopt die niet past ruil je hem toch weer om?

  13. Ik denk dat Apple dit gewoon gedaan heeft omdat er geen uiterlijke verschillen zijn tussen X en Xs en ook de prijs tussen beiden zowat gelijk is,mensen dan toch voor de Xs gaan,zelfde uiterlijk, nieuwe kleur erbij en nóg betere specs onder de motorkap voor hetzelfde bedrag,logisch toch maar daarom blijft de ondersteuning wel !

  14. Ik zie het juist als een compliment. De X was zo goed dat de stap van XS/XR te klein is om X als instapmodel aan te houden. Daarnaast maakt het de X bijzonder, eenmalig.
    Er zijn enorm veel hoesjes te verkrijgen, goede en slechte. Het is geen product waar Apple op kan scoren (teveel concurrentie). Ik heb niet de indruk dat mijn X nu minder is geworden.

  15. Vergeten we allemaal niet dat de iPhone X een jubileum model was?????? Jubileum modellen worden in het algemeen maar een korte periode verkocht. Zal dat niet de reden zijn???

  16. Origineel geplaatst door Piet
    @Bouke: Haha droom verder

    Origineel geplaatst door Patrik
    Ja droom verder Bouke. Je kan een X toch niet met een XS vergelijken…😩

    Haha en waarom niet. Heb jij het gevoel dat de X een collectorsitem is dan? Ik niet..

  17. Origineel geplaatst door Piet
    @Bouke: Haha droom verder

    Camera is beter zegt men! Heb zelf geen ervaring hoor

  18. @Remco: Helemaal mee eens ! je kan eigenlijk wel zeggen dat de X een uniek en enig toestel geworden is,ik ben in ieder geval nog steeds erg blij met mijn X 😄

  19. @Bouke: volgens mij gaat het niet er om wat voor gevoel je bij de X hebt, maar hoe Apple de X op de markt heeft gebracht. Dat jij de telefoon niet bijzonder genoeg vind, dat kan, dat mag. Maar nog steeds heeft Apple de X op de markt gebracht als jubileum toestel ter ere van het 10-jarig bestaan van de iPhone.

  20. Nog niet zo lang geleden heb ik me laten vertellen dat de IPhone X DE beste mobiele ooit was en HET vlaggeschip van Apple, maar waarom dan zo snel afgeserveerd???

    Dan ben ik wel HEEL nieuwsgierig wat er zo enorm mis is gegaan erdoor ze deze binnen een jaar van de markt hebben gehaald in tegenstelling oudere nog wel te koop zijnde modellen.

  21. We worden gewoon flink genaaid door Apple.
    De X is toch het jubileummodel? Nou niks van te merken…

    Begrijp de strategie van Apple echt niet meer!

    Gelukkig ben ik in het bezit een een Leather en siliconen case van Apple (destijds aangeschaft bij de Apple Store in Amsterdam)

    Moet zeggen dat de Leather version nog in prima staat verkeerd terwijl de siliconen al wat slijtageplekken heeft.

  22. Wat ook raar is dat ze voor de XR geen origineel hoesje hebben????

  23. De X is een jubileum model, een toekomstig gewild verzamelobject. Zuinig op zijn dus. 🙂

  24. De reden om de X eruit te gooien zal zijn, dat de verkopen van de dure Xs generatie erg tegenvalt. Aandeel Apple is alleen vandaag al 5% gezakt, wat puur wordt terugvertaald naar die tegenvallende verkoop. Dan is inperken van de keuze met een brede prijsrange de manier om de schade te beperken. Je kan je als dit klopt wel afvragen wat dit voor volgend jaar gaat betekenen: weer veel duurdere iphones met nieuwe slimme kwaliteitsverbeteringen, of soberder vernieuwing en prijzen gelijk of lager.

  25. X is jubileummodel? Is weinig meer van te merken, afgezien van een hoesje (Mujjo is toch het beste 😉), krijgt de X jaar na dato al niet meer alle opties binnen iOS. Bijv camera-app met diepte-optie. Was toch leuk geweest.

  26. De iPhone X is nog steeds nieuw te koop bij de meeste winkels & Providers. Ik heb mijn iPhone X pas 2 maanden terug nieuw gekocht voor een zeer mooi prijsje! Over een aantal maanden is de iPhone XS alweer compleet achterhaald als je Apple moet geloven.

    Voor mij is de X gewoon nieuw!

  27. De X is er toch gewoon uitgehaald omdat ze nu de XS versie aankunnen bieden voor dezelfde prijs als de X was?
    Als ze X hadden verlaagd in prijs, had niemand voor de XS gegaan. En wat hadden ze dan moeten doen met de XR?
    Ik heb ook nooit gehoord dat de X een jubileum model zou zijn? Ik zie het probleem niet zo.. mensen die de X wilde kopen hebben nu voor hetzelfde geld een XS.. wil je meer geheugen of toch de Max dan moet je meer betalen.
    Het is gewoon een slimme marketing truc om de X eruit te halen en de XR als goedkoper alternatief aan te bieden met mindere specs dan de XS.

  28. Volgens mij zijn de magneten van de sluitsensoren wél op een andere plaats me met de X en Xs hoezen

    Zie op http://www.twelvesouth.com over hun hoesjes voor de Xs , dus het past, maar niet volledig functioneel.

    Have an XS or XS Max? Please note that although the current X case does technically fit, the magnets are not in the same place on the new XS and therefore the wake / sleep functionality will not work. We will be making new SurfacePads for XS and XS Max so make sure to sign up to be the first to know when they arrive!

  29. Origineel geplaatst door Fgeer
    Van begin af aan had ik gedacht, die X is gewoon een prototype! Nooit kopen!

    Wat een onzin! Dan was de iPhone 6 dat ook.

  30. De X is zo’n goed toestel dat deze onmogelijk voor een lagere prijs in de markt gezet kan worden. De Nieuw Xs en Xr laten zien dat de ontwikkelingen niet stil staan, hoe klein de veranderingen ook zijn. Echter dit komt met een prijs, een hoge prijs. En ja er zijn meer dan genoeg mensen die deze prijzen geen probleem vinden maar er is ook een grote groep die niet meer bereid is veel meer te betalen voor een smartphone. Vandaar ook dat de iphone 7 het nog prima doet, zeker voor mensen die hem gebruiken voor social media, bellen, en wat mailen. De concurrent zit ook niet stil en je kan er het zelfde mee voor een mindere prijs. Maar wil je toch bij Apple blijven en minder betalen dan zijn er bij Apple genoeg alternatieven maar daar past de X dan niet meer tussen want voor welke prijs had die dan te koop moeten staan tussen de 7, 8 en de Xr/Xs?

  31. Tech21 levert zeer goede bescherming en passen op beide modellen. Op de site van Tech21 zijn ze vaak goedkoper dan in de  store! (en er zijn meer modellen verkrijgbaar )

  32. Apple is hard op weg veel klanten te verliezen. Ik gebruik al jaren een iPhone, maar na de teleurstelling bij het opzettelijk vertragen van de iPhone 6 en nu het laten verdwijnen van de iPhone X ben ik er klaar mee. Ik vind het ronduit schandalig. De volgende wordt geen Apple meer.

  33. Ik denk dat volgend jaar de xs ook uit t sortiment gaat en er weer een nieuwer model komt, denk dat ze eerder dan de iphone8 nog weer aanhouden als wat voordeliger, zeker nu de iPhone se is afgeserveerd en de xr is beslist geen vervanger voor de se, de 8 ook niet echt maar wel eerder gezien die nog wat kleiner is en elk jaar ietsje in prijs zakt.
    De 7 en de xs (plus) gaan uit t sortiment volgend jaar denk ik, misschien blijft de xr nog wat voordeliger dan weer , de 8 denk ik dat ie blijft tenzij er toch nog een se2 komt.

  34. Er staat dat je ook een hoesje van de XS voor de X kunt gebruiken, maar dit is niet het geval. Mijn hoesje voor de X past namelijk niet op de XS van een vriend van me. Past wel, alleen het gat van de camera zit een millimeter scheef…

  35. @Chippie: je hebt helemaal gelijk maar wat ik wel vind is dat Samsung het niet beter doet want wat rot telefoons zijn Samsung telefoons

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.