Reacties voor: ‘Apple moet toch helpen met ontgrendelen iPhone 5s in drugszaak’

Apple zou toch hulp moeten verlenen om een iPhone 5s van een drugsdealer uit New York te ontgrendelen. Dit blijkt uit de verdere stappen die de Amerikaanse overheid wil gaan zetten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Onderwerpen

Reacties: 7 reacties

  1. Toegang krijgen dmv kraken is wat anders dan een achterdeur in het os maken.

  2. Drukte te snel in mijn vorige post, maar op andere sites denkt men dat het vreemd en hypocriet is dat Apple wel de iPhones in het verleden kraakte maar bij de bewuste 5C niet wilde, maar daar wilde de FBI een achterdeurtje.

  3. Zolang Apple het zelf uitvoert in zeldzame gevallen, zie ik geen bezwaar.

  4. Ik heb eerder gelezen dat deze iPhone nog op iOS 7 zou draaien. In dat geval ontgrendelt/kraakt Apple de telefoon niet, maar kan wel van een locked iPhone data halen (niet alles). Zie verhaal op techcrunch. Apple heeft ook een document ( pdf )waar dit beschreven staat.

    Ik denk dat het hier gaat om het middel van de ‘All Writs Act’, en dat Apple een precedent van het gebruik van deze wet wil voorkomen.

  5. Gewoon meewerken maar concluderen dat het niet gaat. Dek je jezelf toch gewoon mee in.

  6. Origineel geplaatst door michel: Drukte te snel in mijn vorige post, maar op andere sites denkt men dat het vreemd en hypocriet is dat Apple wel de iPhones in het verleden kraakte maar bij de bewuste 5C niet wilde, maar daar wilde de FBI een achterdeurtje.

    Toch is er een redelijk verschil tussen iets opvragen wat er in je server staat, en vast ook in de kleine lettertjes van de voorwaarden staat dat ze dat mogen. En hun eigen systeem moeten gaan kraken met de mogelijkheid dat deze tools in de verkeerde handen komen.

    De eerste manier kan ik mee leven, de tweede niet.

  7. Ik vind het eerlijk gezegd een zeer kwalijke zaak . Dat Apple gedwongen word om dit te gaan doen , drugsdeal of niet. Dit gaat Apple zeker imagoschade kosten en dan nog gedwongen ook . Kortom een zeer misselijke actie van de Amerikaanse overheid vind ik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.