Reacties voor: Apple: ‘Intern beleid niet volledig nageleefd tijdens iCloud-hack’

Apple zegt te gaan kijken naar hoe makkelijk iemand andermans Apple ID-wachtwoord kan achterhalen. Dit stelt het bedrijf tegenover Mat Honan, de techjournalist die dit weekend al zijn informatie verloor nadat iemand bij zijn iCloud-account inbrak.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 4 reacties

  1. Wat ik ervan begrepen heb, is dat het combinatie van social engineering bij zowel Amazon als Apple geweest is. Informatie dat Amazon als irrelevant beschouwt, wordt bij Apple als relevant beschouwd. Een eventuele schuld ligt nog meer bij Amazon omdat het daar erg gemakkelijk is om een nieuwe creditcard aan je account te koppelen. Het gehele verhaal.

  2. Nog opmerkelijker is dat Apple het boetekleed aantrekt. Het toegeven dat er procedures niet goed zijn gevolgd, is uitzonderlijk.

  3. Wat ook de oorzaak is geweest, het feit dat Mat Honan geen meerdere back ups had van zijn data, vind ik net zo verwijtbaar als het mogelijk lakse gedrag van AppleCare. Zeker een man van zijn statuur moet weten dat accounts van publieke figuren en financiële, militaire en gouvernementele instellingen zich in een niet aflatende interesse van hackers mogen verheugen.

  4. @Richard:
    Zeer interessante link! Bedankt!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.