Apple-patent beschrijft iPod click wheel voor iPad en iPhone

Een nieuw onthuld patent van Apple uit 2005 beschrijft een iPod click wheel op een touchscreen. Dit click wheel zou gebruikt kunnen worden op bijvoorbeeld een iPad om sneller te scrollen door pagina's.

iPad track wheelEen nieuw onthuld patent van Apple uit 2005 laat zien dat er wellicht toen al werd gekeken naar een iPad, zo ontdekte Appleinsider. In het patent wordt beschreven hoe de click wheel van de iPod gebruikt kon worden op een touchscreen. De click wheel zou gebruikt kunnen worden als extra hulpmiddel bij het navigeren door apps. De afbeeldingen bij het patent laten een tablet ongeveer ter grootte van de iPad zien. Het click wheel-patent werd in 2005 al door Apple ingediend, maar kan vanaf 7 augustus 2012 pas door iedereen bekeken worden.

Het patent beschrijft hoe de click wheel automatisch onder de vinger van de gebruiker in beeld zou verschijnen. Je zou de grootte van de cirkel kunnen aanpassen, zodat hij minder ruimte inneemt of makkelijker te besturen is. Door cirkels over het wiel heen te vegen op het scherm zou je bijvoorbeeld snel door een pagina heen scrollen.

Het is interessant dat er in de afbeeldingen bij het patent uitgerekend een tablet wordt gebruikt. Het patent werd in 2005 al bij Apple ingediend. De iPhone zou in 2007 al op de markt verschijnen, terwijl de eerste iPad pas in 2010 in de winkels lag. Dit is niet de eerste keer dat de iPad ver voor zijn verschijningsdatum opduikt: eerder zagen we nog iPad-prototypes uit 2002 tot 2004 voorbij komen. Het patent lijkt er op te wijzen dat er in 2005 al druk werd geëxperimenteerd met de besturingsinterface. Er bestaat ook een kans dat het grotere tabletscherm in de afbeeldingen werd gebruikt, omdat het makkelijker is om op een groter display aan te geven wat precies het idee is.

iPad track wheel 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2012, 15:02
Categorie Apple
Onderwerpen clickwheel, ipod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.